Omar Mustafa är en av de skarpaste antirasister jag känner

9 april 2013 at 12:50 f m 125 kommentarer

När Omar Mustafa valdes in i styrelsen för Stockholms Arbetarekommun var muslimkritiker väldigt snabba med att försöka koppla honom till antisemiter. Alla som sagt något antisemitrasistiskt, antiisraeliskt eller tom antisionistiskt och som på något sätt korsat Omars väg skulle nämnas i samma meningar som hans namn och därmed ville man smutskasta honom och få människor att associera hans namn med rasism.

Men detta är djupt orättvist. Omar jobbar aktivt med antirasism, bland annat som nyvald ordförande för vår multireligiösa förening Hjärta, där arbete ”mot islamofobi och antisemitism” är en av våra prioriterade frågor. Han har mycket kontakter med judiska organisationer i dialogsyften och högt förtroende bland dem som jobbar mot alla former av rasism. Dock har han lågt förtroende bland dem som inte vill att muslimer ska få nåt inflytande i Sverige. Det gör mig så otroligt ledsen & besviken över alla som väljer att misstänkliggöra honom på lösa grunder. Kräva avbön efter avbön på att han ska bevisa att han inte är rasist. Det vore som att jag ideligen skulle behöva bevisa att jag inte är moderat. Det är så långt borta att det bli larvigt!

Att Omar nu i helgen valdes in i S partistyrelse var överraskande även för oss som jobbar nära honom, och mycket glädjande. Att det äntligen börjar finnas utrymme för praktiserande muslimer på ledande positioner i det här landet. Att erfarenheten från det svenska muslimska civilsamhället räknas, att någon (sjukt kompetent & drivande) från förorten som engagerat sig i en liten gräsrotsklubb efter valet 2010 redan 2013 kan få sitta i det stora betongpartiets styrelse. Det är så fint, även om det bara är en plats av jättejättemånga, och även om besluten kanske inte så ofta fattas av partistyrelsen direkt, ändå, det är stort.

Men det som gör mig bortom ledsen och besviken, rentav chockad och arg är att Expo jobbar med den här typen av smutskastade.

Expo, det ni gör när ni publicerar den här typen av långsökta anklagelser är att ni stöttar dem som vill cementera muslimernas position utanför den politiska makten. Är det verkligen det ni vill?

Vad betyder alla våra avståndstaganden, samarbeten och dialogprojekt i ett samhälle så djup rotad i en antimuslimsk idétradition? För oss svenska muslimer spelar det egentligen ingen roll vad vi säger eller vad vi gör då vi är ständigt dömda på förhand.

Islamofoberna har sedan länge försökt bevisa att vi muslimer och ledare för muslimska organisationer sympatiserar och praktiserar kvinnoförtryck, antisemitism och terrorism. Men deras lösa grunder baserade på islamfobiska föreställningar gav dem sällan trovärdighet. Nu upprepar man försöken genom att koppla oss till citat som sades vid något tillfälle av en person från andra sidan jorden, som vi någon gång har bjudit på en konferens där denna ska tala om något helt annat. I vilka andra sammanhang klumpar man ihop människor och anklagar dem på detta sätt?

I de dubbla måttstockarnas politik kan en av världens kanske mest kända islamofober, Ayan Hirsi Ali, få demokratipris av Folkpartiet utan att vi ser en protestvåg av de liberala ledarskribenterna. Fredrik Federley från Centerpartiet kan mitt under folkrättsvidriga angreppet mot Gaza skicka pengar till israeliska militären för att demonstrera sitt stöd utan att Maud Olofsson utfrågas om hennes människosyn. Utrikespolitiska Institutet kan bjuda in Shaul Mofaz, som inte bara är rasist, utan dessutom en ökänd israelisk krigsförbrytare, utan att tidningen Expo utpekar UI som en organisation med kopplingar till rasister.
(…)
Rasismen är vidrig i all dess former och i alla dess yttringar. Vi har alla ett ansvar att gemensamt bekämpa den, oavsett vem utövaren är. Min reaktion ligger nu i den islamofobiska kunskapsregimen som kan döma Abdirisak Waberi, mig själv och många av våra medlemmar för att vara antisemiter för vad Salah Sultan har sagt om det judiska folket vid något tillfälle. Som om vi och alla våra konferensbesökare inte hade egna värderingar och åsikter och per automatik koppas till andra människors citat.

Vi kommer i framtiden att fortsätta bjuda kända och relevanta muslimska föreläsare till våra arrangemang oberoende av vad MEMRI och islamfoberna säger och tycker. Vi som förbund har en öppen inställning till våra meningsmotståndare från andra traditioner i förhoppning att skapa förståelse och förbättring. Ska vi då inte samtala med folk inom den egna traditionen? Journalistkåren och våra vänner från andra livsåskådningar är sedan länge välkomna att besöka våra arrangemang. Kanske kan ni göra egna analyser istället för att kopiera lösa rykten som enbart verkställer den islamfobiska kunskapsregimen.

Omar Mustafa på Newsmill 2011-03-31

Entry filed under: antimuslimism, rasism, religion, socialdemokraterna.

Stort steg för non-profit på kongressen! Mona Sahlin, Caroline Szyber och många fler borde be om ursäkt

125 kommentarer

 • 1. Jonas Petersson  |  9 april 2013 kl. 2:34 f m

  Menar du på fullaste allvar att du vill att Islam ska ha politisk makt i Sverige? Vi separerade kyrkan och staten av en anledning vet du.

  • 2. Anna Ardin  |  9 april 2013 kl. 9:52 f m

   Jag menar att muslimer ska ha politisk makt, det finns en olycklig sammanblandning av religion/etnicitet och påstådda politiska uppfattningar. Muslimer, likväl som kvinnor, män, brunhåriga, gotlänningar eller nån annan egenskap är inte lika sinsemellan och driver inte några gemensamma linjer. Men vissa grupper är negativt särbehandlade, granskas hårdare och får utstå mer skit än alla andra. Muslimer är en sån grupp, att jämställa ”att muslimer ska få politisk makt” med ”att islam ska få politisk makt” som du just gjorde, är ett av de många stegen som leder till ett rasistiskt samhälle.

   • 3. megatobasco  |  9 april 2013 kl. 10:09 f m

    Snurrigt värre en Muslim är ju Islamist eller hur? Precis som en tror på Jesus är kristen osv. En stor skillnad i reliigonerna är ju att ”rätttrogna” Muslimer tycker det är bra med köns stympning,Steneng av kvinnor som blivit våldtagna och det är bra med många fruar för som dom tycker(”vad ska man med kvinnor över 50 till”) Islam är inte förenligt med demokrati.Tyvärr. Att Socialdemokrater tycker så är ju inte konstigt för dom tycker att det är ok att att samarbeta med Kommunister.Deras Armerade betong politik är ju ”en tanke som ska följas”.Tyvärr så är ni ute och seglar och rör till det för er. Ha en fin vårdag och tänk på lite kul istället.

    • 4. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:32 e m

     En islamist är en som tror på islam som rättesnöre i politiken och det kan betyda många olika saker, men den här skiten du räknar upp som du bedömmer som rättrogenhet för en muslim är bara rent och skärt skitsnack. Visst försöker folk använda religion för att legitimera smuts, men det är djupt kränkande av dig att koppla Omar till detta.

   • 5. Gaikokujin  |  9 april 2013 kl. 4:48 e m

    Det finns muslimer och det finns muslimer. Om Mustafa hette Svensson och var med i SD skulle han slängas ut rätt så omedelbart på grund av det partiets nolltolerans.
    Gör Mustafa avbön för sina tidigare ställningstaganden mot homosexualitet och judar? Eller får han frikort då ingen inom S vill anklagas för att vara islamofob?

    Varför tillåts vissa kidnappa religion för att sprida sina unkna moralistiska åsikter?

    • 6. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:27 e m

     vad då för tidigare ställningstaganden mot homosexualitet och judar?

  • 7. Petter D  |  13 april 2013 kl. 10:21 e m

   Islam är inte samma sak som att en muslim har politisk makt i Sverige. Varför skulle inte en kristen eller judisk person få ha politisk makt i Sverige? Det är ett väldigt märkligt resonemang. Ja, inte bara märkligt – skrämmande också.

   • 8. Anna Ardin  |  13 april 2013 kl. 10:57 e m

    Tack!

 • 9. Torbjörn Jerlerup  |  9 april 2013 kl. 7:36 f m

  Jag struntar i om han kallar sig antirasist Anna. Även Sd kallar sig antirasister. Det finns folk som kallar sig antirasister som inte är konsekventa sådana. De är mot islamofobi men hatar judar eller mot antisemitism men hatar muslimer.

  Jag vill veta varför han bjuder in ökända judahatare som vill mörda judar.

  Jag hade reagerat på likadant sätt om S bjudit in någon som öppet bjudit in Pamela Geller, Bruce Bawer eller Ingrid carlqvist till sina evenemang som ”förbilder”.

 • 10. un2here  |  9 april 2013 kl. 8:03 f m

  Expo jobbar för israeliska UD?

  • 11. Lasse Karagiannis  |  10 april 2013 kl. 2:12 f m

   Japp Expo är svenska ADL (Anti defamation League) fördömer alla brott utom Israels.

 • 12. Kalle  |  9 april 2013 kl. 8:14 f m

  Rösta SD 2014

  • 13. Magnus99  |  9 april 2013 kl. 2:24 e m

   Vad annars. 8-)

   • 14. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:39 e m

    eftersom SD är så tydliga för judars och andra minoriteters rättigheter eller?

    • 15. Janne  |  12 april 2013 kl. 10:41 e m

     Vad är det för rättigheter judar förvägras i vårt samhälle idag?

     På vilket sätt är inte SD tydliga med allas lika rätt? De är för allas lika rätt, däremot inte hela jordens befolknings lika rätt till att bosätta sig i Sverige och ta del av svensk välfärd. Ska det vara så svårt att förstå?

     Varför sammanblandar ni PK-ister alltid dessa begrepp ”allas lika värde” och ”allas lika rätt” med rätten att bosätta sig i Sverige?

     • 16. Anna Ardin  |  13 april 2013 kl. 7:52 f m

      Judar förvägras bland annat rätten att bedömas som individer, och det är allvarligt.

 • 17. megatobasco  |  9 april 2013 kl. 8:23 f m

  Rörigt skrivet men vad menas? Att nån muslim röstats in i Sossarnas Styrelse? Islam är ju en religon och så länge Islam INTE kopplar ihop politiken med hans religion så är det väl strunt samma.
  Problemet är ju att det man ser är ju att Muslimer politiserar och alltid gjort med sin religon.Men står han för jämlikhet och rättvisa och motarbetar all form av typ hedersmord,köns stympning,och att kvinnor har lika rätt till allt som mannen…Ja då får ju Mustafa vara politiker. Sen att han väljer ett betongparti är väl lite i linje med hans religion där man gärna ser extremism som något positivt bara man har samma åsikt som ledaren….Demokrati vet jag inte om Social Demokraten står för men nu finns det en tid till något som kallar sej så.Gott med det och kvin
  nor och män ha det så gott.

  • 18. jeanette  |  9 april 2013 kl. 2:20 e m

   Det finns INTE till dagens datum ngt islamskt styrande land som INTE tagit med islam och Sharia och integrerat den i politiken. Du är dåligt påläst om islam, ser jag. Det är ingen religion. Det är en ideologi som styr allt. Vardagen. Juridiska frågor, politiska frågor. Hur har det undgått dig?

  • 19. Hampus Eckerman (@motbilder)  |  9 april 2013 kl. 6:10 e m

   Jag tror du tänker på kristdemokraterna vad gäller politiserande av sin religion.

 • 20. Tommy  |  9 april 2013 kl. 8:57 f m

  Trots att han hyllar den som kallar förintelsen för gudomlig? Du går från klarhet till klarhet……

 • 21. Lasse  |  9 april 2013 kl. 9:12 f m

  Förstår inte varför han ska komma lindrigare undan än någon annan? Är det för att du tycker ”det är så fint” och ”stort”?

  • 22. Snow-White Johansson  |  9 april 2013 kl. 6:21 e m

   Ogillar lögnerna ifrån Muslimska Ungdomsförbundets sida. I detta fall kallas det Kitman. Blir inte förvånad, bara arg att dom får bidrag och att dom inte bli avslöjade för vilka dom egentligen är. Sent ska svenskarna vakna, tyvärr. Vi är med och betalar kalaset för att underminera vårt egna land. Stackars våra barn i framtiden.

  • 23. Kameratrollet - Fotokurs och fototips  |  12 april 2013 kl. 10:02 f m

   Tack för youtubeklippet. Har bara hört via media att personen i fråga bjöd in en hatare, men inte mer. Går väl helt i riktning med socialdemokraternas linje när det kommer till könsstympning med. Fick svaret från ungdomsförbundet att könsstympning välsignas, så länge rätt kön stympas.

   Tråkig stil att människor med makt väljer att offra barn på religionens altare för att kunna klättra högre upp.

 • […] Dvs jag vill inte att religiösa organisationer, starkt troende, fundamentalister etc, oavsett religion, ska ha makt eller inflytande på grund av sin tro, religion, kyrkotillhörighet, religionstillhörighet etc. Jag vill inte att religiösa föreställningar eller religiösa organisationer ska ha makt. Därför vänder jag mig starkt emot när någon uttrycker sig så som Anna Ardin gör i ett blogginlägg: […]

  • 25. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:33 e m

   Nej, det är nog det som är grunden för många i den här debatten, att man inte vill att muslimer ska få utrymme i Sverige. Men det tycker jag.

 • 28. Magnus Andersson (@magnusorerar)  |  9 april 2013 kl. 10:00 f m

  Omar Mustafa twittrade om att Frankrikes krig mot Al Qaida i Mali var kolonialism, efter att AQ massmördat och infört taliban-sharialag:

  (”Frankrikes hyckleri i Syrienfrågan blir inte tydligare än nu när de återupplever kolonialismen i Mali”, Omar Mustafa 6 januari 2013)

  • 29. Magnus Andersson (@magnusorerar)  |  9 april 2013 kl. 10:05 f m

   (Korr: Skrev 6 januari, ska va 16 januari.)

  • 30. Stig-Björn Ljunggren  |  9 april 2013 kl. 5:29 e m

   Men hur ska man betrakta Frankrikes insatser i Afrika, är de där för att de sedan 1789 älskar demokratin så mycket? Eller finns det inte en släng av gammal kolonialism?
   Vilket väl i det här fallet dessutom inte behöver vara fel?

   • 31. Magnus Andersson (@magnusorerar)  |  9 april 2013 kl. 9:19 e m

    Malis president bad dem ingripa, och då de tog inte kontroll över landet så kolonialism-snacket inte relevant. Men islamister kallat försvar mot sharia-diktatur i andra länder för kolonialism…

    Om Malis president begäran:
    http://www.ambafrance-ca.org/Situation-in-Mali

    Om hyllningar av Frankrike från Afrikanska Unionen:
    http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-21218003


    (Extrem(istisk)t parentetiskt såg jag en ung sosse med somaliska rötter, @bilaaan1, på twitter säga ifrån om Omar. In henne och Ylva, ut med Palm! :) ”Vänsterparti-sossar” håller hov mot vinst och marknadsekonomi? Upp som en sol, ned (s)om ett löfven för vinden?)

 • 32. Joakim Larsson  |  9 april 2013 kl. 10:01 f m

  Det är såhär Expo jobbar, och alltid har gjort. Välkommen till vår värld.

 • 33. Deleted  |  9 april 2013 kl. 10:37 f m

  Skall Taimour Abdulwahab utdelas Nobels fredpris poststumt också eller?

  • 34. Klas Ohlsson  |  9 april 2013 kl. 2:15 e m

   Nej, men Shimon Peres ska det?

  • 35. jeanette  |  9 april 2013 kl. 2:15 e m

   Det är så absurdt idag så det skulle inte förvåna mig en sekund. Självbombaren upplevdes av omgivningen som snäll och omtänksam! Ingen misstänkte ngt. Så vem försöker vi lura? Ögonen kan bedra. Förundras över gemene svenskens naivitet och att inte ens ifrågasätta ngt längre. .

   • 36. Brunhårig svensk  |  9 april 2013 kl. 8:20 e m

    Det sa omgivningen om Breivik också, ingen misstänkte något. Så ska vi misstänkligöra alla blonda och blåögda?

    • 37. Me  |  10 april 2013 kl. 1:31 f m

     Nej men kanske dom blonda och blåögda som förespråkar odemokratiska metoder och även dom som förespråkar användande av våld mot dom som har andra åsikter t.ex extremvänstern.

 • 38. M  |  9 april 2013 kl. 10:44 f m

  Du måste vara en av dem minst kloka människorna på denna jorden Ardin,naivare och mer nära till idiot får man leta efter ”En som känner till Omars riktiga jag”

 • 39. Bulten i Bo  |  9 april 2013 kl. 10:52 f m

  En lite liknande händelse

  http://www.skanskan.se/article/20120323/MALMO/703239843/-/fel-slakting-och-fel-bror-blev-utpekad

  ledde aldrig till att det kom att granskas vilka länkar och gillanden som i cybervärlden avgivits av den (tydligen med arrangörens goda minne) flitiga debattören på mötet. Inte heller avkrävdes arrangörerna på avståndstaganden från denne person.

  Istället kom debatten mest att handla om att personen som uppmärksammade oss på händelsen kom att anklagas för att komma med ”guilt-by association”-anklagelser. Lite olika standarder, så att säga.

 • 40. eiilee  |  9 april 2013 kl. 11:03 f m

  tack för klokt inlägg

 • 41. Amin  |  9 april 2013 kl. 11:25 f m

  Bra skrivet och ni som bara kritiserar har ni läst??

 • 42. Peter Nicklasson  |  9 april 2013 kl. 11:55 f m

  Gudmundson har nämnt honom flera gånger i sin blogg….. den här t ex är ett år gammal
  http://gudmundson.blogspot.se/2012/04/broderskap-och-brodraskapet-igen.html

  Verkar som S missat källsorteringen ännu en gång :/

  • 43. Anna Ardin  |  9 april 2013 kl. 1:32 e m

   Gudmundsson granskar alltid muslimer som får mer utrymme än han tycker de ska ha.

   • 44. Nisse Hult  |  9 april 2013 kl. 5:22 e m

    Finns det då inga andra muslimer som ni kunde plocka in i partistyrelsen och ge utrymme som INTE är med i ett religiöst förbund som bjuder in antisemiter?

    • 45. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:26 e m

     jag tycker att det finns en viktig poäng i att även människor som är med i religiösa förbund ska kunna vara aktiva i politiken, deras perspektiv behövs och det arbete Omar gör för demokratisering, inkludering och MOT antisemitiska och andra extrema strömningar är viktigt. behandlingen av honom är djupt orättvis.

 • 47. Kristoffer Polodarskyie  |  9 april 2013 kl. 1:24 e m

  Du är skrattretande naiv

 • 48. Inga Islamister i riksdagen  |  9 april 2013 kl. 1:58 e m

  Anna Ardin!
  Genom att rösta in en Islamist i partiet så kan S räkna med att tappa fler röster till SD,personligen anser jag att inga Islamister överhuvudtaget ska finnas i riksdagen.
  Återinför regeln om att enbart Svenska medborgare som bott i Sverige minst 10år får väljas in i riksdagen.

  • 49. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:29 e m

   Omar är svensk.

   • 50. Inga Islamister i riksdagen  |  10 april 2013 kl. 7:33 e m

    Med Svenskar menar jag minst en Svensk förälder!!.

 • 51. jeanette  |  9 april 2013 kl. 2:07 e m

  Anna? Innan du försvarar ngn bör du ha mer kött på benen. Har du läst Quranen och samkört detta med ahaditherna? Det BÖR du göra. Två ord som enormt viktiga är dessutom orden Kitman i politiska sammahang och Taqiyya i vardagen. Att göra är en sak är inte detsamma som att mena detsamma. Alla svenskar bör ta sig i akt som inte hörsammar detta. Har levt bland ”dom” och vet mkt mkt väl vad som sker under våra näsor. I vardagen. Varje dag. så ta dig i akt för vad och vem du går i god för tjejen!

 • 52. Bibbi  |  9 april 2013 kl. 2:12 e m

  Oroande att folk som har samma idébakgrund som Muhammed Morsi i Egypten och Muslimska brödraskapet får politisk makt i Sverige (just i dagarna har för övrigt kopter ånyo attackerats av Muslimska Brödraskapets anhängare i Kairo). Är detta verkligen den typen av representanter för Sveriges muslimska befolkning (för, om vi ska vara helt ärliga, det är vad han representerar) som SAP vill lyfta fram?
  .
  Att han är en ”antirasist” är väl inte så konstigt, det utgör plattformen för väldigt många med högst tveksamma politiska ideal. Om jag får gissa var det nog kampen mot ”islamofobin” som lockade snarare än den mot ”antisemitismen”. Din egen distinktion mellan ”antisemitism” och ”antisionism” ger en indikation på vad det handlar om.
  .
  Omar Mustafa må vara medietränad och undviker numera antisemitiska uttalanden. Men hans twittrande om att Frankrikes stöd till Malis regerings kamp mot de islamister som erövrat den norra delen av landet för ”kolonialism” är bara den senaste fingervisningen om vad han egentligen står för. I trängt läge är jag rätt säker på att Mustafa skulle börja tala om skillnaden mellan antisemitism och antisionism, etc.
  .
  Omar Mustafa är ytterligare ett osunt inslag i den svenska partipolitiken.

  • 53. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:29 e m

   Omar är socialdemokrat och ett sunt inslag.

   • 54. Izvestia  |  11 april 2013 kl. 8:09 e m

    Fråga honom om han i första hand är muslim eller socialdemokrat…

 • 55. Raytonic  |  9 april 2013 kl. 2:31 e m

  Om du Anna kopplar ihop alla punkter i detta så kommer även du att förstå varför inga islamister får komma i närheten av makten i Sverige. Omar kommer från en miljö som uppfostrat honom enligt MBs anda och den kommer han att fortsätta att förvalta inom vår demokrati. Demokratin ska sedan falla sönder från insidan med hjälp av sådana som Mustafa och Waberi. Tyvärr finns det så många fler som måste stoppas som har detta som mål.

  Han och alla islamister som ser demokratin som människans påfund och som förespråkar gudstyre ska avlägsnas från alla politiska uppdrag i just vår demokrati. Det finns inget annat sätt för att skydda vår demokrati och frihet!

  Omar Mustafa är inte din kompis! Get your facts straight!

 • 56. Agneta  |  9 april 2013 kl. 2:50 e m

  Jag förstår inte diskussionen. I vår riksdag har vi ett parti som heter Kristdemokraterna, behöver man säga mer???

  • 57. Inga Islamister i riksdagen  |  9 april 2013 kl. 7:35 e m

   Kristendom är en naturlig del av Sverige!,Islam är det däremot inte….

 • 58. nils johnsson  |  9 april 2013 kl. 3:25 e m

  Han kan vara hur mycket anti-rasist som helst, men han sympatiserar aktivt med personer som anser att homusexuella ska dödas Då har man diskvalificerat sig från alla demokratiska sammanhang. Se inlägg 7 ovan, case closed.

 • 59. Varg i Veum  |  9 april 2013 kl. 3:53 e m

  Intressant att EXPO plötsligt, när de gör som de alltid gjort, jobbar ”fel” EXPOs grej är att hitta mer eller mindre långsökta kopplingar. Men det ska bara göras mot såna som Anna Ardin inte gillar? Eller hur ska man förstå inlägget?

  • 60. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:24 e m

   jag tycker att expo ofta gör bra saker, men långsökta kopplingar är inte en bra metod för att åstadkomma någon förändring

 • 61. Ferdinand  |  9 april 2013 kl. 3:56 e m

  Att som Omar Mustafa bjuda in som talare Salah Sultan, som citerar ur Sions Vises Protokoll och talar om judiska ritualmord – och att som Vilks delta i Stop Islamization of Nations (SION) möte: två personer som bägge verkar sakna moral.

  • 62. essbeck  |  10 april 2013 kl. 8:53 f m

   Det var inte Omar Mustafa som bjöd in Salah Sultan, denna inbjudan skedde när Abdirizak Waberi var ordförande. Det är han som bör svara för det. Inte Omar Mustafa.

 • 63. Roger Svensson  |  9 april 2013 kl. 3:59 e m

  Omar Mustafa med kopplingar till minst sagt suspekta figurer och antisemiter kommer knappast vara någon som helst tillgång. Det visar bara på det totala moras av identitetspolitik och moralrelativism som socialdemokratin gått ner sig i! Det centrala, och hans främsta merit, verkar vara att han är just muslim, och då per automatik representerar ”det svenska muslimska civilsamhället”, vilket enligt Ardin tydligen också innebär att han varken kan eller får granskas och kritiseras på samma sätt som man gör med övriga politiker. Tycka vad man vill om Expo men här är de är i alla fall konsekventa, finns ingen som helst anledning att de skall behandla Omar Mustafa på något annat sätt än vad de behandlar nationaldemokrater och andra! Anna Ardin må ha högt förtroende för Omar Mustafa, men t.ex. SKMA verkar ju inte ha det …

  Det är ju inte så att Omar Mustafa bara ”råkat” korsa suspekta personers väg utan han har aktivt varit delaktig i att bjudit in dem och tycker de är ”relevanta”. Då är det högst motiverat, och inte det minsta ”larvigt”, att fråga sig vilken relation han egentligen har till dem? Att bjuda in dem kunde i sig vara OK om han samtidigt kraftfullt tagit avstånd från deras motbjudande åsikter och syftet med inbjudan varit att de skulle få stå till svars för sina åsikter och i direkt debatt konfronteras med sina meningsmotståndare. Nu handlade det dock mer om att ge dessa möjligheten att fritt föreläsa om sitt budskap och Omar Mustafa verkar också mer intresserad av att kritisera personer som Ayan Hirsi Ali, Fredrik Federley och Maud Olofsson än dessa mörkermän …

 • 64. Emerald  |  9 april 2013 kl. 5:45 e m

  Efter att hört och sett SVT-inslaget som Lasse i inlägg #7 lagt in så är man minst sagt upprörd.

  Det är ju helt, HELT, horribelt att Omar på något sätt försöker slingra sig från ansvar av att anlita en människa som Abdullah Hakim Quick, med dom politiskt-religösa åsikter han har. När han säger: ”Hur islam ställer sig till homosexuella? Citera mig gärna….Straffet är döden”, då finns det INGA som helst, INGA som helst ursäkter till att Omara Mustafa inte ska göra något annat än att offentligt ta avstånd från denna människa på alla möjliga sätt och vis.

  Men vad gör Omar Mustafa? Jo, han säger; ”Han var inte inbjuden för att prata om homosexuella, utan för att inspirera unga svenska muslimer”
  Karln (Abdullah Hakim Quick) har sagt att islam står för att ALLA homosexuella ska dö och att detta är islams mål, och Omar anser att en sån människa är en förebild som ska inspirera unga svenska muslimer. Att inte Omar Mustafa ser en konflikt i detta kan ju bara ge slutledningen att antingen saknar Omar Mustafa totalt insikt och verklighetsförankring, eller så instämmer han i Abdullah Hakim Quick’s värderingar och anser att detta är en normal inställning inom islam.

  Hur som helst så är det totalt ansvarslöst av Socialdemokraterna att inte förhöra sig om Omars inställning och sedermera kräva att Omar Mustafa offentligt, och en gång för alla, tar avstånd från denna Abdullah Hakim Quick specifikt och inga svepande ursäkter om att han aktivt jobbar mot antisemitiska och homofoba i största allmänhet, utan specifikt mot denna person. Att han som nu tar på sig offerkoftan och säger att alla är islamofoba istället, är ju absurt i jämförelse.

  Det är precis såna här situationer som gör att människor i allmänhet blir fundersamma på Islam och även irriterade när dom muslimer som säger sig vara för fred, frihet och jämlikhet INTE går ut och tar DIREKT avstånd från dom personer som uttalar dessa horribla ståndpunkter om islam, utan istället svävar på målet och uttrycker sig lite luddigt och svepande.
  Kan dom inte inse detta så kommer det ALDRIG bli någon som helst chans att folk i allmänhet kommer att ändra den inställning många har om islam i dagsläget, och den inställning som vissa uppehållet sig från att ha till dags datum.

  Vill dom verka för att ge islam en bättre image så krävs dessa specifika avståndstaganden, gång efter annan. Inga ursäkter.

 • 65. Islamofob  |  9 april 2013 kl. 6:04 e m

  Jag är i sanning islamofob. Problemet är endast att Ni inte kan anmäla mig eftersom jag bor i utlandet!

  • 66. Brunhårig svensk  |  9 april 2013 kl. 8:23 e m

   Vet inte var du får dina fakta ifrån men det inte straffbart att vara islamofob i Sverige. Endast judar är skyddade enligt lagen då de anses vara en etnicitet medan muslimer inte anses vara det.

 • 67. Snow-White Johansson  |  9 april 2013 kl. 6:38 e m

  Alla muslimer och även denne man anammar Quranen, i den framgår bland många saker att demokrati strider mot sharia på alla tänkbara sätt och ska därför inte finnas. Snälla du, granska lite kritiskt du med? Menar du att han är emot Quranen? Eller mot sharia? INGEN muslim är detta och demokrati strider HELT mot sharia. Att samexistera finns inte. Men du förstår inte bättre. Jag har varit som du. Innan jag levde bland dom och fick kunskap. Snälla, om du ömmar för ngt så skapa dig en helhetsbild? Köp Quranen, läs och återkom när du förstår dess innebörd. //J

  • 68. Anna Ardin  |  9 april 2013 kl. 10:44 e m

   De enda som förespråkar sedvanerätt & att ta seden dit man kommer (sharia) av de etablerade partierna i Sverige är SD, Omar är socialdemokrat.

   • 69. Inga Islamister i riksdagen  |  10 april 2013 kl. 12:07 e m

    Han kan va Socilademokrat hur mycket han vill,så länge hans troslära är Islam och hans rättesnöre Koranen så är han en Muslim och inga Muslimer ska sitta i vår riksdag..

    • 70. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:19 e m

     sammanfattar väldigt bra vad jag menar är problemet i den här debatten, att folk ser på det som du, att muslimer aldrig tolkas som individer och inte blir lyssnade på som socialdemokrater, moderater eller vad de nu är, utan blir dömda på förhand. tack för tydligheten!

     • 71. Inga Islamister i riksdagen  |  10 april 2013 kl. 1:29 e m

      Vet du om att Muslimer hellre följer Koranens lagar än samhällets!!..Känns mer som att du inte inser faran med islam…Vill du ha Sharia i Sverige???

      • 72. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 6:42 e m

       nej, det vet jag inte, och det är kanske så i ditt huvud att det finns några hemliga agendor som alla muslimer håller med om eller att världen styrs av en judisk konspiration eller vad skit folk brukar få för sig, men i verkligheten ser det annorlunda ut.

 • 74. Gustav Johansson  |  9 april 2013 kl. 8:18 e m

  Vilken jävla naiv kärring.

 • 75. Årets Dhimmi – Anna Ardin som avgudar islamist  |  9 april 2013 kl. 8:21 e m

  […] AnnaArdin […]

 • 76. Besviken feminist  |  9 april 2013 kl. 10:43 e m

  Hej Anna.

  Jag ska lägga upp några synpunkter till dig som medsyster och feminist.

  För det första så börjar jag med att han faktisk är Islamist som stödjer Muslimska Brödarskapet som inte bara är ökända för religiös fanatism, dem är också ökända kvinnohatare i Egypten. (Bevis, kan du hitta lätt på hans facebook)

  För det andra, du verkar ha helt glömt bort att det finns många sekulära muslimer som faktisk flydde från muslimska diktaturer som Iran och Afghanistan t.ex. och som i åratal har röstat på Sossarna och med den här mannen Omar, så undrar jag hur tänkte du egentligen när du ensidigt försvarar honom med näbbar och klor?

  För det tredje, om du nu är så feministisk, varför är du så tyst på din blogg när Ylva Johansson petades bort från samma parti som du faktisk är medlem i? Var hon är alldeles gammal och tråkig eller?

  Och för det fjärde, med tanke på alla dessa Islamistiska kretsar som han gärna träffar, så undrar jag hade du accepterat och försvarat honom på samma sätt om han visat sig vara anti-HBTQ och önskar att alla kvinnor, särskilt muslimska medsystrar oavsett sekulär eller ej, förpassas till köket och Sharia lagar eller gäller bara kvinnornas rättigheter endast för vita medborgare?
  Du som så starkt försvarar HBTQs rättigheter och kvinnornas rättigheter!
  Men snälla, bara för att det finns islamofobi vilket är det sant och det är hemsk att folk behandlas illa pga av rasism, religiös tillhörighet, sexualitet osv, men det betyder inte alla människor oavsett religions tillhörighet, är goda.
  Jag ber dig som medmänniska att försöka förstå varför folk, särskilt EXPO reagerat så kratigt och så negativt.
  Vi behöver inga fler extremister oavsett vilken religion!
  Islam är religion och ska behandlas som alla andra religioner. Religion och politik har sällan fungerat för mänskligheten! Socialdemokraterna har trots allt fortfarande massvis med väljarna och stark stödbas, det finns så många med förortsbakgrunder utan extremistiska håll som kan tänka sig att arbeta politiskt och för Socialdemokraterna! Satsa på dem istället!

  Med vänlig hälsning, feminist, vegetarian, bisexuell, anarkist och Iranier.

  • 77. Anna Ardin  |  9 april 2013 kl. 11:02 e m

   Jag känner Omar och han är en jäkla bra person som jag tror kan göra viktiga saker för jämlikhet och inkludering i Sverige. Jag vet, eftersom jag talat med honom om det personligen, att han arbetar hårt för demokrati i Mellanöstern & engagerar sig mot diktaturerna men för flyktingars rättigheter. Även hans familj har ju tvingats fly. Han har inte heller något problem med att människor väljer att leva i homosexuella äktenskap eller förhållanden. Varför antar du att han tycker saker du inte håller med om i de här frågorna? Du dömer väl inte på förhand bara för att han är muslim?

   Om det som antytts, att Ylva petades för att hon drivit delning av föräldraförsäkringen, så är det mycket upprörande. Men jag vet inget om vad som hänt och har inga kopplingar till saken.

   Jag har många många gånger anklagats för att vara en del i en feministisk konspiration som vill ta ifrån män alla rättigheter bland annat. Det är lika svårt att motbevisa som att bevisa att jag är tillräckligt mycket feminist som du nu kräver, eller för Omar att bevisa att han inte har något med brödraskapet att göra, för det verkar inte räcka med att han säger det.

   • 78. Daniel  |  10 april 2013 kl. 12:01 f m

    ”Du dömer väl inte på förhand bara för att han är muslim?”
    Måste säga att det är VÄLDIGT lågt att köra med den argumentationen när Mustafa gång efter annan har visats umgås med personer med extremistiska åsikter.

    Det är lätt att döma t.ex. Sverigedemokrater efter de som de umgås med, om det rör sig om personer med koppling till högerextremismen. Då är det lika rimligt att döma personer med koppling till religiösa extremister.
    Men det att Mustafa kan gömma sig bakom religion och avfärda all kritik med ”islamofobi” verkar göra att han undantas från att bedömas med samma måttstockar som alla andra. Han slipper undan med sådant som vore en politisk dödsdom för de som inte har religion att gömma sig bakom.

    • 79. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:46 e m

     Han har tagit kraftigt avstånd från deras åsikter. Jag tycker att det är allvarligt att kalla folk kvinnohatare, antisemiter och homohatare när de inte alls är det. Det går att hitta redogörelser för vad alla muslimer med politiska positioner tycker i de frågorna, men knappast för alla icke-muslimer. Det beror på att man fördomsfullt antar vad muslimer ska tycka och dömer dem på förhand, sedan tar man varje tecken som bevis för att man hade rätt. Jag tycker att Omars svar kring syftet med inbjudningarna är bra. Men det går inte att vinna, för så många har bestämt sig för att muslimer inte ska ha nån makt.

     • 80. Daniel  |  11 april 2013 kl. 4:34 e m

      Det handlar inte om muslimer. Det handlar om djupt fördomsfulla individer som gömmer sig bakom religion för att rättfärdiga sina fördomar.

      Du verkar vara väldigt fixerad vid muslimer som en ansiktslös grupp. Är det möjligen så att S vill visa sig muslimvänliga?

      Är det kanske så att du ser Mustafa som en bricka i ett spel som ska kunna få nya väljargrupper till S?

      Frågan handlar som sagt inte om muslimer utan om Mustafa. SD är betydligt striktare mot sina företrädare som kan kopplas till diverse högerextrema grupper.

      Vad sägs om Mustafas kopplingar till Hizb ut-Tahir? Det parti som nyligen etablerat sig i Sverige och vars syfte är att införa det islamska kalifatet i alla världens länder?
      Denna lilla extremistgrupp representerar INTE alla muslimer och Mustafa representerar inte heller alla muslimer.

      • 81. Anna Ardin  |  11 april 2013 kl. 5:16 e m

       Det handlar inte om väljargrupper, det handlar om att bygga ett samhälle där alla bedöms lika. Jag är orolig för den extrema fördomsfullhet som drabbar muslimer, det är ett stort demokratiskt problem att svenska muslimer hålls utanför samhället på så många sätt som sker idag. Det som drabbar Omar är ett sätt.

  • 82. Lisa  |  9 april 2013 kl. 11:20 e m

   Håller fullständigt med dig Besviken feminist! Jag blir så ledsen när det finns så många bra och vettiga ”icke ursprungssvenskar” som borde få mer makt och istället ger man det till en person som flera gånger har uttryckt och tagit del i tvivelaktiga saker. Antisemitism är lika fel som muslimhat! Lyft fram de många muslimer som förstår att skilja på mellanösternpolitik och avsky mot en hel folkgrupp.

   • 83. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:48 e m

    Det finns folk med alla möjliga bakgrunder inom S, men muslimer hoppas på så mycket hårdare. Det står inte mellan Omar och alla andra med annan bakgrund än svensk, det är synd att det aoutomatiskt ska ställas emot varandra.

 • 84. Erik Larsson  |  10 april 2013 kl. 5:02 f m

  Problemet med Omar är att han säger en sak, men att han sen ändå bjuder in och försvarar personer med extrema åsikter. Han stod själv bakom inbjudan av Abdullah Hakim Quick som har varit väldigt tydlig med att han tycker att homosexuella ska dödas. Omar ljög om var Quick stod i frågan. ”Jag har frågat honom” Ja tjena liksom.. För att inte tala om alla antisemiter han bjudit in eller uttryckt gillande för på facebook. Hänger man med och försvarar homofober, antisemiter och andra extremister så får man finna sig i att bli misstänkliggjord även om man nu säger att man i själva verket gillar judar och homosexuella. Men är det nån som verkligen tror på det? Du är naiv Anna!

  • 85. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 12:22 e m

   har han försvarat deras åsikter??

   • 86. Erik Larsson  |  10 april 2013 kl. 3:51 e m

    Ja det har han! I fallet Abdullah Hakim Quick så menade han att Quick inte alls var extrem och inbjudan stod kvar ända tills det att det började talas om att dra in bidragen. Detta alltså trots att Quick förespråkar dödsstraff för homosexuella handlingar och också har framfört detta offentligt. (eftersom jag själv är homosexuell så kan lova dig att det inte känns bättre att bli hotad till livet av islamister än av nazister)

    Nu har Omar kört samma race med antisemiter och visst tusan försvarar han dem. Gång på gång tjatar han om och nu även du att det skulle handla om att vissa vill förbjuda israelkritik som om israelkritik skulle ha nånting att göra med personer som talar om judiska världskonspirationer, Sion den vises protokoll osv..

    Om en svensk politiker med konservativa värderingar hela tiden bjöd in antisemiter och homofober och samtidigt försvarade eller bortförklarade deras åsikter så skulle jag på goda grunder misstänka att personen var nazist. Omar slipper sån kritik från dig just därför att han är muslim. En etniskt svensk socialdemokrat skulle aldrig slippa så lindrigt undan. Så varför ingen kritik mot Omar? Är det för att han är muslim och ”inte vet bättre”? I så fall så kan man ju börja fundera lite över hur DU egentligen ser på muslimer.

   • 87. Nisse Hult  |  10 april 2013 kl. 4:16 e m

    Har han bemött deras åsikter? Var kan man t.ex läsa ett bemötande av Yousef Al-Qaradawis åsikter? Är det att bemöta Yousef Al-Qaradawis åsikter att ”gilla” honom på Facebook?

    • 88. Anna Ardin  |  10 april 2013 kl. 9:43 e m

     facebook kallar att följa någon för att ”gilla”, det betyder inte att man gillar det man följer.

     • 89. Nisse Hult  |  11 april 2013 kl. 11:43 f m

      Har Omar uttalat att han inte gillar Yousef Al-Qaradawis åsikter? Var och när då?

      • 90. Anna Ardin  |  11 april 2013 kl. 5:23 e m

       men vafan, jag är inte hans advokat, jag har ingen jävla aning! Omar är inte antisemit, inte rasist, inte kvinnohatare, inte homofob, han är en vanlig 25-årig sosse från Rinkeby som vill förbättra samhället och bygga upp det så att fler får plats. Den här otroliga jakten på att registrera hans åsikter i varje detalj finns inte mot någon annan i partistyrelsen. Vad är det fråga om?!?

      • 91. Nisse Hult  |  11 april 2013 kl. 5:59 e m

       ”men vafan, jag är inte hans advokat, jag har ingen jävla aning! Omar är inte antisemit, inte rasist, inte kvinnohatare, inte homofob, han är en vanlig 25-årig sosse från Rinkeby som vill förbättra samhället och bygga upp det så att fler får plats. Den här otroliga jakten på att registrera hans åsikter i varje detalj finns inte mot någon annan i partistyrelsen. Vad är det fråga om?!?”

       Finns det fler i partistyrelsen som bjudit in antisemiter och homofober?

      • 92. Anna Ardin  |  12 april 2013 kl. 5:39 e m

       vet inte, men det finns åtminstone mängder av folk på bland annat UD och Palmecentret som gjort det, troligtvis de flesta som arrangerar många möten med internationella talare.

 • 93. Gracchus Babeuf  |  10 april 2013 kl. 7:11 f m

  Det här handlar om partistrategi. Förutom att det ska vara hälften kvinnor på listorna så eftersträvar man också rätt mängd invandrare. Att Ylva fick gå till förmån för Shekarabi är ju ett talande exempel på sådan symbolpolitik. Det har absolut ingenting med eventuella kompetenser att göra. Invandrare, särskilt de med muslimsk bakgrund, är ju en stor och ständigt växande grupp människor i Sverige. Det är ett faktum som partistrategerna knappast kan undgå.

  Socialdemokraterna förlorar ju också stora grupper bland traditionella S-väljare (exempelvis bland arbetarkollektiven). I slutändan handlar det om röstmaximering såklart. I ett röstmaximerande parti måste såväl nyliberaler och välfärdskramare som feminister och muslimer samsas. De enda som inte längre får plats torde väl vara klassiska socialdemokrater…

  • 94. Inga Islamister i riksdagen  |  10 april 2013 kl. 8:17 e m

   Omar Mustafa kommer göra att S tappar väljare till SD….

  • 95. Staffan Anderstig  |  12 april 2013 kl. 10:32 e m

   Tänker på liknelsen jag hörde,har du ett elitserielag i hockey,men fyller det med div1 spelare,då har du inte ett elitlag! Detsamma med Socialdemokraterna arbetarna sviker,du fyller på med invandrare från Somalia Irak Afganistan Eritrea Iran osv ,Socialdemokraterna är inte längre ett Svenskt arbetarparti som det en gång var!

 • 96. wot  |  10 april 2013 kl. 3:34 e m

  Wow, Omar Mustafa i (s) innersta… Expos avslöjande är ingen nyhet, Mustafas inställning har varit känd och kritiserad i flera år. Även sossarna måste ha känt till Mustafas stöd till muslimska brödraskapet och hans relationer till kända extremister. Slutsatsen är nödvändigtvis att man trots detta valt honom. Den enda frågan som återstår är varför. Partistrategi kräver att den muslimska gruppen representeras. Men det måste ju finnas andra muslimer med mindre befläckad historik. Eller kanske inte: Om sossarna enbart letat bland representanterna för de etablerade muslimska förbunden och församlingarna, har de sannolikt bara haft ortodoxa islamister att välja bland. För i den samlingen finns ingen mångfald.

 • 97. LG  |  10 april 2013 kl. 5:03 e m

  Märkligt, jag får en forwardflash att han inom ett år kommer stå och göra avbön igen.

 • 98. Charlie Lindh  |  10 april 2013 kl. 7:27 e m

  Hej Anna Rydin,

  det förekommer tyvärr att socialister låter sig manipuleras av socialt kompetenta islamister, och det verkar vara vad som hänt i ditt fall. Det är ett faktum att Omar Mustafa ”gillar” Egyptens diktator Muhammed Mursi på Facebook, och jag föreslår att du tar reda på hur denne Mursi behandlar meningsmotståndare när han har övertaget. Inte minst kvinnliga sådana.

  /Charlie Lindh

 • 99. Leif Andersson  |  10 april 2013 kl. 7:31 e m

  Mona Sahlin går till attack mot S-ledningen som valt in antisemiten Omar Mustafa i partistyrelsen. Mona brukar veta vad hon talar om när det gäller rasism så jag litar på henne i det här fallet.

  http://expo.se/2013/sahlin-kritiserar-s-ledning_5827.html

 • 100. Leif Andersson  |  10 april 2013 kl. 7:34 e m

  Det positiva med detta är att jag inte längre behöver fundera på att rösta på S eftersom jag är emot antisemiter.

 • […] Omar Mustafa är en av de skarpaste antirasister jag känner […]

 • 102. Lasse  |  10 april 2013 kl. 10:28 e m

  I do not like criticism, it is offensive:
  http://socialistunity.com/azim-tamimi-answers-his-critics/#.UWWT35OeOpc

 • […] Ett parti som väljer in någon i partistyrelsen, som tre dagar innan minglat med antisemiter, står inte upp för alla människors lika värde. Sen kan man vända och vrida på det men fakta är fakta. Omar Mustafa kanske inte är antisemit men ibland är vissa människor inte lämpliga att företräda vissa värderingar. Men kritiken från partiet är obefintlig. Åter igen anklagar man Expo för att ha använt ”antisemitstämpeln”. Anna Ardin, Broderskapsrörelsens antirasistiska talesperson skriver på sin blogg: […]

  • 104. Anna Ardin  |  12 april 2013 kl. 5:36 e m

   intressant att avpixlat just nu tycker att samröre med rasister är det värsta man kan tänka sig, kanske kan tolkas som ett steg framåt av nåt slag. att Omar verkar för att motverka antisemitism och avpixlat för att främja samma sak är ju också intressant.

 • 105. megatobasco  |  11 april 2013 kl. 6:43 e m

  Det tjatas om denna person och jag vet inte varför men SocialDemokraterna är och kommer alltid att vara ett BetongParti som älskar makt och gör precis vad som helst för att få makt.Att välja in en Judehatare och terrorist är helt ok för SocialDemokraterna.

 • 106. Erik Larsson  |  11 april 2013 kl. 7:16 e m

  Men vafan? Vet du vad det är för person du försvarar Anna? Omar Mustafa är ordförande i Islamiska förbundet som klart och tydligt förbjuder homosexualitet och som anser att kvinnor inte ska jobba utan vara hemma och ta hand om barnen. Man får lite grann intryck av att du har blivit duperad eller har du olika måttstockar på invandrade muslimer och infödda svenskar? Visst kan man väl respektera att det finns personer som är konservativa och religiösa och som av dessa skäl har en negativ inställning till homosexuella och till kvinnors friheter (dock inte hans förringande av antisemitism), men Omar delar i grunden inte socialdemokratiska värderingar. Det är ett faktum oavsett vad han säger. Att du som kvinna tar en reaktionär religiös antifeministisk person i försvar är minst sagt pinsamt! Jag tycker att det är helt ok att invandrare och då även såna med muslimsk bakgrund tar del av politiken och även får en chans på högre poster inom alla partier, men varför är de främst ärkekonservativa som får chansen. Så är det i Moderaterna också. Varför inte en muslimsk kvinna som bekämpar just det som Omar står för?

  • 107. Anna Ardin  |  12 april 2013 kl. 5:34 e m

   varför är han pappaledig om han nu har en så stark uppfattning att det är hans fru som ska va hemma?

   svaret är enkelt, han är inte den person du beskriver och han har inte de åsikterna.

   • 108. Janne  |  12 april 2013 kl. 10:47 e m

    Antagligen är han pappaledig av det skälet att det ger honom tid och pengar att syssla med politisk islamism. Knappast pga någon jämställdhetsiver. Han är precis som de flesta andra islamister – pragmatisk om det går att vinna några fördelar.

    Och nej, jag ogillar inte bara islamism, jag ogillar intolerant kristendom och andra intoleranta tolkningar av religioner också. De enda strikta muslimer som jag respekterar och kan förstå är sufister och alawyia. Sufisterna fokuserar helt på kärleksbudskapet i de muslimska texterna och ignorerar alla påbud om våld och våldtäkt mot icke-muslimer. Alawyia anser att ingen är mogen att utöva islam förrän den fyllt 40 år. Något fler religionsutövare borde ta efter…

    • 109. Anna Ardin  |  13 april 2013 kl. 7:56 f m

     Ytterligare ett exempel på dubbelbestaffning, är man muslim så kan man int egöra något rätt utan allt man är, gör & skriver tolkas illvilligt.

     • 110. Joachim  |  13 april 2013 kl. 9:52 f m

      Fast han skriver om islamister . Om DU inte förstår skillnaden så är det DU som är problemet.

 • […] Omar jobbar aktivt med antirasism, bland annat som nyvald ordförande för vår multireligiösa förening Hjärta, där arbete ”mot islamofobi och antisemitism” är en av våra prioriterade frågor. Han har mycket kontakter med judiska organisationer i dialogsyften och högt förtroende bland dem som jobbar mot alla former av rasism. Anna Ardin […]

 • 112. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet  |  12 april 2013 kl. 12:24 f m

  religioner och ideologier är i sin natur dogmatiska. Därför passar religiösa och ideologiska människor inte i politiken alls. Blind tro och undersökande analyser går inte bra ihop.

  • 113. Anna Ardin  |  12 april 2013 kl. 5:22 e m

   där håller vi inte med varandra, och det är ett skäl till varför jag engagerar mig i tro & solidaritet, för att det är många som tror att man inte kan kombinera tro med kritiskt tänkande. det kan man.

   • 114. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet  |  13 april 2013 kl. 9:50 e m

    En Gudstro där Gud är sanningen och ren kärlek och enhet mellan allt levande kommer inte skada ett sunt vetenskapligt tänkande, för en sådan person söker sanningen, ren kärlek och vill skapa balans med naturen.

    Men att det är många som ”tror” att man kan kombinera blind religiös ”tro” med kritiskt tänkande och med demokrati, jo, det har jag minsann stött på i politiken i allt för hög grad, tyvärr. Dessa individer blir ofta arga när man vill diskutera sakligt om fakta och analyser innan man röstar för de vill ha sin tro ifred. Dessa individer är direkt skadliga för demokratin och för landet och för världen, anser jag, och bör givetvis inte vara i politiken alls givetvis.

    Med Vetenskapliga partiet ska jag försöka avskaffa denna tagiska komedi. Då kommer du få se deliberativ diskurs mellan resonabla människor som vill se sanningen som den verkligen är och inte lever i en opiumlik tro om att en Gud, en Gud som dessutom förvånansvärt ofta är helt odefinierad, eller t.o.m. att det flygande spagetthimonstret, som faktiskt är lite mer definierad med sina nudliga utskott, kommer lösa saken på egen hand helt utan vår inverkan.

    Så grattis till framtidens generationer om vi lyckas, för mänsklighetens ständiga misslyckanden som givetvis lett till total miljöförstöring gång på gång till tonerna av olika religiösa fantasier har aldrig lyckats… Jo förresten enligt, arkeologer och historiker, så har vi människor nog lyckats några gånger ändå och det har varit när vi trott på att det bor andar i träden och därför inte huggt ner dem och därmed har vi levt i balans med naturen och under dessa tidsperioder överlevt ganska bra…tills andra religioner invaderat, ex. kristnat eller muslimifierat eller liknande, och sedan påbörjat överavlingen och naturförstörelsen.

    Men helt allvarligt så tror jag inte att folk egentligen tror på religionerna om de bara mediterar en stund i enskiljdhet. Darwins teorier är ju faktiskt betydligt mer sannolika och dessutom verkar vetenskapens analyser om tiden för jordens skapande mer rimliga än 7 dagar och de som tror att man får 70 oskulder i himlen när man dör i krig bör kanske också meditera en stund på vem som påstått detta och varför. Kanske någon i ledningen som tjänar på krig?

    Sedan kan man ju helt stilla undra varför det finns män som vill följa en religion där den upphöjde profeten gifter sig med minderåriga. ….

    Nåväl. Kanske det finns undantag som även efter meditation faktiskt tror på att ovanstående medeltida tänk är i enlighet med ”Gud”, men de är nog ett extremt fåtal, tror jag. Då är sannolikt ignoransnivån på väldigt höga höjder.

 • 115. Julia  |  12 april 2013 kl. 4:53 e m

  Varför kräver ni inte att Omar Mustafa berättar om sin kvinnosyn? Är det i enlighet med er politik att välja in en människa som är aktiv i en organisation som har en snedvriden/medeltida syn på kvinnor?Han bör krävas på sin avgång om han inte berättar öppet om sin kvinnosyn och avsäger sitt ledarskap i organisationen! Jag som kvinna vet nu att jag absolut inte ska rösta på socialdemokratin i nästa val.

 • 116. 7 | Nordic Dervish  |  12 april 2013 kl. 7:33 e m

  […] Ja, förutom vissa yrvakna sossar då. Kul, de vill styra landet, men har inte ens koll på sin egen bakgård. Och så har vi vissa sossar som är bortom räddning. […]

 • 117. politrickery by Manufactured Normalcy  |  12 april 2013 kl. 8:36 e m

  […] I don’t take lightly to anti-semitism, but when the proof against him is as porous as limestone and his work speaks for itself, the latter by and far post-constructions relating to […]

 • 118. apan  |  12 april 2013 kl. 10:39 e m

  Hittade hit via Nima. Jag förstår att du fäktar för något du tror på. Beundransvärt. Men detta är som kejsarens nya kläder. På riktigt. Jag har sett det förut och detta om något får mig att känna obehag. På riktigt.

  • 119. Anna Ardin  |  13 april 2013 kl. 7:53 f m

   Detta är som kejsarens nya kläder. I kejsarens nya kläder är det en hel pöbel som låtsas se något som inte finns. I det här fallet är dessa kläder Omar Mustafas antisemitism.

 • 120. apan  |  13 april 2013 kl. 12:22 f m

  Efter att jag läst dina senaste inlägg. Är du kristen Anna?

  • 121. Anna Ardin  |  13 april 2013 kl. 7:50 f m

   Ja.

 • 122. Ture Sjölander  |  13 april 2013 kl. 6:57 f m

  Först när man blir icke-politisk och antisemantisk kan man komma i närheten av att bli diplomatisk.

 • 123. Julia  |  13 april 2013 kl. 12:24 e m

  Varför svara du inte Anna? Är det för att du inte har något svar?

  Varför kräver ni inte att Omar Mustafa berättar om sin kvinnosyn? Är det i enlighet med er politik att välja in en människa som är aktiv i en organisation som har en snedvriden/medeltida syn på kvinnor?Han bör krävas på sin avgång om han inte berättar öppet om sin kvinnosyn och avsäger sitt ledarskap i organisationen! Jag som kvinna vet nu att jag absolut inte ska rösta på socialdemokratin i nästa val.

 • 124. LG  |  13 april 2013 kl. 1:15 e m

  Ett scenario: Hej jag heter Jonas Gardell och det här är min partner Mark, vi skulle vilja komma in och lyssna på Fredagsbönen i er moské? Jasså inte, för att vi är homosexuella.
  Anna så ser verkligheten ut i de kretsar som din vän Omar lever, bejakar och vägrar ta avstånd ifrån, det är avskyvärt.
  När får vi se en kvinnlig Imam? Aldrig. När får vi se en homosexuell Imam? Aldrig. När skall kvinnor få sitta tillsammans med männen i en moské? Aldrig.
  Han vill skicka jasplan mot Israel, för vad? Knappast charterresa.
  Går det här hand i hand med S värdegrund så säger jag, tack för kaffet.
  Anna du är så förbluffande naiv så jag finner inte ord.

 • […] i det interna religionskriget inom Socialdemokraterna och vissa försök att försvara religion inom politiken minns jag att det finns ett alternativ och jag letar då upp […]


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: