Den dåliga religionen

25 april 2022 at 6:31 f m

Vi är inne på en riktig slippery slope när våra politiker allt mer öppet säger att minoriteters religion är ”dålig”. Det blir nämligen allt tydligare att det inte alls ens är religion man talar om.

Som när Busch talar om att det var ”islamister” som kastade sten. Som att det var organiserat av politiskt orienterade troende. Det var det med allra största sannolikhet inte alls. Och det tror jag att hon vet. Hon blandar medvetet ihop marginalisering, förort, icke vita och muslimer.

Hon adresserar officiellt den dåliga religionen: ”de som kastar sten”. Som om det finns någon religion som går ut på att skada poliser. Det finns det inte.

Busch visar med både politik och sin retorik att det faktiskt är muslimer över huvud taget sin har denna ”dåliga religion”, att de ska bort, och alla spår av dem. Oaktat individerna, oaktat att muslimer är så oerhört olika, tolkar sin tro på olika sätt eller inte tror särskilt mycket alls.

Muslimer har de senaste åren konstruerats allt mer som fiende helt enkelt.

Jag tror att många av de som säger så här, att vi ska skilja mellan bra och dålig religion menar att deras egen religion, eller majoritetsbefolkningens religion (vilket ju visserligen inte innefattar Livets ord egentligen, men i deras konstruktion är det ju så, det ibland är Livets ord rentav riktig kristendom och svenska kyrkan extremister) är bra och muslimers religion är dålig.

Ibland kan de hitta en ”bra muslim”. Det är oftast någon som tagit avstånd från muslimska sammanhang, som inte praktiserar islam, som inte vill vara aktiva i politik och samhälle och/eller som kanske framförallt inte jobbar mot islamofobi. Om du är troende, praktiserande, samhällsengagerad och visselblåser om muslimhatet så blir du väldigt snabbt problematisk, granskad, misstolkad och utsatt för stora drev i media och näthat.

Helt vanliga muslimer är nästan aldrig klassad som nån som har en bra religion, enligt såna som Ebba.

Läs gärna Hjärtas årsmötes uttalade om Ebbas andra uttalande, om att skjuta islamister här: https://foreningenhjarta.wordpress.com/2022/04/24/ebba-buschs-uttalande-hotar-demokratin/

Entry filed under: politik.

Vad är Muslimska brödraskapet – enligt vårt psykologiska försvar? Amineh, terroristerna och islamisterna


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: