Så tycker recensenter om min bok…

5 februari 2021 at 10:40 f m

Har väntat spänt på att eventuellt få en recension från btj, bibliotekstjänst. Att få komma med i katalogen och med vilket omdöme avgör om de dryga 2000 svenska biblioteken köper in böcker eller inte. Och nu har jag fått en.

Ardin, Anna
I skuggan av Assange
Publiceras i BTJ-häftet nr 5, 2021.
Lektör Ylva Floreman
Recension: Visselblåsarsajten Wikileaks avslöjar amerikanska styrkors övergrepp i Afghanistan och Irak. En av Wikileaksgrundarna, Julian Assange, hyllas över hela världen. Men när han besöker Sverige polisanmäler två kvinnor honom för sexuella övergrepp. I boken I skuggan av Assange berättar Anna Ardin öppet om hur övergreppet gick till, vad hon tänkte och om den drevjakt som kom att vara i nästan i tio år. En hjälte våldtar inte. Populära män våldtar inte. Assange är hjälten och Ardin skurken, en hora som vill förstöra Wikileaks, om Assange dör är det hennes skuld. Den förvrängda bilden av Ardin löper amok över världen, vänner och åsiktskamrater viker undan. Inte ens de som anses ha genomskådat samhällsstrukturerna ser klart. Alla vill skydda Assange. Hatet och hoten är tidvis så kraftiga att polisen bedömer att Ardin behöver personskydd. Som läsare är det svårt att värja sig, bitvis blir jag direkt illamående. Så småningom börjar bilden av Assange att krackelera även för andra, Ardin får stöd från många. I skuggan av Assange är en berättelse utan åthävor. Välskrivet och genomtänkt. Författaren balanserar skickligt integritet, insikt och perspektiv, hon är vare sig offer eller hämnare. Boken blottlägger strukturer på flera nivåer och öppnar för många viktiga diskussioner.

Helhetsbetyg: 5/5

Min redaktör Jenny sa: ”Wow! Detta är nog en av de bästa BTJ-recensionerna jag läst. Så roligt!

Läs recension i GP också: 😭❤️

Läs andra läsares betyg och recensera själv på tex omnible, bokus eller goodreads! Utöver de jag länkat till i tidigare inlägg.

Och, om du vill höra mer så medverkade jag i Samhällsvetarpodden där jag fick utveckla mina tankar i några viktiga frågor. Det var kul! Lyssna här om du vill.

Entry filed under: politik.

Min bok är mitt överklagande av folktribunalens dom FIRA 8 MARS MED MIG!


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: