I Johan Westerholms fantasifulla värld är jag en legitim måltavla

21 juni 2018 at 1:31 f m

Det har publicerats ännu en makt-lista. Listan heter ”the dirty dozen” och är skriven av Johan Westerholm, medlem och vad jag förstår ännu förtroendevald socialdemokrat. Och allt mer konspirationsteoretisk, av det fantasifulla slaget, mycket påtagligt utan källor eller ens sannolikhet.

Listan sägs vara de tolv som bakom kulisserna ”styr S”, egentligen. De 12 ”mäktigaste”:

Socialdemokraternas mäktigaste, “The Dirty Dozen”:

1. Carin Jämtin, idag generaldirektör för Sida men tidigare partisekreterare

2. Carina Persson, VD för Campus Bommersvik

3 & 4 Ulf Bjereld och Marie Demker, båda verksamma vid Göteborgs Universitet

5. Anna Ardin, verksam vid “Forum – idéburna organisationer med social inriktning”, Forum, samt diakon i Equmeniakyrkan

6. Carina Ohlsson, riksdagsledamot samt ledamot av socialdemokraternas centrala valberedning

7. Annika Söder, kabinettsekreterare vid UD

8. Annika Nilsson, kanslichef på LO

9 & 10 Emma Lennartsson & Johan Sjölander, tidigare statssekreterare samt nuvarande kommunsekreterare i Stockholms Arbetarekommun

11. Wanja Lundby Wedin, tidigare LO-ordförande men idag vice ordförande i Svenska Kyrkans styrelse

12. Pierre Schori, tidigare biståndsminister och utrikespolitisk rådgivare

Det är alltså en lista bestående av mestadels kvinnor och folk som lämnat tyngre maktpositioner inom S, men som ännu skriver artiklar och i flera fall ganska kritiska mot S. Folk som syns lite utåt. Och framförallt: folk Johan Westerholm inte gillar.

För är det något som förenar oss på den här listan så är det knappast det Johan Westerholm skriver. Vi styr inte S mer än Löfven. Vi har inga järnnävar, i alla fall inte jag. Vi känner inte varandra, vi har i flera fall aldrig ens pratat med varandra, Pierre Schori har jag aldrig sett live och Annika Nilsson vet jag inte ens hur hon ser ut. Jag sitter på försenade pendeltåg & byter blöjor & har spänningshuvudvärk. Jag gråter över barn i flyktingläger, försöker få autogiro för elräkningen så att jag inte ska få påminnelseavgifter och ska hinna klart innan midsommar. Den där hjälpen du erbjöd för att Google-optimera bort alla taskiga artiklar om mig som du erbjöd 2010 Johan, jag behöver den nu!

För några år sedan, när det ännu var kurderna och inte muslimerna som sades bära all skuld för hedersvåld, när det ännu var Bilderberggruppen och inte muslimerna som styrde ekonomin, när det ännu var vedertaget att högerextrema riksdagsledamöter var en större demokratirisk än studiecirklar om mänskliga rättigheter (sic). Då var jag och Johan Westerholm nämligen vänner.

Vi bloggade i det progressiva nätverket netroots, var överens om att högersossarna på PR-byråerna hade mer makt än de borde och att vi behövde stärka S interndemokrati. Han fixade och trixade med länkar mellan bloggar vid rätt tidpunkter för att få upp oss i sökmotorer när vi i Rebella släppte vår Framtidsrapport i samband med valanalys av EU-valet 2009. Vi kallade oss kärleksfulla kritiker. Men sedan dess har Westerholms trogna läsare präglats av allt mer hat.

När han började spåra ur med tok-påståenden om muslimer, använda auktoritetsargument och närma sig alt-rightrörelsen i vår interna grupp på Facebook (som han bjudit in mig till) så sa jag emot. Han lämnade sedan gruppen. Och efter det har jag fortsatt att försvara muslimers lika rättigheter och sagt att det inte räcker för MSB-forskare att använda Westerholms stolliga blogginlägg som fakta för att utmåla studieförbund som terrorceller.

I övrigt vet jag faktiskt inte vad jag gjort honom. Jo! Jag har gått Bommersviksakademin. Det är en utbildning för unga inom sossarna & facket. Fyra helger med seminarier om ledarskap och politik. En väldigt bra utbildning men bred och med alla möjliga mer eller mindre parti-nära personer som gått. Fem eller sexhundra personer har gått vid det för laget. Men inte Johan Westerholm. Han ville gärna, men hade passerat åldersgränsen på 35 år. Carin Jämtin hade tydligen sagt något som han tolkat som att han skulle få undantag, men det blev inte så, och Carina Persson fixade inte heller in honom. Kanske därför som de fått platserna 1 och 2 på listan. För att de skulle styra partiet är bara trams. Att jag skulle göra det är satir.

Men grejen är att jag tror att Johan vet det. Jag tror inte att han tappat förståndet så pass. Och den verkliga effekten av ett sånt här inlägg är dels en del skratt bland mina vänner. Kollegor som ber mig fixa politiska frågor de kämpar med att få igenom och skämt om hemliga tunnelbanestationer under Sveavägen 68 och ritualer i månsken. Men också radikalisering av dem som hatar sossarna.

Socialdemokrater känner sympati med oss som står på listan, men sverigedemokrater och deras näthatare stärks i sin syn på oss som legitima måltavlor. Jag tror helt enkelt att Johan tycker så illa om oss att han vill bussa hundarna på oss. Jag tycker att det är enormt tragiskt.

Entry filed under: politik.

FN bekräftar: rasdiskrimineringen ökar i Sverige Det finns viktiga saker vi kan göra för Jemens barn


Twitter

  • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 10 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: