Syriens befolkning är dödsdömd

20 juni 2016 at 12:46 e m

”De grupper som förtryckarna hade pekat ut som jordens avskum […] mottogs […] som jordens avskum överallt; de grupper som för sina förföljare var oönskade blev hela Europas oönskade”
Hannah Arendt 1951.

image

Vila i frid Obaid al-Abo, 50 och hans barn Hassan, 6, Waed, 15, Walaa, 17, Fatoum, 20 och Amani, 21. Mina tankar går till Obaids fru och ytterligare en son som skadades. Hela familjen blev beskjuten av de Turkiska gränsvakter som Turkiet fått betalt av EU att anställa. Deras brott var att de ville leva. De försökte fly från från IS-kontrollerat område i Syrien, men rätten att söka skydd och asyl som fastställdes efter andra världskriget, och som vi undertecknat monteras ner nu. Det går inte att vare sig stanna eller fly från Syrien utan att ditt liv är allvarligt hotat.

Om Europa hade varit en by med 500 innevånare, för att låna en liknelse av Ulf Bjereld, så hade vi varit en mycket rik by som tagit emot 2 flyktingar, om Sverige hade varit en by på 500 hade vi varit en ännu rikare by, med låg arbetslöshet och massor av mat i ladorna som tagit emot 9 flyktingar. Ungefär lika många som Obaid och hans familj.
Och vi, våra folkvalda – från moderater till socialdemokrater – hade kallat dessa 9 för smärtgränsen, hade kallat byn för full. Det är ju löjligt!

Imorgon röstar riksdagen och det gör typ ont i kroppen över vad den omröstningen betyder på den turkiska gränsen.

(Och nej, det var varken islam eller IS som startade kriget)

Entry filed under: politik.

Kriget mot terrorn som orsakar terror – hur hindrar vi historien från att upprepa sig? Krig för det finaste vi har


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: