Kriget mot terrorn som orsakar terror – hur hindrar vi historien från att upprepa sig?

30 april 2016 at 9:59 f m

Kollade den 3 år gamla filmen Dirty Wars ikväll, om hur USA har långa dödslistor på folk i Mellanöstern, inklusive egna medborgare som de åker runt och mördar, med skälen hemligstämplade. Hur dödslistorna utökas efter operationer, hur barn finns med på dessa, hur barn uppenbart är måltavlan ibland, men ändå kallas collateral damage när de dör och hur USA helt slutat be om ursäkt (om de någonsin ens gjort det) när civila som inte ens misstänkts för något, eller som man inte har en aning om vilka de är, dödas. 

Som Paris, fast i hela världen. Som Bryssel, fast det inte drabbar någon som de som bestämmer känner. Som 9/11, fast hela tiden. 
Och det jag tycker är mest otäckt nu är att det är som om fler och fler, efter så många års upprepande av samma skit blivit helt galna & börjar tro på propagandan, fast den är uppenbart helt falsk. 
Fler och fler tror på allvar att det finns ett krig mellan muslimer och kristna, att muslimer har en gemensam konspiration.. Folk tror, PÅ FUCKING RIKTIGT, att Mehmet Kaplan är en av de onda, nån som infiltrerat MP på uppdrag av typ nåt hemligt islamistiskt terrornätverk. Vad islamist ens betyder verkar förresten inte heller spela nån roll i debatten, själva ordet islamist omdefinieras på nåt vis vid varje tillfälle det används så att det betyder både muslim och terrorist samtidigt (så praktiskt!). 
Och vi luras återigen att prata handskakningar istället för att världsordningen är sjuk, att 1% av 1% äger allt, att skattepengar stjäls & göms, att Somalia, Afghanistan, Syrien osv osv medvetet destabiliseras för vinnings skull – och att offren som måste fly när deras länder & gryende demokratirörelser gång på gång förstörs kallas förövare och stängs ute från skydd. 
Om det verkligen skulle stämma att muslimer ingår i en konspiration mot oss andra, att ”de” infiltrerar för att förgöra så blir det liksom logiskt att stänga ute, köra ut och ja, faktiskt, utrota. En annan sorts människor, som vill de goda människorna illa, vad finns det för skäl att ens behandla dem som människor?
Problemet är förstås, vilket alla som ännu kan tänka själva vet (iaf innerst inne), att det inte stämmer. Det finns ingen ”muslimsk agenda” eller ens muslimsk kultur, det finns ingen konspiration och minoriteter har orimligt LITE makt i Sverige, inte tvärtom. Det stämde inte på 30-talet att de misstänkta minoriteterna var ”ute efter” majoriteten, och det stämmer inte nu. 
Alla sk terrorexperter & islamistalarmister (inte minst de som samlas i den muslimhatande tankesmedjan Cured) bör avkrävas bevis för att ”alla partier” är infiltrerade av islamister. (Vilka är de konkreta personerna, vad vill de uppnå egentligen, hur går det för dem?) och vi andra bör försöka fundera över vad ska vi göra för att stoppa utvecklingen istället för att haka på i deras drev. 
Hur hindrar vi historien från att upprepa sig?

Entry filed under: politik.

Ett, två, tre eller fyra fingrar – hur du än gör blir det fel (om du är muslim) Syriens befolkning är dödsdömd


Twitter

  • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 6 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: