Ny standard för antirasism eller bara samma gamla muslimhat?

19 april 2016 at 9:39 e m

Alla som känner Mehmet Kaplan vet att han inte står för en extrem agenda på något sätt. Att han är en av dem som gjort mest för att motverka allt det som han beskylls för.

Men ändå, om det är sant att måttstocken som använts mot honom i bedömningen av graden av rasism (det som kallats extremt uttalande, grov antisemitism osv i jämförelsen mellan nazitysklands och Israels avsaknad av försvar för mänskliga rättigheter) är en ny standard för bedömningen av alla former av rasistiska uttalanden så är jag den första att applådera.

Det är en rimlig bedömning om du har de skarpt antirasistiska analytiska glasögonen på. Och det tycker jag absolut att vi borde ha, jämt. Och har vi det så betyder det ju rimligtvis att det kommer anses grovt rasistiskt att publicera bilder av profeten Muhammed med en bomb i turbanen, att kräva gyntester av flickor med viss etnicitet eller att hävda att det är tecken på radikalisering och terrorböjelser att be till Gud fem gånger om dagen eller odla skägg.

Det betyder att drevet kommer gå mot många många fler inom kort och att vi får en rejäl upprensning bland vilka ”terrorexperter” som kommer få uttala sig i media framöver.

Misstänker dock att den här nyfunna nolltoleransen enbart gäller för vissa, medan rasism som är riktad mot muslimer kommer att fortsätta anses vara opartisk expertkunskap, rimliga försiktighetsåtgärder eller rentav höjden av yttrandefrihet.

Och FP kommer fortsätta dela ut demokratipriser till folk som (Ayaan Hirsi Ali) likt SD hävdar att islam är brutal i sitt innersta väsen, utan att någon kommer behöva avgå.

För övrigt så tror jag att SD mycket snart kommer börja hävda att inte bara islam, utan även judendomen är brutal till sitt väsen, men inte heller då kommer drevet att gå.

För drevet handlar inte om att stoppa antisemitismen tror jag, utan om hat mot muslimer.

Entry filed under: politik.

Därför stormades inte koncentrationslägren Ett, två, tre eller fyra fingrar – hur du än gör blir det fel (om du är muslim)


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: