Klimatkrisen är lika brännande trots terrorattentat i Paris (Åsa Romson ska självklart inte avgå)

15 november 2015 at 8:12 e m

Över 250 tusen människor har dödats i kriget i Syrien, FN har slutat räkna de döda, runt 60 miljoner människor (alltså motsvarande hela Frankrikes befolkning) varav 30 miljoner barn, är på flykt, 2643 människor drunknade i Medelhavet jan-aug i år och våldet är på väg in i väst. Runt 150 döda i Paris. 
Det är fruktansvärt och värt väldigt mycket tid och uppmärksamhet. Hur ser sambanden ut? Hur får vi slut på våldsspiralerna? 
Ni som vill lägga allt annat åt sidan för att fokusera på det har min fulla respekt. Men ni som mest pratat om era renoveringar och per morberg-skärbrädor för 4000 eller hur vi måste fortsätta sälja vapen till Saudi & USA, eller rentav hur vi ska stoppa ”massinvandringen” genom att stänga gränser (snarare än att bidra till fred) de senaste fem åren, medan dubbelt så många som dog i Frankrike nu – mött drunkningsdöden utanför Europas kust varje månad, och lika många dött i Syrien i snitt varje dag de senaste fem åren – nu får ni vakna. 
Eller åtminstone hålla er käft om att Åsa Romson är orolig för att klimattoppmötet kan ställas in. Så pinsamt av er att kräva hennes avgång.
Ni kan också hålla käft om att vissa bryr sig om konsekvenserna för rasifierade i Europa eller för något annat som fortfarande är precis lika viktigt trots vidriga attacker i Paris. 
Det pågår ett krig, ett terrorkrig, ett raskrig, ett kallt krig om naturresurser och makt. Det är också så att världen håller på att kollapsa under klimatkrisen. 
Om det är svårt att hålla flera tankar i huvudet samtidigt så föreslår jag att ni fortsätter ägna er åt era renoveringar, för ni förstör när ni tvingar politiker att tänka lika snävt mediestyrt som er själva. 
Jag skulle också tro att Paris-terroristerna är rätt nöjda om de lyckas ställa in toppmöten och få 100% av samtliga västpolitikers uppmärksamhet för sin sak. Är ni säkra på att vi ska tvinga våra politiker att ge dem det? 

Entry filed under: politik.

Om 17 Jyllandspostar hade brunnit… Såningskvinnans stora julproduktion


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: