När kultursidor börjar be kulturpersonligheter att hålla käft om samhällsfrågor

9 oktober 2015 at 10:21 f m

Jag vill inte att skådespelare, kulturpersonligheter eller välgörenhetstanter ska sköta flyktingpolitiken. Jag vill inte ens höra era åsikter i frågan. Den ska skötas av Migrationsverket, riks- och kommunpolitiker och andra professionella aktörer.
Så himla tråkig och dum artikel som Britta Svensson skrivit i Expressen, och ännu sorgligare att folk delar och verkar tro att är ett bra sätt att credda alla fantastiska statliga och kommunala tjänstemän genom att förringa andras jobb.
Här är mina största problem med artikeln:
– otroligt dumt och kontraproduktivt att ställa frivilliga och offentligt anställda emot varandra, det är ofta samma personer som är anställda som engagerar sig, varför kan inte både Migrationsverkets, deras personals och frivilliga insatser creddas samtidigt?
– frivilligorganisationerna har också jobbat med flyktingar i decennier
– frivilliga och våra organisationer är röstbärare och kritiserar brister i systemet – som att transitflyktingar faller emellan som nu, det är okunnigt av henne att be dem vara tysta (iaf om hon verkligen vill se utveckling i solidarisk riktning)
– högst obehagligt att kultursidorna börjar be kulturpersonligheter att hålla käften i samhällsfrågor
– viljan att betala skatt och satsa på värdigt mottagande ökar med att kulturpersonligheter och andra uttrycker solidaritet och påtalar hur det kan göras bättre
För nej, det är trots allt inte så jävla komplext att människor reagerar instinktivt och fixar sovplatser och soppa när det kommer folk som är hungriga och inte har nånstans att sova. Det är inte reaktionärt att motsäga sig expertstyre och en tyst allmänhet som går till jobbet och accepterar vad dessa experter bestämt, snarare lite tvärtom faktiskt.

Entry filed under: politik.

Expressenledarskribent vill dra undan mattan för föreningslivet Om 17 Jyllandspostar hade brunnit…


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: