Jag är rädd nu, på riktigt

21 augusti 2015 at 8:30 e m 29 kommentarer


Jag är rädd. Just nu för fascistiska koncentrationsläger i mitt land, i min livstid. Och detta tog jag nyligen upp på Facebook. Många feminister, miljöpartister och socialister bekräftade min rädsla. Men en moderat vän blev uppriktigt arg och menade att detta var under bältet och att vänstern är farligare än SD. ”Jag håller helt med! Dåligt att skriva så. Duger inte ens som skämt”, skrev en partikamrat som svar.

Men hörni grabbar, vet ni, jag är rädd på riktigt. Det är inte alls skämt för mig. Det var i nu levande personers livstid som det hände senast och med extremt liknande händelser som sker nu som förspel.

Vet ni hur många dödshot jag har fått? Vet ni hur många våldtäktshot? Vet ni hur många hundra tusen inlägg det finns för att kartlägga mig på Flashback och andra forum?

Jag tycker det är enormt sorgligt att min oro inte tas på allvar. Och enormt sorgligt att de slott och herresäten som ägs av borgerliga långt långt bort från de fascistiska värderingarna jag ändå på nåt sätt trodde skulle öppnas för mig om jag tvingas på flykt kommer att få tjockare murar för att de där inne ska slippa höra mig skrika.

SDs sympatisörer kastar brandbomber på flyktingläger och gör räder mot EU-migranter (eftersom de ”tror” på felaktiga fördomar SD storsatsar på att sprida), folk har redan dött, en medlem i deras systerparti massakrerade nyligen närmare 80 barn & ungdomar på SSU-läger i norska skärgården, partitoppar flyttar till Ungern för att hänga med nazister (de har tydligen rimligare människosyn där) de driver sajter som hänger ut alla sina motståndare med namn och adress (som uppmaning att gå dit får man förmoda), de kartlägger, mordhotar, misshandlar och mördar, och jag finns på deras listor. 

Vad händer när de får styra kommuner och departement? Vad händer när de stiftar lagar och styr statens resurser?

Det spelar liksom ingen roll om yougov gör skitundersökningar som visar 5-10 procent för mycket åt SD, de får många röster. Och ju mer självförtroende de får, desto fler hot får vi som säger emot. Ju mer röster de får, desto mer ”politiskt” och kontroversiellt blir det att ta ställning för mänskliga rättigheter i Public service och desto mer blir det ok att ljuga om utsatta människor i yttrandefrihetens namn. 

De får mer och mer makt och de kommer att använda den. 

Fascismen är på riktigt och de närmar sig de tyska fascisternas röstsiffror på 30-talet. Och de borgerliga trodde att de skulle kunna kontrollera dem.  

Här kan ni läsa vad vi ska göra nu. Och här vad de demokratiska partierna måste göra (=förstärka sina ideologier).

Entry filed under: antimuslimism, nationalism, politik, rasism. Tags: , .

Kalsongerna har landat!

29 kommentarer

 • 1. Johan Lundgren  |  21 augusti 2015 kl. 11:25 e m

  Hej Anna!

  Det är starkt att du kämpar vidare trots allt. Jag skulle gärna ta mig in i debatten och den praktiska politiken, om jag bara kunde överkomma min perfektionism. Jag behöver ju inte oroa mig för hot från hathögern på samma sätt som du, det privilegiet borde jag utnyttja till att själv kämpa mer.

  Problemet jag har är att varje gång jag försökt engagera mig politiskt har all musten sugits ur mig när jag vadat in i den gyttjiga byråkratiska organisation och mentalitet som präglar de flesta partierna, de stora i synnerhet.

  Har du något råd om var man kan få en bra ingång till politiken?

  Hälsningar Johan

  • 2. Anna Ardin  |  21 augusti 2015 kl. 11:29 e m

   Ja, det är inte så lätt! Jag hittade iaf tro & solidaritet och bildade min egen basgrupp Hjärta, plus undvikit alla offentliga uppdrag och allt som jag tyckt varit tråkigt de senaste 10 åren, det har gjort att jag hängt kvar i nån slags partipolitik. Men annars är: en bokcirkel med några du gillar, att skriva artiklar eller att gå med i nån politisk men inte partipolitisk organisation mina tre bästa förslag just nu. Kram & tack!

  • 3. Thomas Truedson  |  22 augusti 2015 kl. 1:51 f m

   Vill man komma nåt vart så får du nog vada i flera ton gyttja o göra avkall på din perfektionism 😀 Ursäkta skämtet, men jag tycker din kommentar är något högdragen.

 • 4. Hare Brahs  |  22 augusti 2015 kl. 12:16 f m

  Folk med fobier brukar ofta möta sin fobi för att bota den, det är något för dig. Du borde sätta dig ned, med en kaffe och kaka och prata med en Sverigedemokrat, vi är inga hemska människor…

  När du är så pass trångsynt blir din text bara löjlig och utmynnar enbart i okunnighet.

  • 5. Anna Ardin  |  22 augusti 2015 kl. 8:26 f m

   Jag är inte trångsynt för att vi inte delar samma riskbedömning. Och ja, jag har pratat med sverigedemokrater, jag har dem i släkten till och med, det brukar sluta med att det kommer påståenden om att muslimer hyllar pedofili eller romer är parasiter och måste kastas ut. Fascismen bygger på förakt mot svaghet och lögnaktig propaganda används om människor för att gruppera folk och rangordna dessa grupper. Den rädsla som odlas bland dem som stöder detta är patologisk. Och dina råd bör ni applicera bland era medlemmar och sympatisörer, faktiskt.

  • 6. Björn iols  |  23 augusti 2015 kl. 5:09 e m

   Hare . Du är kanske en rimligt sansad människa som inte vill någon illa. För oss med som befinner oss någonstans ganska långt ut på vänsterhanden utan att för den skull vara våldsamma känns dock hotet från höger ganska konkret. Jag inser att inte alla idioter är medlemmar i partiet men tillräckligt många tillräckligt nära kärnan för att det ska vara obehagligt. Mvh björn

 • 7. lassekolja  |  22 augusti 2015 kl. 12:48 f m

  Men Anna, bästa sättet att bli av med Din rädsla är att själv läsa på om vad SD egentligen står för, inte vad de värsta motståndarna påstår! Om jag inte visste bättre hade jag förmodligen också blivit orolig.
  Det som oroar mig är rån, våldtäkter, skjutningar, gängbrottslighet, o.s.v. och jag lovar Dig, det är inte Sverigedemokraterna, som står för den ökade brottsligheten i landet!

  SVAR:
  Faktum är ju att alla de brott du nämner går ner (trots ökad invandring), men radikaliseringen bland unga män av en rad sorter tycks öka. Sd är en mycket starkt bidragande orsak till detta. Så om vi diskuterar riktig fakta, och inte din magkänsla, så är min rädsla mer befogad än din.
  Anna

 • 8. LeoH  |  22 augusti 2015 kl. 12:48 f m

  Jag delar din rädsla, Anna. Inte så mycket för min personliga del. Jag är 71 år och kanske har förmånen att dra den naturliga vägen, om jag får säga så.
  Jag har också den senaste tiden ofta tänkt på alla de som stod nazismen emot i 30-talets Tyskland. Hur de kände sig när de insåg att de förlorat striden.

  • 9. Anna Ardin  |  22 augusti 2015 kl. 2:52 e m

   Ja, jag har länge varit förvånad att inte fler emigrerade innan de hamnade i lägren, men nu förstår jag mer av hur mekanismerna funkade då tror jag.

 • 10. Thomas Truedson  |  22 augusti 2015 kl. 1:46 f m

  Mycket, mkt förkastligt att du blir mordhotad och skymfad på andra sätt. Jag förstår din rädsla. Du har mitt fulla stöd i detta avseende.

  Men att dra paralleller mellan Sverige 2015 och Tyskland på 30-talet är med förlov sagt något magstarkt. Tyskland på 30-talet är något helt annorlunda jämfört med Sverige och större delen av Europa idag.

  Sen tror jag kanske du ska vara försiktig med att säga att SD-sympatisörer kastar brandbomber utan några belägg. Och att dra upp Breivik…..

  Jag tror vi motarbetar rasism och främlingfientlighet med viss sans i debatten. Eljest riskerar vi att hamna på,samma låga nivå som de mörkerkrafter vi bekämpar.

 • 11. Liljeros  |  22 augusti 2015 kl. 5:09 e m

  Det är snarare 20-talets Tyskland vi ska jämföra med. På 30-talet var det liskom mer eller mindre klart.

  • 12. Anna Ardin  |  22 augusti 2015 kl. 5:26 e m

   Sant

  • 13. Daniel  |  22 augusti 2015 kl. 6:55 e m

   Det kommunistiska partiet förbjöds i Tyskland 1933 efter riksdagsbranden. Inom 3 år så finns möjligheten att vi har en svensk version av detta och att det är SD som förbjuds. Så grattis. Demokratin vinner genom att den avskaffas.

 • 14. Josef Boberg  |  22 augusti 2015 kl. 5:42 e m

  Så länge som det sedan 1800-talet rådande ekonomiska tänkandet och agerandet pågår – så är jag också rädd för att det går åt helvete – bokstavligt talat.

  Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – så finns det hopp – som jag ser det.

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

 • 15. Leni R  |  22 augusti 2015 kl. 7:13 e m

  Fria fantasier, kryddade med lite demonisering.

  Inget av det du skriver beskriver verkligheten i Sverige vare sig igår, idag eller ett sannolikt imorgon.*

  Hela dina logik är baserad på ”det vet man ju hur sådana där är” – ovärdigt och antidemokratiskt.

 • 16. VaknaVänsterÄckel  |  23 augusti 2015 kl. 1:04 f m

  herr johansson är ett känt fejkkonto som drivs av vänsterextermister…

  • 17. Anna Ardin  |  23 augusti 2015 kl. 1:20 f m

   Det må så vara, illustrerar dock fortfarande min poäng. Det finns gott om anonyma näthatare som gärna kallar folk för avhumaniserande tillmälen som också illustrerar min poäng, så tack för den bekräftelsen.

 • 18. Simon  |  23 augusti 2015 kl. 1:05 f m

  Det kanske inte är så konstigt att SD går framåt och kommer fortsätta bli större till nästa val, om inget görs så kommer SD vara det största partiet i den Svenska Riksdagen då.

  De personer som du skriver om i detta inlägg, de är kanske 2-4% av de som röstar på SD som kan kopplats till det. Men vilka är de andra medborgarna som röstar på SD.

  Kan det vara pensionärer som tycker att deras levnadssituation har blivit sämre, är det brottsoffer som har tröttnat på att man lägger ner miljarder på gärningspersonen men de får ingen vidare hjälp, är det personer inom transport/åkeri branschen som tycker att kraven på inhemsk och utländsk är som dag/natt, är de som går en överbelastad arbetsförmedling, är det de ”vanliga” uteliggare som S har glömt bort, är det alla brutna vallöften, är det ordet ansvar politiker använder ofta utan att förstå innebörden utav det, är det personer som själva kommit hit till Sverige som invandrare igång i tiden som ser att Sverige håller på att bli det land de en gång flydde ifrån och det finns säkert fler exempel än dessa vilka de andra procenten är.

  Gällande person säkerheten i Sverige så har partierna i regeringen och i alliansen gjort det möjligt långt innan SD kom in i bilden att om man bara vet något om en person som exempel namn, kanske ålder och kommun, så kan man få hela den personens namn med hela personnumret, adress, vilka andra som bor på samma adress genom att skapa ett gratis konto på en hemsida. Sen om man kanske använder Facebook, Twitter osv så blir det mycket lättare. Det tar 3 sekunder att få den information. Vill man hitta någon i Sverige så hittar man dem, bara tacka våra traditionella riksdagspartier för det.

  Du avslutar ditt inlägg med ”Och de borgerliga trodde att de skulle kunna kontrollera dem” Frågar du mig så går det ju knappast bättre för Regeringen. Så humor har du allt :)

  Socialdemokraterna har sagt att man vill vara världsledande på humanitära frågor. Men borde man inte vara ett föredöme om man nu ska vara det?
  Idag kan en politiskt flykting ha varit i Sverige i 5år och fortfarande inte fått några papper, denna får en bostad och någonstans runt 2000kr varje månad att leva för, personen kan varken jobba eller söka någon utbildning. Vi tar emot invandrare som när de har börjat integreras i samhället, barnen har börjat skolan och då får det beskedet att det ska utvisas till deras hemland där de inte har varit på 3år. Vi tar emot människor som vi låter bo här med hoppet att de ska få stanna och de kan vara oroliga i flera år innan de kanske får stanna eller blir utvisade. Jag tycker inte detta är humanitärt och man tar inte ansvar för de här personerna idag, för vem vill gå runt i flera år med ångest och oro. Jag anser att de borde vara bättre att ta emot det antal som vårat samhälle ekonomiskt kan ta hand om, se till att de integreras i samhället och även ger dem något sort medborgarskap från början. Jag har hört både Löven och Reinfeldt säga att det stödjer det vi har idag och det funkar utmärkt.

  Skulle jag hävda att det är rasistisk att ha ett system där en politisk flykting lever i flera år under de förutsättningarna som står i stycket ovanför då är jag rasist i dagens samhälle och inte de som stödjer de som har skapat systemet.

  Så länge våran regering saknar självinsikt, så länge de inte kan statistik, så länge inget händer, så länge de glömmer bort alla de som faktiskt redan bor i vårt land. Där en person måste skada 3 andra för att få psykiatrisk vård som ett av många exempel. Finns så mycket som behöver ses över som har föråldrats, eftersom det är vetenskapen och teknologin som har drivit samhället framåt där vi är idag, medan politiken och myndigheterna släpper efter. Det pratas om ansvar från Löven men vi ser bara tomma ord. När ska regeringen vakna till den verklighet vi faktiskt har i vårt land eller handlar allt om Prestige i slutändan?

  • 19. Anna Ardin  |  23 augusti 2015 kl. 1:17 f m

   Det är självklart att de flesta som röstar på SD, som röstade på NSDAP i Tyskland inte står för att misshandla romer, men de accepterar sättet som SD etablerar att tala om romer. Och så vidare. Men det verkar inte spela så stor roll vad medlemmarna tycker i slutänden, eller när de vill dra i bromsen och stoppa uttrycken för fascismen (som ju Europa känner mer än väl), för SD är inte ett interndemokratiskt parti. De är ett toppstyrt och populistiskt parti som ändrar budskap efter hand beroende på vad som flyger. Och varje vecka ”avslöjas” deras sanna jag i olika typer av rasistiska och antidemokratiska övertramp.
   I övrigt håller jag med om att de andra partierna behöver förstärka sina visioner om det goda samhället och att det finns brister i den politik som förs. Men ingenting av det löses genom att plocka upp gammalt skräp som historien borde ha dömt ut för evigt.

   • 20. Simon  |  23 augusti 2015 kl. 8:47 f m

    Finns inte ett enda parti i den svenska riksdagen som inte är toppstyrt idag, om vi ska vara helt ärliga på den här punkten.

    Visst är det dumt att plocka upp gammalt skräp. Men vi ska ju också lära oss från historian och de misstag som vi tidigare har gjort i världen. Man kan ju lika gärna vända på ditt resonemang, eftersom de ”traditionella” partierna har inte lärt sig från historian och gör ungefär samma sak som de andra partierna gjorde i Tyskland under den tiden. Det går att göra så att SD tappar många väljare, men de ”traditionella” partierna vill inte detta för då skulle de ha gjort något redan. Det skulle jag påstå att du ska vara mest rädd för först.

    För den rädslan du beskriver i slutet av ditt inlägg kommer ju något kapitel längre bort om vi ska gå via historieböckerna.

    • 21. Anna Ardin  |  23 augusti 2015 kl. 9:33 f m

     De andra partierna har sina brister, men SD saknar fullständigt motstycke när det kommer till diktatoriska internstrukturer. Jag skrev min master om interndemokratin i oppositionspartier på Kuba, där uteslutningar används regelmässigt för att bli av med kritiker, känner igen det väl från SD. Den demokratiteori jag använde mig av utgick från att interndemokratin i ett parti visar vilka möjligheter partiet har att implementera demokrati, efter en transition från Castroismen i det här fallet. Eftersom partierna var ganska svaga i fråga om interndemokrati var min slutsats att det också skulle bli ganska svårt för dem att ta över och föra Kuba till demokrati. Om sd får mer makt så ligger demokratin risigt till, även av detta skäl, de vet inte ens vad demokrati är när de är bland sina egna, hur ska då demokratin för oliktänkande och med fel bakgrund garanteras?

     • 22. Simon  |  23 augusti 2015 kl. 12:40 e m

      Visst stämmer det att om man inom SD inte delar deras åsikter och värderingar att man utesluts från partiet. Men ska vi ha självinsikt, så när man går med något av det andra partierna som får man ett dokument som ska skrivas under om partiets stadgar och förordningsregler osv där det finns paragrafer som säger exakt samma sak som leder till att man utesluts från partiet. Det finns 2 system byggde för exakt samma ändamål, det ena är mer öppet (SD) och det andra diskret dolt i ett dokument (typ S).
      Vilket system som är värst mellan ett öppet och ett diskret får varje enskild invid bestämma själv…

      Från det du berättar från din uppsats låter det också som partierna saknade den där starka ledaren att föra dem samman. Skulle påstå att den faktorn du nämner interndemokratin är bara en faktor av betydligt många fler som påverkar hela ekvationen betydligt mer. Allt bygger egentligen på vilka förutsättningar som finns och inte, som avgör om det är möjligt. Finns det ingen som kan föra dem samman så kommer ju inte partiet att växa vare sig det finns interndemokrati eller inte.

      Demokrati för mig är när majoriteten mer än 50% har bestämt sig för något, genom december avtalet så kan en regering styra Sverige utan att ha majoritet. Kan ens demokratin idag garanteras?

      SD vet vad demokrati är, frågan är väl kanske mer om de vill ha demokrati som vi är vana vid eller om det är ute efter något annat.

      • 23. Anna Ardin  |  23 augusti 2015 kl. 1:10 e m

       Det är öppet inom S med, om du står långt från majoritetens åsikter så får du vara med, men du kommer med stor sannolikhet inte att få maktpositioner. Du kan bli utesluten om du ansluter dig till en organisation som står emot S eller ett annat parti. Det är i princip det. Jag känner inte till något fall av uteslutning inom S sedan jag blev medlem. Inom SD väljer de folk till höga maktpositioner ena veckan och ”upptäcker” (via media alltid) att de inte delar partiets värderingar nästa. Är inte det otroligt märkligt?

      • 24. Simon  |  23 augusti 2015 kl. 5:06 e m

       Sist jag läste de papperna var ett tag sen ska jag erkänna, men det stod väldigt tydligt i dem att man godkände partiets åsikter och värderingar, samt man skulle föra partiets talan utåt och om man inte gjorde det kommer man att uteslutas och inte få representera partiet (något mer finstilt dock). Fanns något mer finstilt konstigt också i de där papperna.

       Så om du har någon konstruktiv kritik mot något partiet står för, så bryter det precis mot de papper man har skrivit på som ny medlem hos S. Så kan de utesluta någon på en gång utan problem om de nu vill det.

       Kan ju finnas många anledningar till det, men de har ju haft problem att fylla alla stolar så de chansar väl och hoppas på det bästa. Störst sannolikhet är väl att de bara har koll på den inre kretsen i partiet och de andra medlemar har de inte så stor koll på.

       Men om vi tittar på S så är det väl typ samma personer som sitter i den inre kretsen på maktpositioner i partiet, sen Görans regering. Det har du säker mer koll på än vad jag har?

       SVAR:
       Du skriver inte på något utom godkännande att va med i register (enligt PUL). Trust me, jag har mer koll än du på detta. Du tänker kanske på de kandidatavtal som en del partidistrikt har med folk som ställer upp till riksdagen/kommunfullmäktige?
       Anna

 • 25. j.rodriguez  |  23 augusti 2015 kl. 11:21 f m

  ska vi återgå till verkligheten ett tag nu så är det fortfarande SD’s politiker som får mest hot och då många fysiska sådana som bombattentat och krossade rutor vid sina bostäder eller vad sägs om syrianen som kort efter han engagerade sig i SD blev brutalt knivhuggen ett flertal gånger i ryggen och vad som verkar binda samman det politiska våldet i vår tid är att det kommer från vänster.

  Visserligen är det endast mina egna upplevelser men jag har då aldrig någonsin hört någon IRL med sd sympatier prata om våld men många gånger fått höra från diverse vänsterinfluerade bekanta att just våld är lösningen och även ofta emot judar på västbanken om vi ska dra upp nazism och judehat.

  Vilka är det som arrangerar våldsama demonstrationer där terrororganisationer som RF och AFA välkommet går sida vid sida med mer städade grupper inom vänstern som diverse S och V grupper. Vilka är det som kastar bomber och kilotunga gatstenar på ordningsmakten och djuren, vilka tar gång på gång lagen i egna händer som nu senast pöbeln som vandaliserade östermalms t-bana.

  Det läskiga här är att ni agerar medlöpare genom att tysta vara med och se på och låta det hända precis som i tyskland om vi nu ska dra det trötta kortet.

  Det är bara en tidsfråga innan samma pöbel offentligt samlar ihop några påstådda sd-sympatisörer och avlivar dom offentligt.

  Vilka blir nästa offer kommer moderaterna få samma behandling (vilket dom redan får av grupperna längst ut på vänsterkanten)
  om dom återgår till samma inställning till invandring som förr dvs samma som övriga europa.

  Har ännu inte röstat SD men tack för att även du övertygade mig om att det antagligen är det enda rätta för demokratin för till 99% är det dom som får min röst nästa gång om inte något drastiskt händer en sak är dock säker S får den aldrig igen så länge löfven och medlöparna hans är kvar i toppen.

  • 26. Josef Boberg  |  23 augusti 2015 kl. 12:33 e m

   Jag är in i märgen övertygad om att jag aldrig kommer att rösta på SD.

  • 27. Anna Ardin  |  23 augusti 2015 kl. 1:06 e m

   Exakt varje försök till motstånd mot SD bemöts med ”det gynnar dem” eller ”där fick DU mig att rösta SD eller liknande. Men det stämmer förstås inte. Allt som retar SD och deras sympatisörer tror jag motverkar dem.
   Och ja, det förekommer politiskt våld mot SD också. Men det drivs inte från bloggar som ägs av partiledningar från något annat riksdagsparti. Det råder special och undantagsregler för SD av någon märklig anledning. Vilket annat partis ledning som helst, som drivit såna bloggar, hotat folk med järnrör på stan eller hyllar det Ungerska systemet (eller motsvarande antidemokratiskt system) hade varit hopplöst rökta, men inte SD. Vad beror det på tror du?

   • 28. Josef Boberg  |  23 augusti 2015 kl. 4:16 e m

    Anna – mörka krafter har en märklig makt i wår tid.

    Jag envisas med, att med en dåres envishet hävda, att det har med det sedan 1800-talet rådande hopplöst föråldrade ekonomiska tänkandet och agerandet att göra.

    Men allt som har en början har ett slut – och om hur att få slut på det eländet på min URL-länk.

 • 29. Pierre  |  23 augusti 2015 kl. 4:35 e m

  Tråkigt att min väldigt insiktsfulla kommentar inte togs med. Självklart kanske då den inte faller innanför ramen för din fantasivärld. Tur jag delade din artikel och min kommentar på alla forum jag kunde hitta

  SVAR:
  Haha, kul att höra att du ägnar så mycket energi åt min person! Och synd att du glömde trycka sänd på din BRILJANTA kommentar, känner ett stort tomrum över att jag aldrig fick se den.
  Anna


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: