Fel uppläxning på alla möjliga sätt, Juholt

12 juni 2015 at 3:11 f m

https://m.facebook.com/hakanjuholt#!/story.php?story_fbid=870076159726355&substory_index=0&id=140032652730713&refid=17&_ft_=top_level_post_id.870076159726355&__tn__=%2As 
Vi står inför en masspsykos av gigantiska mått i det här landet. Tusentals (!) människor har gillat ett inlägg av Håkan Juholt på Facebook, där han läxar upp Åsa Romson​​ för att hon inte skakade hand med fascistledaren efter nån debatt. Det finns tre stora problem med det:

1. Romson skakade hand med Åkesson efter debatten, som brukligt. Men inte efter ett visst replikskifte. Höna av en fjäder-läge. 

2. Demokrati reduceras till praxis i riksdagen. Den oändligt mycket viktigare frågan om att medborgarskapet inte ska vara kopplat till exempelvis etnicitet eller att vi inte ska värdera personer olika pga religion – kort sagt att alla människor är lika mycket värda – underordnas. Åkessons rätt att mysa med regeringen anses viktigare än rasifierade människors rätt att slippa bli kränkta av hans rasistiska parti. Om man har som princip att välja sina strider med någon slags omsorg och samtidigt analyserar läget i landet utifrån en socialdemokratisk ideologi, så borde det vara ganska lätt att komma fram till att det var en orimlig strid att ta för Juholt. 

3. Att läxa upp Romson för detta innebär att Åkesson får vatten på sin kvarn att han är underdog, blir orättvist behandlad utan godtagbara skäl och att det är synd om honom. Det är det inte. 

Och ni sossar som är med bland de 5064 personer som gillat so far – har ni verkligen tänkt till här?

Entry filed under: politik.

Jämställdheten går bakåt, varför vill Schlingmann få oss att tro på motsatsen? Kalsongerna har landat!


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: