Heder till borgarna för att…

27 december 2014 at 2:55 e m 6 kommentarer

Så här tänker jag om att extravalet ställs in: skönt med luft i kalendern!

Men också: skönt att alliansen fattade att de hade mest att förlora på nyval och att SD hade mest att vinna, och att vi nu kommer att få en rödgrön regering som from våren kommer styra med en rödgrön budget. Annie Lööf har rätt i att detta var en seger för alliansen, men på fascisternas bekostnad, inte på de rödgrönas. Så ett stort tack till borgarna för det, det hedrar er att ni accepterade att förhandla till slut.

Visst kommer det att finnas många tvistefrågor kvar där det spelar roll att det är en minoritetsregering, och i de flesta av dessa frågor vet vi ju sedan tidigare att de bruna och de blå är överens, men vilken riktning landet går i kommer att avgöras av regeringen och landets budget.

Här har Vänsterpartiet en avgörande roll som vänsteropposition för att pusha regering och budget, hoppas innerligt att de tar den rollen!

Entry filed under: politik.

Alliansens plan gick i stöpet Julmusten är allvarligt hotad – se skräckbilderna

6 kommentarer

 • 1. anders49  |  27 december 2014 kl. 3:48 e m

  Jag tror SD hurrar idag. Nu gick Alliansen i fällan och svek sina väljare. Nu blir SD det enda alternativet i Svensk politik. Man tvingar folk att välja mellan hyckleri och deras politik. Det gynnar givetvis dem. Alliansen sviker demokratin. Demokratin är död för lång tid framåt. Vi kommer att få ett sossestyre som ingen vill h. Sossarna kommer att kunna regera trots att folk vill slippa dem. Den enda utvägen blir ju SD. Detta tack vare att Alliansen viker sig för sossarna.

  • 2. Anna Ardin  |  27 december 2014 kl. 5:16 e m

   dom verkar inte så glada, men visst, så kan det va. allt och inget gynnar dem, men en sak är säker: vill folk inte ha hycklare som kickar folk och sparkar på människor utifrån vad som är opportunt, vänder kappan efter vinden och utövar populism, så är det inte SD de ska rösta på.

 • 3. anders49  |  27 december 2014 kl. 8:27 e m

  Anna!

  Jag tror inte de som kommer att rösta på SD lyssnar på någon av oss. Speciellt inte på dig. Men röster lär de få. Och vad ska sossarna göra då? Jag tror du inte förstår problemet. Men efter nästa val så kanske du kan komma ihåg vad jag sa..

  • 4. Anna Ardin  |  27 december 2014 kl. 8:34 e m

   Anders!!

   Om man skulle göra en lista på allt som påstås gynna sd så skulle man inse att det är i princip samtliga handlingsalternativ. Och ja, det tycks vara inne att trampa på andra människor för sin egen vinning så de går framåt. Att ge dem så lite uppmärksamhet och inflytande (som i den här uppgörelsen) som möjligt och att inte hela tiden prata om deras (enda jävla) fråga tror jag är viktigt. Men i övrigt måste man driva sin egen politik och inte försöka stategispela.

 • 5. Leif  |  28 december 2014 kl. 4:57 e m

  Nu är det upp till bevis för dig och dina partikamrater.

  Lyckas ni halvera arbetslösheten, bygga bort bostadsbristen, införa skatteneutralitet mellan upplåtelseformerna, höja fastighetsskatten, avskaffa ROT och RUT, se till att den fria vinstdragningen på skattemedel försvinner, höjer skolresultaten, minskar utsläppen av växthusgaser samt säkra en vård i paritet med den skatt som betalas så har ni en liten chans att få nytt förtroende 2018.

  • 6. Anna Ardin  |  28 december 2014 kl. 8:56 e m

   Ja, det är mycket som ska göras!


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: