Nio infernon, nio jobbskatteavdrag & fas9

30 maj 2013 at 10:09 f m 6 kommentarer

Enligt Dante består helvetet av nio kretsar, i den nionde sitter de dom förrådit sina vänner, som Brutus och Judas som tuggas levande av Satan i sjön Cocytos is.

Nionde jobbskatteavdraget är när all skatt och därmed staten avskaffats.

Fas nio är fullskaligt slaveri.

Apropå att S och MP röstat för alliansens fas 4 och har meddelat att de tänker behålla deras femte jobbskatteavdrag.

Värdelös utveckling av det här landet.

Entry filed under: jämlikhet, politik, socialdemokraterna.

Kärlek till coop som vågar backa! Driver Carina Hägg partilinjen?

6 kommentarer

 • 1. Otäckt  |  30 maj 2013 kl. 10:39 f m

  Det är svårt att tro detta är sant om S. S som under mina far och morföräldrar, far och mor byggde upp ett system för jämlikhet utan slavarbete. För ett 20 – tal år sedan gick vi ifrån S till V. Vi vet juäven att S var med borgarna och försämrade pensionssystemet så till den milda grad att pensionärer inte i dag har råd att lösa ut sina mediciner eller gå till tandläkaren, började fasa ut mediciner ur högkostnadsskyddet. Fattigpensionärer går inte till de sociala och tigger pengar de kommer ihåg förnedringen med fattigvården. S har mycket på sitt samvete och frågan är väl om de nånsin kan komma igen. Nu bildas det små partier hela tiden p.g.a missnöje

 • 2. Robert Wensman  |  30 maj 2013 kl. 10:44 f m

  Ja, fast mest ondskefullt är själva idén om att man ska beskatta arbete istället för att beskatta land och naturresurser.

  Arbetarklassen och arbetarrörelsen har förrådit alla som är arbetslösa. Den höga skatten på arbete gör det oerhört svårt att komma in på arbetsmarkanden, samtidigt som den obefintliga/minimala skatten på land/mark skapar bostads-spekulation och skyhöga bostadspriser. Denna kombination är ren ondska.

  Om arbetarrörelsen ska ha någon som helst trovärdighet när de säger sig värna om samhällets svaga, så bör de tänka över sin vision om hur ett skattesystem bör se ut.

  Alla kan förstå hur det hände. Hur arbetarrörelsen fegade ut. När kapitalet blev allt för rörligt, övergick arbetarrörelsen från iden om att beskatta kapital, till att helt fokusera på att beskatta arbete. Men hur stabil grund är egentligen det när arbetstillfällen kan bortrationaliseras med maskiner, eller flyttas utomlands?

  Är det inte sant, att Sveriges ojämlikhet och arbetslöshet har växt alldeles oavsett om det har suttit en borgerlig eller vänster-regering?

  Grunden i att återigen verka för en skattepolitik som verkligen skapar rättvisa är att börja beskatta det kapital som inte kan flyttas utomlands. Land/mark och naturresurser!

  Hur man gör för att skapa jämlikhet kan man läsa här:

  http://www.landskatt.se/

  Mer om den skadliga inkomstskatten:

  http://www.landskatt.se/den-skadliga-inkomstskatten.html

 • 3. Robert Wensman  |  30 maj 2013 kl. 11:05 f m

  Här är en film som alla borde se:

 • 4. Åke  |  30 maj 2013 kl. 11:44 f m

  Oj, spännande syn på slaveri. Enligt Nozick är slaveriet proportionellt med skattetrycket: om staten har rätt till 60% av din inkomst, äger den i praktiken 60% av ditt arbete. Vilket logiskt kan sägas vara 60% slaveri. Du får gärna förklara hur du kommit fram till något som förefaller vara raka motsatsen.

 • 5. Leif Andersson  |  30 maj 2013 kl. 10:22 e m

  När man betecknar personer med en månadsinkomst på 60000 kr som ”vanliga löntagare” har man en något skev verklighetsuppfattning.

 • 6. Meeri Wasberg (@wasme)  |  31 maj 2013 kl. 12:48 f m

  Den möjlighet som kommuner nu får att, oavsett ålder, anvisa till praktik eller annan kompetenshöjande verksamhet ställer krav på kvalite och insatserna ska leda till jobb eller möjligen vidare studier. Meningslösa och straffande aktiviteter som det har vittnats om i den så kallade Landskronamodellen går bort!
  Läs gärna mitt anförande i debatten: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Kammaren/Protokoll/_H009110/


Twitter

 • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 10 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: