SVB-bolag är en flopp, men LO’s förslag är intressant

15 januari 2013 at 8:05 e m 3 kommentarer

Jäkla intressant förslag från LO idag! Kolla deras debattartikel på DN.se: ”LO vill ha ny bolagsform för företagen i välfärden”. Just en sådan är en av de grejer som jag tror behövs för att icke vinstdrivande privata alternativ ska kunna ha en chans att driva välfärd på det sätt som de kan och vill – inte på det sätt som näringslivet designat.

Jag vill också passa på att rekommendera det seminarium som vi på Sektor3 arrangerar nu den 18 januari: ”Få sociala entreprenörer i välfärden – systemfel eller otur?”. Det är fullbokat sedan länge, men det kommer att gå att följa på webben, och man kan beställa rapporten vi släpper dagen innan ”Den misslyckade välfärdsreformen – Därför floppade aktiebolag med begränsad vinst av Karl Palmås. Den kommer också att gå att ladda ner från webben snart!

Entry filed under: politik. Tags: , , , , , .

Islam & politik Det är så dumt att jag bara vill gråta

3 kommentarer

 • 1. Nils  |  15 januari 2013 kl. 9:32 e m

  Jag tror det är en ganska dålig lösning. Jag vet att ett av sveriges största friskoleföretag har externa bolag som fakturerar skolan i syfte att flytta vinsten från skolverksamheten. Det handlar om försäljning av datorer, tjänster mm. och det handlar om mycket stora belopp. Om det finns andra friskoleföretag som inte redan arbetar på detta sätt, så kommer man att göra det efter LOs förslag.

  Socialdemokraterna kan inte äta kakan och ha den kvar. Antingen förespråkar man vinster i välfärden eller inte. Företagen kommer alltid att hitta sätt att få ut maximal vinst oavsett lagstiftning.

 • 2. | Fyra nyanser av rött  |  16 januari 2013 kl. 11:06 e m

  […] nyanser av rött om välfärdens kärna…, Anna Ardin om SVB-bolag är en flopp men LO:s förslag är intressant…, Jan Anderssonom att […]

 • 3. Mortal Kombat Vids  |  18 januari 2013 kl. 3:24 e m

  Mortal Kombat Vids…

  […]SVB-bolag är en flopp, men LO’s förslag är intressant « ardin.se[…]…


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: