Problemet är inte att Almqvist kallar nån babian/kebab

15 november 2012 at 2:04 f m 5 kommentarer

Det är en milsvid skillnad mellan att i vredesmod skrika det värsta man kan komma på om den man är arg på, även om det är babian/kebab, och att gång på gång upprepa sin analys av att Soran inte har något i Sverige att göra om han inte är snäll mot SD.

Erik Almqvist gör båda sakerna i den film som läckt ut, men det stora problemet som lyfts är de rasistiska tillmälena. Jag menar att analysen av svarthårigas rättigheter som medborgare är långt mycket värre.

Att Soran, som är svensk enligt sig själv och andra (enligt SDs definition av svenskhet tidigare), inte räknas som lika mycket svensk för att *de* inte tycker att han ser ut som en svensk+att han är ”dryg”.

Almqvist presenterar en sammanhängande analys av att Ismail inte hör hemma här, att röster på SD innebär att svenska folket röstar bort Soran personligen och sedan kryddar de det hela bara med lite blatte-lover.

Det är självklart vidrigt, men det är inte där det stora problemet ligger.

Det jag undrar är varför den lilla saken blivit den stora i media? Är det för att så många fler än SD skulle hamna i trubbel om vi började se rasistisk politik som ett större problem är obildat språkbruk?

Entry filed under: rasism, valet 2010.

Berusad men kristallklar i ideologin om vad som är ”osvenskt” Professor: Palestinierna får skylla sig själva att de föredrar terrorism över fred

5 kommentarer

 • 1. Jonny Disenfeldt  |  15 november 2012 kl. 7:31 e m

  Media ser sin möjlighet att ge sig på SD, de har väntat länge på det. Att de gör det pga denna trivialitet som skedde med påverkade politiker på fyllan för ett par år sedan är ju bara häpnadsväckande.

  En storm i ett vattenglas. Media kan vara fantastiskt. Men många i den politiska sfären börjar känna sig hotade av SD’s framgångar och försöker ta för sig av denna tummetott…

  Att politiker ska avgå för den här sortens fyllesvammel är barnsligt, med den här sortens strikta linjer kommer vi snart att kunna slänga ut alla politiker, vilket kanske är en god gärning…

  • 2. Anna Ardin  |  16 november 2012 kl. 10:50 f m

   Det är inte fyllesvammel, det är deras vanliga politik, men förklarad på det sätt som jag brukar hävda att de egentligen menar. Folk fattar att de faktiskt är rasister.

 • 3. STOPPA INVANDRINGEN :) « KajsaLisasblogg's Blog  |  15 november 2012 kl. 11:58 e m

  […] Almqvist sverigedemokraternas ekonomiska talesman har blivit petad av sitt uppdrag eftersom han springer runt och hotar folk med järnrör på […]

 • 4. Gracchus Babeuf  |  16 november 2012 kl. 2:23 e m

  Det största hotet mot Sverigedemokraterna kommer inifrån. Överlever partiet den här smällen så tror jag att det långsiktigt kan gynna dem. Partiet behöver nämligen ömsa skinn och klippa alla band med sitt fascistiska förflutna. På sikt måste nog också Jimmie Åkesson gå.

  Partiet är en reaktion på andra partiers misslyckande. Det har inte vunnit sin position av egen kraft. Nomenklaturans dröm är nog att partiet upphör. Precis som strutsen tror att alla problem försvinner då man sticker huvudet i sanden…

  • 5. Anna Ardin  |  16 november 2012 kl. 2:51 e m

   De ömsar skinn, KD försvinner & Aron Modig blir partiledare.


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: