Kommer du också att dö med skulder?

30 oktober 2012 at 8:26 f m 2 kommentarer

Det är fascinerande över att fler & fler får mer lån än lön. Och vi behöver de allt större lånen för så centrala saker i våra liv som att kunna ha nånstans att bo. Fler och fler dör med skulder istället för tillgångar. Medan vissa dör med gigantiska summor på Cayman-konton som går i arv. Åt dem som har ska vara givet.

Istället för att dela ut storföretagens förtjänster till de som jobbar (genom höjda löner), eller låta även små företag ta del av överskottet, så samlas mer & mer av dessa hos några få, dvs klyftorna ökar. De som blir rika på det här kan då låna ut (spekulera) istället för att arbeta med något som skapar värde.

Det fascinerande är att partiet som främst driver den här utvecklingen (M) har som slogan ”det ska löna sig att arbeta”. Det de egentligen menar är ju snarare ”det ska löna sig att äga mycket, men straffa sig att vara sjuk eller arbetslös”.

Jag tycker att det ska löna sig att arbeta. Arbete som ger världen något ska löna sig. Inte att flytta pengar och låna ut pengar till höga räntor till folk och länder.

För att nå dit behöver vi jämlikhet. Pengarna behöver vara mer jämt fördelade, så att vi har råd att köpa våra bostäder utan att nån annan ska äga dem i hela våra liv.

Och vet ni vad det bästa är? Att det går att både genomskåda och förändra.

Entry filed under: politik.

Skrämselpropagandan kommer inte att känna några gränser Berusad men kristallklar i ideologin om vad som är ”osvenskt”

2 kommentarer

  • 1. Parra  |  30 oktober 2012 kl. 12:53 e m

    Vi genomskådat och förändrat förutsättningarna för att försätta friska människor i psykos på fritiden och sen låtsas vara goodie offentligt.

  • 2. nils johnsson  |  30 oktober 2012 kl. 2:56 e m

    ”får mer lån än lön”, lån är inte något man får, det är något man tar

    ”De som blir rika på det här kan då låna ut (spekulera)” Att låna ut pengar är inte att spekulera. Du kan i så fall precis lika gärna säga att de som lånar spekulerar eftersom de ju tjänar pengar om valutan försvagas.

    ”Istället för att dela ut storföretagens förtjänster till de som jobbar […] samlas mer & mer av dessa hos några få” Detta är fel, reallönerna går upp generellt i nästan hela världen. De klyftor som ökar i västvärden är mellan arbetslösa och arbetanden, inte mellan arbetare och företagare.


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: