Grattis till ditt nya jobb Göran Persson!

16 september 2012 at 10:10 f m 4 kommentarer

Av högerpolitiska skäl finns det många som försöker så split bland socialdemokrater i vinster i välfärdenfrågan.

Senast idag i SvD när man försöker placera Göran Persson i facket ”riskkapitalister i vården”, för att han gått in i ett it-bolag.

Men vad är det för fel att Persson skaffar ett nytt jobb? Socialdemokrater har generellt inget som helst problem med näringslivet. Marknaden är en duglig tjänare men en usel herre, marknaden duger gott till it-tjänster och annat som går att veta i förväg vad det är man beställer, och reklamera efteråt om det blev fel. Det kan man inte med liv och hälsa, mänsklig värdighet eller barns utbildning. Det förstår Persson, och det förstår andra partikamrater.

Men det känns mest desperat från högern, en icke-analys liksom. Det blir mer och mer tydligt att Stefan Stern är ganska ensam på sin betalt låsta position i vinstfrågan.

Entry filed under: politik, socialdemokraterna, välfärd. Tags: , , .

Menar Socialdemokraterna verkligen ”jobben först”? Frågan om vinst i välfärden är ganska okontroversiell

4 kommentarer

 • 1. Britta Sethson  |  16 september 2012 kl. 2:20 e m

  Det är väl bra att han jobbar och inte lever på stadsrådspension

 • 2. per  |  16 september 2012 kl. 5:07 e m

  Du vet uppenbarligen lite om IT för outsourcing inom IT har samma problem som outsourcing inom vården: Det brister i samsynen mellan vad beställaren tror att den beställt och vad leverantören anser sig ha avtalat att leverera.

  Det är svårt inom IT, det är svårt inom vården. Inom IT gör företagen det för att de är ganska säkra på att det trots svårigheterna leder till att de får mer IT för pengarna, samma borde gälla inom vården.

  Vad gäller Göran Persson så måste jag berömma dig för att du står upp för honom. Självklart ska Göran Persson få försöka tjäna pengar på pengar eller vad nu en riskkapitalist gör. Jag tar för givet att ditt ställningstagande inte bara gäller Socialdemokrater utan alla har rätt att efter förmåga göra det Göran Persson gör.

  Men hur ställer du dig till alla dina partikamrater som gnäller på riskkapitalister, av princip, inte bara inom vården?

  .

  • 3. Anna Ardin  |  16 september 2012 kl. 5:56 e m

   Jag är beredd att hålla med dig. Göran Persson gick direkt till pr-branschen med sina kontakter och sin cred, han är inte helt rimlig, inte här heller då kanske. Men det stör mig ändå mer att man försöker göra det till en intern s-dubbelmoral-fråga, när vi är pretty much överens egentligen.

 • 4. Gracchus Babeuf  |  17 september 2012 kl. 6:12 f m

  Problemet för Göran Persson är att han, p g a att han varit statsminister, inte kan välja någon av de sedvanliga sinekurer avhoppade toppolitiker förväntas serveras. Jag tänker då på landshövdinge- och generaldirektörsposter. Det vore ett hopp nedåt.

  Sålunda återstår då de internationella chefsjobb som man söker efter med ljus och lykta för, exempelvis, liberalen Mona Sahlin. Att GP söker sig till näringslivet visar, på sätt och vis, att han står över den sedvanliga, korrupta, statliga utnämningspolitiken. Hur han än gör kommer han att kritiseras av borgarsvinen på DN eller SVD. Det ligger i sakens natur.


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: