Kom och skjut-upprop (inlägget jag aldrig trodde jag skulle skriva)

20 augusti 2011 at 5:17 e m 5 kommentarer

Jag tycker att djur har rätt att leva. Men när det kommer till rådjur på Gotland tycker att jag att de ska dö. Allihop. Jakt brutaliserar samhället, om vi skjuter av dem snabbt minskar vi jakten på sikt, men det skrev jag förstås inte i tidningen, där tog jag mest de andra argumenten, som är nog så viktiga. Dem kan du läsa här. Här är i alla fall texten om mitt ”kom och skjut-upprop”:

Efter min ledare om rådjur den 2 augusti har jag fått mycket stöd, bland annat genom ett samtal från en jägare som håller med mig om att rådjuren borde bort. Rådjuren är enligt hans utsago ”så äckligt nedlusade med fästingar att man knappt vill ta vara på dem”.

Att regeringen borde tillåta rådjursjakt året runt för att minska stammen var den ena åtgärden jag lyfte. Den andra var att tillåta rådjursjakt på all Gotländsk mark enligt principen om allemansrätten, oavsett markägarnas önskemål, vilket ju förstås i bästa fall ligger långt fram i tiden.

En person som ringde hade dock en idé hen tyckte att någon skulle kunna sätta igång med direkt. Nämligen att starta ett upprop, där alla markägare som vill hjälpa till kan skriva under på att frivilliga jägare får tillstånd att skjuta rådjur på deras mark.

Jag överlämnar den spännande idén till er läsare att göra något av.

Detta inlägg publicerades i Gotlands tidningar den 9 augusti.

Entry filed under: Gotlands tidningar, politik. Tags: , , , , , .

Det finns en trafikmaktordning (gör lokaltrafiken gratis) Att bygga politik på faktafel

5 kommentarer

 • 1. mattiasirving  |  20 augusti 2011 kl. 7:31 e m

  Whoa, hårda ord! Vore fint att få en bakgrund till denna otippade mordlusta. Gissar att rådjur är inplanterade på Gotland och ställer till med problem?

  • 2. Anna Ardin  |  21 augusti 2011 kl. 10:53 f m

   Kolla ledaren som jag länkar till för bakgrund!

 • 3. Sven Slan  |  20 augusti 2011 kl. 7:45 e m

  Jaha, etnisk resnsning alltså.

  • 4. Anna Ardin  |  20 augusti 2011 kl. 11:25 e m

   Artrensning snarare

 • 5. Enn Kokk  |  21 augusti 2011 kl. 10:44 f m

  Rådjuren är ett problem inte bara på Gotland, och då tänker jag inte bara på dem som fästingspridare. Vi har en stor trädgård i Öregrund, har själva med möda och kärlek anlagt den. Men hur man än bär sig åt, tar sig rådjuren in där, till exempel genom att hoppa över trädgårdsgrindarna. Och äter sen upp vårliga lökväxter, rosenknoppar, köksväxter och annat.

  De betar också av det folk har planterat på gravarna på kyrkogården.


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: