Troende Socialdemokrater på Medborgarexpo

20 april 2011 at 10:31 f m 2 kommentarer

Slöjdesign - en politisk gärning, framsida Tro & politik

Våra tidningar Tro & politik samt Islam & politik gick åt som smör i solsken på Medborgarexpo i Kistamässan i lördags

I lördags den 16 april hölls Medborgarexpo i Kistamässan! En interaktiv demokratifestival som vill visa att förorten är fylld av positivt engagemang och som vill guida besökarna till vad de kan göra för att engagera sig för samhället.

Vår S-förening Hjärta – troende Socialdemokrater representerade Stockholms arbetarekommun och vårt mål var framförallt att locka människor att börja göra sin röst hörd i debatten. Vi tror att ett bra sätt att göra det är genom vår tidning Tro & politik, som är den enda tidningen i Sverige med en kristen och en muslimsk ledare (och som tar upp frågor om kultur, politik & samhälle ur ett progressivt troende perspektiv).

Jag själv, och även Abdulkader Habib som är ordförande för Norra Järva Troende Socialdemokrater (en av de lokala S-föreningarna) var väldigt upptagna med arrangemanget av själva Medborgarexpo. Abdulkader eftersom han är rektor för Kista folkhögskola som är arrangörer av hela projektet, och jag eftersom jag eftersom jag jobbade med ett annat projekt på mässan. Men vi hade ett gäng volontärer som höll i vårt bokbord hela dagen.

Döm då om min förvåning när jag får se en film med ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M) som påstår att Moderaterna var det enda partiet på plats!

vårt bokbord

I bakgrunden syns dramaten vi använde för att få grejerna till mässan

.

Visst, vi hade inga jackor i glada färger, inga pengar at dela ut glossy broschyrer för eller köpa oss bästa platsen vid scenen. Vi hade svartvita lappar vi skrivit ut själva, ett litet bord längst in vid religionstältet och vi peppade folk att komma till diskussionsträffar om tro & politik varje tisdag i grottan (även känd som moské) i Kista. Vi gjorde det för gräsrötterna, inte för att visa upp oss, så jag kan hålla med om att vi var rätt diskreta, men det var liksom meningen.

Jag såg inte en enda moderat som kom så långt in i mässhallen bland oss och det övriga lokala föreningslivet, och jag känner att de har helt uppåt väggarna fel när de säger att de bryr sig mer om ytterstadsområdenas utveckling.

Förresten kan jag också erkänna att när Moderaterna tömde sin monter och gick klockan 18 så lånade vi deras bord för att samla in pengar till vårt projekt med Gaza, hoppas att det var ok, synd att en så bra plats skulle stå tom när de bästa banden spelade…

Entry filed under: islam, jämlikhet, kristen vänster, politik, religion. Tags: , , , , .

Min kommentar på att Fidel Castro avgår (fortfarande) Att kräva jämlikhet gör dig till ett öppet mål för kritik

2 kommentarer

  • 1. jacqueline  |  21 april 2011 kl. 9:10 f m

    På det här sättet ger du bara ännu mer reklam till moderaterna, varför tänkte inte du på att lägga ut eget material på Youtube?

    • 2. Anna Ardin  |  7 maj 2011 kl. 3:15 e m

      För att vi var där för att träffa folk och peppa dem att göra sina röster hörda i debatten, inte att göra vår egen röst hörd i första hand. Det vill vi förstås också, och det är inget fel med att Moderaterna gjorde det, men just den här insatsen syftade inte till att visa upp oss för nån annan än dem som var där. Därför la vi inte upp nåt på YouTube. Problemet är alltså inte att M la upp nåt på YouTube, utan att de säger att de var det enda partiet där – eftersom det inte stämmer.


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: