Första multireligiösa S-föreningen startad!

30 mars 2011 at 2:05 e m 4 kommentarer

16 av föreningen hjärtas 41 medlemmar

Sexton av föreningen Hjärtas fyrtioen medlemmar. Foto: Marta Axner.

I förra veckan bytte Kungsholmens kristna Socialdemokrater namn till Hjärta – Troende Socialdemokrater i Stockholm, och därmed startade den första multireligiösa S-föreningen någonsin!

På årsmötet fanns minst fyra religioner representerade och tillsammans fattade vi beslut om att ha internationell politik för solidaritet och rättvisa samt arbete mot rasism (inte minst islamofobi och antisemitism) och rädslan att prata om religion som prioriterade frågor för året.

Föreningen ska dra igång ett nätverk för SSUare i Stockholm som är intresserade av att diskutera frågor som rör religion och politik, arrangera studiebesök, seminarier och aktivt driva debatt för våra frågor. Dessutom planeras en skrivarkurs för unga antirasistiska debattörer på samma tema.

Den helt nya styrelsen som valdes består av:
Anna Ardin (ordf),
Omar Mustafa (vice ordf),
Lovisa Arvidsson (sekr),
Tamim Alameddine (kassör),
Hibo Salad Ali (studieansvarig)
Helle Klein (opinionsansvarig),
Roshna Mahmoudi (medlemsansvarig) och
Faid Issa (jämlikhetspolitiskt ansvarig).

Förutom styrelsen är Ornina Younan valt tidningsombud, Lukas Romson och Hans-Olof Johansson revisorer och Somar Al Naher, Olea Huuska samt Mattias Irving utgör valberedningen.

Sydöstra Stockholms Kristna Socialdemokrater hade årsmöte samtidigt och beslutade då att ha gemensam verksamhet med Hjärta tills vidare. Lovisa Arvidsson blev kontaktperson.

Läs mer om föreningen i Tro & politik, och om Helle Kleins comeback i partipolitiken genom vår förening.

Entry filed under: kristen vänster, politik, socialdemokraterna. Tags: , .

En islamofobisk strategi som sprider sig (även inom S) Min kommentar på att Fidel Castro avgår (fortfarande)

4 kommentarer

 • 1. Bo  |  31 mars 2011 kl. 7:33 e m

  Jag tror/vet att intolerans mellan religioner ofta sker av de som är mest troende i repektive religion. Det talas tex om antisemitism och islamfobi. OK. När jag pratar med en judisk vän säger han att det är muslimer i framförallt Malmö som står för antisemitism. Och när jag läser bloggar etc från muslimer så skriver dom att det främst är Israeliska regeringen och judiska lobbyister som är skyldiga till islamfobi. Alltså är det knappast ”Svensson” som man skall ta tag i först utan kanske Moskeer och Svensk Israel Information. Släck elden först och
  börja inte med att haffa dom som står och värmer sig…

  • 2. Anna Ardin  |  1 april 2011 kl. 12:50 f m

   Du tror/vet ganska mycket du. Och visst finns det mer extremism bland utsatta, hotade och marginaliserade grupper. Men att bara jobba med det enormt lilla fåtal som är extremister och inte mobilisera alla som vill göra bra saker vore jättedumt. Att arbeta med attityder hos dem som bara är lite skeptiska och som därmed stöttar extremisterna medvetet (eller oftare omedvetet) är också viktigt. Men framförallt måste vi misnka klyftorna och skapa ett samhälle för alla, där alla behövs och alla få plats och vi inte behöver tjafsa mellan utsatta grupper.

  • 3. Anna Ardin  |  1 april 2011 kl. 12:51 f m

   Dom står inte och värmer sig, dom kastar in ved.

  • 4. kristina  |  2 april 2011 kl. 7:34 e m

   Vilka är det som står och värmer sig?


Twitter

 • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 10 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: