Med såna vänner behöver feministerna inga fiender

20 november 2010 at 10:14 f m 3 kommentarer

Johnny, en anonym kommentator som stöttar Ullman PR och tycker att jag har fel skriver så här (om mig) i diskussionen (se här, här och här) om Ullman PR och deras festbild:

En rabiat feminist har talat. Full av hat och fördomar mot män, speciellt äldre män. Rena rama köns och ålders rasismen.

Han har tidigare skrivit så här:

Själv tycker jag att nyfeminismen och genus dravlet är världens löjligaste politiska rörelse, där kvinnor vill vara som män, de vill göra karriär och bli chefer och män skall vara mer som kvinnor.

Problemet är alltså inte att jag diskriminerar män som Johnny skriver från början, utan att jag tror att även kvinnor är lämpliga att göra karriär och bli chefer, problemet Johnny har med mig är alltså att jag vill ha jämställdhet. Så nej Johnny, det är inte könsrasism att säga att kvinnor och män ska vara jämlika.

Malin Otterström på Ullman PR skrev i sitt inlägg i Dagens media så här:

Till er som verkar se oss som iq-befriade kuttersmycken på Ullmans kontor (…) har jag något att berätta. Så fungerar inte den tuffa konsultvärld vi lever i. (…) Man blir inte heller byråchef genom att fila naglarna. En förutsättning för att den (helt berättigade) feministiska rörelsen och kritiken mot situationen i det mansdominerade näringslivet ska bli framgångsrik är väl ändå att kvinnor slutar kritisera varandra utifrån utseendets skull?

Ja, hon har helt rätt, men en annan förutsättning är att man inte bara driver feminismen genom sin egen karriär, utan även ser till strukturer i samhället och hur man själv utmanar eller befäster dessa strukturer.

Om man får stöd och hejarop från män som Johnny, som tycker att det är helt sjukt att kvinnor gör karriär över huvud taget, så borde man själv förstå att man inte är särskilt rätt ute när man använder just såna här bilder och metoder i sin feministiska kamp för jämställdhet i arbetslivet.

Tweet this

Entry filed under: feminism, politik.

Ung man dyr, äldre man dyrare, ung kvinna billig billig billig Mitt nya hem på västbanken – Yanoun

3 kommentarer

 • […] This post was mentioned on Twitter by Rixstep News, Ulf Bjereld. Ulf Bjereld said: Hear, hear! RT @annaardin: Men såna vänner behöver vi feminister inga fiender: http://bit.ly/co4zRG […]

 • 2. Magnus  |  27 november 2010 kl. 3:37 e m

  Varför skriver inte feminister mer om förtrycket mot kvinnor inom Islam. Tvångsgifte med inslag av våld m.m.
  Det står nästan dagligen i alternativa nyhetssajter om våld och övergrepp i muslimska familjer. Varför skrivs det inte mer om detta.

  http://politisktinkorrekt.info/2010/11/24/muslimer-atalade-for-tvangsgifte-av-13-ariga-dottern/

  • 3. Anna Ardin  |  27 november 2010 kl. 2:36 e m

   Jag skriver om strukturer som drabbar kvinnor, strukturer som starkt främjas av sajter son den du nämner, förtrycket mot kvinnor inom alla religioner och bland ateister har samma rot som måste bekämpas, det vore skönt att slippa dessa anti-feministiska män som använder kvinnor som slagträ för att åstadkomma nåt helt annat, till exempel att slå på muslimer som grupp (inklusive kvinnor) eller som moderaterna för att sänka skatter och privatisera. Det är inte ok att använda kvinnor på det sättet, särskilt inte om man inte markerar mot orsaker till förtrycket eller mot liknande förtryck när det dyker upp i ens egna led.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: