M ljuger rätt mycket – men de håller löften

13 september 2010 at 6:43 e m 7 kommentarer

Vissa saker – som att M i många år lovat att slå sönder välfärdsstaten – är tydligen helt kosher att glömma och förlåta.

Om du är en av dem som tänker att Moderaterna ändrat sig och inte längre vill göra ett systemskifte, att det är annorlunda nu med Borg och Reinfeldt så vill jag att du ska se de här två filmerna:

Reinfeldt:

Borg: 

Just dessa två män fick sedan som du vet den yttersta politiska makten i Sverige. Och tillsammans slår de sönder välfärdsstaten – precis som de sagt att de vill. Och Anders Borg försvar att de ”inte medvetet ökar klyftorna” accepteras som en fullgod förklaring. (Typ ”stackars dom… att de inte kan styra vad deras politik leder till.)

När nu den politik de för leder till att vårt gemensamma samhälle dras isär, spelar det då egentligen någon roll om det beror på att de är onda eller korkade? När jag häromdagen läste Expressens 4 (!) sidor om den fjorton år gamla historien om när Mona köpte Toblerone på firmakortet och betalade tillbaka, då saknade jag verkligen någon form av granskning av vad de här herrarna gjorde för sjutton är sedan.

Visste du att medförfattare till boken som Fredrik talar om ovan (som de alltså skrev ungefär samtidigt som Mona begick misstaget med chokladen) är Per Schlingmann, partisekreteraren. Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare. Tycker du själv att det känns troligt att dessa tre tillsammans av en slump råkar montera ner välfärdsstaten systematiskt?

Moderaterna ljuger dessutom hejvilt i sina affischkampanjer.

Så vill jag avsluta med lite pepp från Stellan Skarsgård:

Entry filed under: jämlikhet, socialdemokraterna, valet 2010. Tags: , , , , .

Islam & politik ute nu. Gratis bio om Carl Bildt & folkrättsbrotten imorgon

7 kommentarer

 • […] Detta inlägg är även publicerat på min egen blogg. […]

 • 2. Bengt  |  13 september 2010 kl. 8:04 e m

  Det är en f-rb-nn-d bra lag att kårobligatoriet togs bort 100701.
  Då slipper vi andra tvångssubventionera någon som tycker ”helt tokåt” åt oss…
  Och ni får söka er ”försörjning” på annat sätt…

  • 3. Anna Ardin  |  13 september 2010 kl. 8:17 e m

   Grattis, du tjänade 22 kronor i månaden. Var det värt att slå sönder välfärdssamhället för det? Vilka ni är det du pratar om? Min tjänst subventioneras inte med några kårobligatoriepengar.

   För övrigt tycker jag att ämnet är off topic.

 • 4. Bengt  |  13 september 2010 kl. 9:10 e m

  Inte jag längre som tur är men multiplicera detta belopp med antalet studerande… ;))
  ”Slå sönder välfärdssamhället”? Vad är sönderslaget? Nu slipper ju de studerande att avlöna några ”politruker” som haft en egen liten lekstuga där de kunnat ha sina små kotterier mm.

  Nej, kårobligatoriet hör till en svunnen tid när ”i pårincip” alla som studerade på högre utbildningar kände varandra och kunde ha sina egna ”puunschklubbar” …

  För att sedan inte tala om 68 när vissa kårer skänkte alla pengar till ”behjärtansvärda ändamål” som Pol-Pot i Kambodja mm…

 • 5. Jonny Disenfeldt  |  13 september 2010 kl. 11:24 e m

  http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=277494&rlt=0&pid=214756__ArticlePageProvider

  I sin självbiografi ”Den som är satt i skuld är icke fri” skriver Göran Persson så här om vad som hände när han fortfarande var finansminister:

  -Mona Sahlin, Jan Nygren och jag hade under våren 1995 diskuterat att vi skulle ta ett rejält grepp på socialförsäkringarna.
  Vi vill minska ersättningsnivåerna och använda det utrymme som då skapades till andra, mer offensiva, satsningar.

  Förslaget om en sänkning från 80 till 75 procent kom i budgeten som gjordes upp med Centern, under Olof Johansson.
  LO gjorde det tidigare otänkbara, man ordnade massdemonstration mot en socialdemokratisk regering. Göran Persson, som hade hunnit bli statsminister,
  tvangs gå tillbaka till den gamla nivån.

  Mona Sahlin var inte alldeles nöjd med utvecklingen. I en intervju med Veckans Affärer 1999 återkom hon, då biträdande näringslivsminister,
  gång på gång till att det måste löna sig att arbeta.

  Det är inte viktigt att löneskillnaderna minskar. Rättvisa är att ha möjlighet att komma vidare, att de som befinner sig långt ner får möjligheter
  att växa så att de kan tjäna mer.

  Men det handlar också om att människor måste ta sina chanser, ta initiativ. Det handlar inte bara om att få.
  Och det hjälper inte den där nere om den där uppe får det sämre, sa Mona Sahlin, år 1999.

  • 6. Anna Ardin  |  14 september 2010 kl. 6:01 e m

   Visst, rösta på Vänsterpartiet om du tycker att Mona är lite för höger, men jag kan berätta att Alliansen är betydligt mycket mer höger, så det är inget bra alternativ för oss som tror att löneskillnaderna nu nått till en sån nivå att de måste minska.

   • 7. Jonny Disenfeldt  |  14 september 2010 kl. 7:04 e m

    Nej, jag är inte lockad av vänstern men är det inte märkligt vad Mona sa då (vilket jag tycker var rätt) och vad hon säger nu ? Det är en viss skillnad… typ helt om … en av anledningarna till att väljarna sviker.

    Apropå V :

    En klok röst : Karin Svensson Smith , 2005 (fd V numera Mp)

    http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article107001.ece

    ”Det kommunistiska återtåget började i Ung vänster och fick spridning i vänsterpartiet när Gudrun Schyman och Johan Lönnroth lämnade partiledningen. Partikongressen 2004 blev ett triumftåg för dem som vill vrida klockan tillbaka.

    I Skåne liknar ”ledande kamrater” parlamentarismen vid en varm tröja, som kan vara bra att ha när det är kallt men i övrigt umbärlig. I en färsk intern v-artikel reflekteras över om nu socialismen inte ser ut att nås via det parlamentariska arbetet kanske det är parlamentarismen och inte socialismen som skall ifrågasättas”


Twitter

 • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 10 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: