Astrid Lindgren var sosse hela livet och Benny stöttar F! igen

16 maj 2010 at 10:38 f m 2 kommentarer

klipp från dns förstasida med bild på astrid lingren och texten "stödde s trots allt"Dagens förstasida på dn.se var något så ovanligt som positiv för S och F! Ett brev från Astrid Lindgren till Ingvar Carlsson visar att hon förblev trogen Socialdemokratin hela livet (in your face SD) och Benny stöttar F! ekonomiskt igen.

De riktigt rika misstycker inte i fråga om politik för jämlikhet och de riktigt kreativa stöttar socialdemokratin är min slutsats.

Och vi älskar våra stjärnor, det här om jantelagen är ju bara trams, ett sätt att argumentera för sänkt skatt enligt den här modellen:

– jaha, du vill ha bra välfärd, det är bara för att du missunnar de rika sina pengar, det är så hemskt med jantelagen

– nej, jag vill ha bra välfärd för att det är bra med bra välfärd, och för att ett tryggt samhälle med bra utbildning för alla är bra för både fattiga och rika

När jag ändå har er på tråden vill jag säga att jag tycker det är larvigt att hävda att vi har ett dåligt företagsklimat på grund av sossepolitiken när vi har företag som HM och Ikea, Spotify, Skype och Twingly.

Entry filed under: politik. Tags: , , , , , , , , .

”Ungdomar kan själva bestämma sina löner och världen styrs av inavlade knarkare” /Centerpartiet SvD ljuger om mig (SD är inte ett mittenparti)

2 kommentarer

 • 1. manda  |  16 maj 2010 kl. 11:04 f m

  Tänk att vara så principfast trots att socialdemokraterna byggde skattepolitiken så att Astrid Lindgren tvingades skatta 102%.

  • 2. Anna Ardin  |  17 maj 2010 kl. 9:30 e m

   Ja, tänk va! Ringer det då inte även hos dig en klocka att nåt inte stämmer? Jag ser flera förklaringar:

   1) Astrid var en självutplånande masochist som gillade att skuldsätta sig för att ändå svälta
   2) Astrid var en skattefuskare som inte snällt betalade sina 102% utan som myglade undan svarta pengar och gömde i madrassen
   3) Uträkningen på pomperipossaskatten stämde inte riktigt
   4) S insåg problemet när det lyftes och rättade till det

   Oavsett så är man numer överens om att det inte föreligger något som ens i nationalekonomernas vildaste fantasi kan beskrivas som pomperipossaeffekten.


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: