Att bara 5% är flyktingar stämmer inte, dessutom var 17 853 av invandrarna svenskar

13 november 2009 at 2:33 f m 3 kommentarer

Ett mycket använt knep i diskussionen med SD-sympatisörer är att de ifrågasätter för att förvirra. De kastar ur sig fullständigt grundlösa påståenden om siffror och procent som låter påläst. Till exempel nämns gång på gång att bara 5% av invandrarna till Sverige har skyddsbehov (och underförstått då att 95% är bedragare som bara vill komma åt våra härliga socialbidrag som man kan leva i lyx och överflöd på (inte)).

”Bara 5 % av dom som kommer till Sverige är flyktingar resten är ekonomiska emigranter och anhörig invandrare” skrev Stefan i en kommentar till mitt inlägg i förrgår.

Jag kommenterade det med att det inte stämmer och fick förstås förvirringstekniken till svar, från Anonym:

har du någon källa till påståendet att fler än 5% av de människor som söker asyl får uppehållstillstånd baserat på Fn:s definition som vi skrivit under eller ska vi bara lita på dina ord att migrationsverket gör fel?

Mitt påstående att Stefans påstående är falskt behöver bevisas, allt som inte går i SD-sympatisörernas ”alla invandrare är onda och giriga”-linje måste bevisas, ifrågasättande av grundlösa siffror måste ha källor och bevisbördan ligger förstås på oss inom ”eliten” som tycker att alla människor är lika mycket värda. Vilken tur då att vi har källor till våra påståenden och all tid i världen att förklara, för även om vissa aldrig kommer vilja se så måste vi som vill fortsätta kämpa för det vi tror på, att alla har något att bidra med, att varje person är unik och människovärdet okränkbart.

Under 2008 kom 24 353 asylsökande till Sverige, sammanlagt fick 11 237 personer uppehållstillstånd på grund av flyktingskäl (konventionsflyktingar, synnerligen ömmande omständigheter, kvotflyktingar och skyddsbehövande), det är 46% av alla asylsökande, de flesta av dem som inte fick asyl var tvungna att lämna landet, vissa gömde sig, en del sökte istället uppehållstillstånd på andra grunder.

90 021 personer fick uppehållstillstånd totalt under 2008, 20% för att de var EU-medborgare, 30% för arbete och studier och som ni redan räknat ut ungefär 12% flyktingar. (Svårt att få ihop 95% kriminella socialbidragstagare utan skyddsbehov ur det, men SD-sympatisörerna lyckas…)

Men förutom dessa siffror så tror jag personligen att det är fler än de som får asyl eller uppehållstillstånd som faktiskt är skyddsbehövande, och det visas gång på gång när folk som avvisats från Sverige blir torterade när de kommer hem eller till och med hellre tar livet av sig än frivilligt åker tillbaka.

Vet ni förresten att 17 853 av invandrarna som kom under 2008 var svenskar som flyttade hem från att ha bott utomlands?

Hade det varit lika lätt för folk med utomeuropeiska pass att åka runt i världen som för oss européer så hade det varit ännu färre invandrare, eftersom de också åkt hem eller till andra länder precis som svenskarna gör, men när man väl lyckats ta sig in i Sverige så behöver man stanna kvar eftersom man inte kan räkna med att få komma tillbaka om man åker. Det måste ju vara ett av Sverigedemokraternas största politiska misslyckanden, att deras starka önskan om att minska antalet utlänningar i Sverige får dem att driva en politik som får precis motsatt effekt.

Alla siffror (utom Stefans förstås) kommer från Migrationsverket.

Entry filed under: politik, socialdemokraterna, valet 2010. Tags: , , , .

SD tycker INTE att alla är lika mycket värda Jag har kommit för att dö och aldrig för att leva

3 kommentarer

  • 1. Anonymous  |  16 november 2009 kl. 6:16 e m

    Vi kan inte ta emot alla som vill komma till det här landet. Har du varit på besök och sett hur det ser ut i en överbefolkad lägenhet i Södertälje? Det är nästan lika värst som inne i en knarkarkvart och det tär på alla som råkar ut för det. Asylpolitiken ni i Broderskapsrörelsen håller på och arbetar fram är nästan något jag bävar för…

  • 2. Anna Ardin  |  17 november 2009 kl. 9:17 f m

    Nej, vi kan inte låta Södertälje vara den enda kommunen i landet som släpper in alla de nya medborgare vi behöver, och nej, vi kan inte fortsätta att folk ska hitta nånstans att bo om vi inte bygger fler hus, och nej, jag tror inte heller på fri invandring – av risken att vi skapar ännu tydligare A- och B-lag.Men vi har plats för fler innevånare, och det vore dessutom bra för vål gemensamma välfärd om det bodde lite fler här, men fan, inte alla i samma lägenhet!Om folk var lite mindre rasistiska på ställen som Vellinge så skulle det gå bättre för alla att bo och jobba där de ville, om alla och inte bara de som ser svenska ut har möjligheter att bidra fullt ut till vårt lands utveckling så vore det en stor vinst!

  • 3. Anonymous  |  17 november 2009 kl. 5:05 e m

    Jag vill att alla socialdemokrater åker till Älvkarleby. Dels för att se något nytt;många har inte varit där, dels för att analysera på plats hur det kommer sig att 8 % av älvkarlebyborna har valt att rösta på sverigedemokraterna. För att minska rasismen och öka solidariteten måste vi bli bättre på att åka ut till samhällen med folk som inte är helt likasinnade. Varför inte utveckla samtalsstrategier kring rasism?


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: