Vi har inte en stark man längre – hurra!

2 november 2009 at 12:00 e m 1 kommentar


DN skriver om vår kongress att ”partistyrelsen fick sin vilja igenom i alla större frågor”. Redan i början av kongressen var det deras linje att kogressombuden mest var röstboskap för att trumma igenom en på förhand given linje. Men det är ju helt fel!

Det stora med den här kongressen var att det inte handlade om att få igenom majoritetens linje, eller för partiledaren att skrämma ombuden att vi skulle förlora valet om vi inte röstade med honom (om vi delade föräldraförsäkringen eller så som ni kanske minns från tidigare kongresser), utan det handlade om att komma överens. Om att hitta en gemensam linje.

Partistyrelsen fick igenom det de ville eftersom de verkligen ansträngt sig (med något flagrant undantag) att skriva om förslagen efter temagruppernas arbete, sidoorganisationernas och ombudens förslag. Det är ju jättebra!

Vi har inte längre en stark man som partiledare, utan en kvinna som vill att vi ska lyssna på varandra, ena oss genom dialog, hitta de bästa politiska förslagen kompromisser och stärka oss som parti genom interndemokrati. Lev med det DN!

Dessutom vill jag säga till SvD att vi på flera punkter gick åt vänster och på ännu fler stärkte den ideologiska kopplingen, att det skulle vara mer mitten är inte sant.

Entry filed under: feminism, politik, socialdemokraterna, valet 2010. Tags: , .

Maskeradbal goes dragqueen Kongressen gick vänster – framåt

1 kommentar

  • 1. kamikaze  |  2 november 2009 kl. 7:14 e m

    Hurra!


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: