Urban Ahlin vs Carl Bildt i jämställdhetsfrågan

30 oktober 2009 at 9:59 f m 1 kommentar

Urban Ahlin driver med internationella höjdare

This is too much, jag måste skriva det. Jag har tänkt en lång stund att jag inte borde, men it has to be said.

Mona Sahlin talade i sitt inledningsanförande om att Carl Bildt helt missar jämställdhetsfrågan i sin blogg. Han har tydligen bara nämnt ordet jämställdhet 1 gång och ordet kvinna 5 gånger.

Och alternativet är då att få Urban Ahlin som utrikesminister? Då skulle jämställdheten bli en självklar del av Sveriges utrikespolitik, eller?

Utrikesbulletinen – den blogg som lanserades i den utrikespolitiska debatten för Socialdemokraterna skriver Urban Ahlin, Kenneth G Forslund, Carina Hägg, Olle Thorell, Carin Runeson, Kerstin Engle, Ameer Sachet och Kent Härstedt, S ledamöter i utrikesutskottet.

Om man då gör motsvarande sökning på utrikesbulletinen – vilket INTE PÅ NÅGOT SÄTT gör Carl Bildt till en jämställdhetsivrare (han skiter nog rätt hårt i om det är kvinnor eller män som förtrycks när hans oljebolag ska expandera) – så ser det i princip likadant ut. Ordet jämställdhet, som nämns en gång på Carl Bildts blogg, nämns ingen gång alls. Carina Hägg skriver iofs ordet jämställd i två inlägg

Jämställdhet: 0
Kvinna: 0
Kvinnor: 14 (av dessa har Carina Hägg skrivit den absoluta majoriteten och Ameer Sachet några stycken.)

Urban Ahlin, S utrikespolitiska talesperson har lagt upp ett inlägg som Ameer Sachet har författat som innehåller ordet kvinnor, i övrigt har han alltså inte nämnt jämställd, jämställdhet, kvinna eller kvinnor EN ENDA GÅNG. Jag hoppas att han ändrar sig, eller att S ändrar sig i fråga om vilka personer som får föra vår talan i utrikesfrågor om det är så att jämställdhet är ett av de viktigaste målen för vår utrikespolitik.

*Bilden är utrikesulletinens förstasida de första veckorna och föreställer Urban Ahlin och Javier Solanas. Det är Urban Ahlin som har skapat och lagt upp bilden fick jag veta när jag ställde mig frågande till layouten. Nu framstår bloggen som betydligt mer seriös.

Entry filed under: politik, socialdemokraterna, valet 2010. Tags: , , , , , , .

Ja, jag är på kongressen… Maskeradbal goes dragqueen

1 kommentar

  • 1. Anonymous  |  31 oktober 2009 kl. 11:16 f m

    Jag har även förstått att Urban Ahlin varken läser Guardian Weekly, Le Monde eller El Pais. Något jag bara förutsätter att du gör med tanke på det yrke du har!


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: