Fan, fan, fan, jävla dragspelsmaffia!

3 april 2009 at 8:16 f m 4 kommentarer

Åh vad jag blev besviken igår!

Sen jag började på mitt nya jobb på Sveavägen har det stått en söt farbror och spelat dragspel i hörnet vid konsum. Jag har laddat upp med mynt för att kunna ge honom props när jag går förbi och har känt mig ganska glad över att han finns och är söt och faktiskt kan spela dragspel. Till skillnad från de här förslavade dragspelsbarnen som halvligger och spelar bella ciao i slow motion.

För en vecka sedan eller två var han plötsligt borta. Nej! Tänkte jag, var är han? Kanske hemma och vilar. Men så nästa dag stod det en annan gubbe där, med samma dragspel (I presume)! Jag försökte tänka att det var hans kompis som hjälpte honom att bevara hörnet ett par dagar, men var ändå ganska konfunderad.

Och så igår kom den stora chocken: det stod en tredje man i hörnet vid konsum, och spelade dragspel.

Fan, fan, fan! Tänkte jag. Jävla dragspelsmaffia! Det är ett förbannat dragspelsproffice som profiterar på det här skitjobbet att stå i minusgrader och spela dragspel. De har en hallick nånstans som placerar ut dem i hörn att spela för skitpengar.

Att vara gatumusikant är inget yrke, det är en sofistikerad form av tiggeri. Det kan vara en tillfällig hobby, ett avkopplande semesterknäck eller en utväg för människor på marginalen, eller folk som vill leva off the grid, som alltså inte vill vara anställda eller jobba åt någon. Om det blir ett institutionaliserat jobb så räcker inte de skitpengar folk lägger i hatten för att upprätthålla ett rimligt vitt system, sociala avgifter, provision för arbetsgivare (sic! vad behöver man en chef för att stå i ett hörn utanför konsum till??) och lön. Det går inte ihop!

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , , , , , .

Kan man leva utan internet? Mitt mest provocerande inlägg någonsin

4 kommentarer

 • 1. John Apse  |  3 april 2009 kl. 9:47 f m

  Där jag bor står en man från Rumänien och spelar ”Köp varm korv”. Den enkla låten fick jag lära mig på en kvart i musikskolan när jag började med blockflöjt. Så upptäcker jag att han är i maskopi med gubben i korvkiosken 10 m bort och köerna ringlar numera dagen lång. Nöden är uppfinningarnas moder.

 • 2. Oskar Salenstedt  |  3 april 2009 kl. 8:12 e m

  Om du arbetar på Sveavägen borde du vid något tillfälle sett den där, kaj tror jag kan heter. Han har ett munspel och är helt stållig. Ge honom pengarna. Han är ingen parasit.

 • 3. Anonymous  |  3 april 2009 kl. 11:01 e m

  Under vilken sten har du legat?

 • 4. Anna Ardin  |  3 april 2009 kl. 11:12 e m

  Ja, damn, jag har tydligen legat under en sjuhelsikes stor sten och inbillat mig själv att världen är god och gullig. Jag känner mig SÅ lurad!


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: