Kan man leva utan internet?

2 april 2009 at 6:27 e m 1 kommentar

Bertil, en Broderskapare i Piteå, tipsade mig igår om Skattefria Andersson idag tipsade han mig om ett annat teve-inslag, nämligen svt:s Debatt om fattigdom.

Bertil skrev: Tänk att de som hamnar i försörjningsstöd inte får bidrag för internet. Ja det låter kanske onödigt ge bidrag för sådant. Men jag ser det som allvarligt!

Allvarligt, ja, det är bara förnamnet skulle jag säga! Om jag skulle bli arbetslös och leva på soc och inte få internet. Exakt HUR skulle jag kunna söka jobb då? Hur skulle jag få reda på de jobb som jag har chans att få (dvs de som inte finns i arbetsförmedlingens databaser). Hur skulle jag kunna hålla ett fungerande socialt liv? Hur skulle jag kunna betala mina räkningar (eller ska soc rådda hela mitt liv?) Hur skulle jag kunna påverka politiken? Eller hur skulle jag, som Karin Olsson menar i programmet att man borde, kunna blogga om min situation eller på annat sätt ge min sida av saken? Hur skulle jag kunna ha kontakt med myndigheter?

Vem bestämmer egentligen? Vem tror att man kan leva utan internet? Jag skippar hellre både frukost och middag och bor inneboende i tjotahejti än att inte få hänga på twitter om man säger så.

Jag har ingen teve, det ingår i miniminormen för vad som anses människovärdigt. Men vad är det för norm? Att passivisera fattiga till att sitta och kolla på teve, eller ännu bättre, stämpla in hos arbetsförmedlingen varje dag. Fanns det inte ett sånt förslag från högeralliansen för ett tag sedan? Att man skulle sitta och ruttna i ett väntrum X timmar per dag för att få ut sina pengar.

Att Karin Olsson från Expressen sen angriper Jessica Ritzén som bloggar om fattigdomen (för att hon inte är ”riktig” fattig) och väcker debatt är ju ganska patetiskt. Olsson brukar göra narr av folk som försöker förändra världen på något sätt, i inlägg som det här om ”små ockupanterna, små ockupanterna, så lustiga att se” om ungdomar som protesterar mot bostadsbristen, eller varför inte den här höjdaren: ”Jag tror inte att SAS flygvärdinnor strejkar av ilska. Jag tror det är av sorg över en förlorad värld. En gång drömde alla flickor om att bli flygvärdinnor. Jag gjorde det också. Att vicka på pennkjolsrumpan och servera juice ovan molnen…”. Och försöka säga att hon är mer jämlik för att hon tar folk på allvar eller vill ha mer global rättvisa, inte bara lokal eller nåt annat som innebär att hon sätter sig över dem som gör något och tycker att motarbetande av kampen är finare. Trams och för en gångs skull nåt som kan kallas politisk korrekthet från höger. Dåligt.

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , , , , .

När Alf blir gammal blir han socialist? Fan, fan, fan, jävla dragspelsmaffia!

1 kommentar

  • 1. Anonymous  |  9 april 2009 kl. 7:36 e m

    Ja, det här vill jag höra!


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: