Våldtäkt en del av mäns makt

8 mars 2009 at 10:59 f m 5 kommentarer

I Brasilien: En 9-årig flicka våldtas av sin styvfar och blir gravid. Det är tvillingar och läkarnas bedömning är att flickan kommer att dö om en abort inte görs. Det är inget snack om saken, tjejen har blivit svårt misshandlad av livet och det finns en kroppslig räddning.

Men vad gör kyrkan? Jo, de hävdar att abort är mord, oavsett hur graviditeten uppkommit. Att våldtäkt är mord om det leder till döden, och att det då blir pappan och kyrkan som är mördarna är något som självklart inte stämmer, eftersom det är män som bestämmer över sanningen och domarna.

I Dagen kan man läsa om hur vatikanen nu reagerar på bannlysningen av den våldtagna 9-åringen. De svinen FÖRSVARAR BANNLYSNINGEN!

Som kvinna, och som kristen, som människa och som någon med hjärna blir jag fruktansvärt upprörd. Jesus stod på de utsattas sida, det är bara Gud som har rätt att döma vem som får komma till himmelriket, men män utan skrupler drar sig inte för att använda religiösa argument. Kanske behöver de syndabockar och offerlamm för att själva få absolution från sina synder, att då välja kvinnor, vissa kvinnor, alla kvinnor, gör det idiotsäkert för dem själva att de aldrig faller i den grop de själva grävt. Är det religion eller försvar för varandras manliga rättigheter som är det viktiga här? Jag tror att de manliga kompisarna kommer långt före det mesta.

Kyrkoledarna i Brasilien säger nu att mamman och läkarna kan få förlåtelse om de ”ångrar sig”. Ångrar sig för att deras handlande räddade livet på ett barn som redan utsatts för övergrepp, eller menar de ”ångrar sig” på samma sätt som ledarna själva skulle ha ångrat sig, krokodiltårar och 15 Ave Maria. Hyckleri och en skam för mänskligheten. I latinamerika är abortförbudet en av de vanligaste orsakerna till att kvinnor dör i förtid. Vissa liv är inte lika heliga för de heliga männen, kvinnors liv är inte lika mycket värda i Gudsmännens ögon.

Varför bannlyses inte styvpappan som våldtog?

Man häver bannlysning av nazister som förnekar förintelsen, man bannlyser inte våldtäktsmän, men mammor som inte vill se sina 9-åriga våldtagna döttrar dö tycker vatikanen ska bannlysas.

Världen styrs av män och det märks.

I Kongo: I tio års tid har systematiska våldtäkter mot kvinnor använts för att sänka samhället för att manliga rövarband ska komma åt naturresurserna. Det är medvetet och ondsint. Väst ska fixa fredsuppgörelser och bland de tio mest prioriterade frågorna i förslagen finns våldtäkterna inte med.

Kvinnor våldtas med stövlar, av tio män åt gången, allt kött mellan anus och vagina slits sönder med machetes, inävlorna skjuts sönder underifrån, med vapen som ersätter könsliga våldtäkter, män som måste våldta, det handlar inte om sex, män som våldtar blöjbarn, farmödrar, män som våldtar Alphonsine och Leyla, kvinnor som blir siffror i ett krig om råvaror. Fredsbevarande styrkor försöker stoppa kriget, men stoppar inte våldtäkterna, fredsbevarande styrkor som våldtar. Varför skickar man inte kvinnliga förband? För att kvinnor med vapen skulle kunna utgöra en risk för männen som våldtar? Kanske, men framförallt för att kvinnor ansetts för svaga för att omfattas av värnplikt, för att män förutsätts vara män och bära samhällets våld. Stereotyper som drabbar män som tvngas leva upp till en onaturlig manlighet, manliga stereotyper som drabbar samhällen, som drabbar andra män, som drabbar kvinnor, som drabbar pojkar och flickor.

Det är dags att göra upp med manlighetsidealet.

Inlägget finns också på rebellabloggen.

Entry filed under: feminism, jämlikhet. Tags: , , , , , , , .

Castro sparkar två av tre kronprinsar De är verkligen rasister, det går inte att komma ifrån

5 kommentarer

 • 1. Nisse  |  8 mars 2009 kl. 11:26 f m

  Hej !Jag läste artiklen om Bilskopen som fördömde abort på en nioårig flicka som hade blivit våldtagen och jag blev verkligen chaockad, hur någon människa agera på detta viset som katolska kyrkan gjort i Brasilien.

 • 2. Apse  |  8 mars 2009 kl. 2:03 e m

  ”Det är dags att göra upp med manlighetsidealet.”Det var väldigt vad du generaliserar om män men det är ju 8/3-09 och den feministiska häxbrygden har väl slagit till med full kraft.Om du byter ut ordet ”män”mot tex judar eller invandrare, hur ser texten ut då? Det får vara slut på manshatet!

 • 3. Anna Ardin  |  8 mars 2009 kl. 2:09 e m

  Manlighetsidealet är inte samma sak som män, manlighetsidealet är något som upprätthålls av både kvinnor och män och som skadar både kvinnor och män. Men mest kvinnor.Därför är det så tragiskt att vissa män (och till och med vissa kvinnor) (tror att de) vinner på det och därför är beredda att gå otroligt långt för att försvara det.Det finns ingen motsvarighet till manlighetsidealet i de grupper av människor du nämner. Visserligen är normer om klass och etnicitet också ofta bidragande orsaker till diskriminering men normer för hur ”invandrare” ska vara är mer likt hur ”svenskar” ska vara än hur man anser att kvinnor och män inom dessa sk grupper ska vara. Det får vara slut med anklagelser om manshat när man kritiserar ojämlika förhållanden!Det får vara slut med antifeministernas sjuka kamp!

 • 4. Anonymous  |  12 april 2009 kl. 3:12 e m

  Dagens Nyheter :Stora samhällskostnader för mäns våld mot kvinnorPublicerat 2006-07-26 07:22Mäns våld mot kvinnor innebär stort lidande för de drabbade men också stora kostnader för samhället. Ett enda misshandelsfall kan kosta flera miljoner

 • 5. Anonymous  |  12 april 2009 kl. 3:14 e m

  Be alla biblioteken köpa ”Utsatt för våldtäkt? — En bok till dig som blivit drabbad” av Josefin Grande


Twitter

 • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 10 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: