Israel-Palestina – 60 år i våra röda hjärtan

15 januari 2009 at 11:14 e m 1 kommentar

Det är mycket nu. Mitt liv som anställd på Sveriges kristna socialdemokrater – Broderskapsrörelsen har just kickstartat. Fyra intensiva dagar in i tjänsten, där en av våra absoluta hjärtefrågor just står som högst i skyn. Demonstrationer, artiklar, uttalanden, samarbeten och frågor haglar här borta på Sveavägen.

Den 24 januari klockan 15 i ABF-huset här i Stockholm släpps dessutom boken Israel-Palestina – 60 år i våra röda hjärtan. Kom! Köp boken här på broderskaps hemsida, eller läs recensionen i helsingborgs dagblad först.

Jag vill också uttrycka min sorg över att judar i Sverige, som inte har någonting med kriget att göra blir hotade i Sverige, och att muslimer som inte har någonting med hoten att göra blir anklagade, och återkommande utsätts för trakasserier från grupper och enskilda extremister som en sorts kollektiv bestraffning på grund av tro eller etnicitet. Här finns ett videoklipp som ger hopp, det handlar om Israeliska soldater som deserterar och vägrar delta i attacken. Attacken som i första hand kommit att riktas mot civila och på flera sätt bryter mot internationell lag.

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , , .

En påminnelse om att Borg i vårens budgetdebatt sa att den ende som tror att Sverige står inför en bankkris är Pär Nuder Israels högsta domstol underkänner förbudet mot arabiska partier

1 kommentar

  • 1. Anonymous  |  16 januari 2009 kl. 1:42 f m

    Maria Leissner har nyligen blivit JO-anmäld av 70% av romerna för underlåtenhet att lämna ut offentliga handlingar och ifrågasatt kränkande uttalanden i media.Anmälans Diarienummer: 2008-6558


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: