Årets politiska julklapp

13 november 2008 at 11:53 e m

Årets julklapp brukar vara någon pryl, många har i år tippat på minidatorn. Jag tippade dock på en tjänst, och garderade mig med presentkort hos städföretag och massage.

Att köpa tjänster i julklapp är klimatsmart, det styr om konsumtionen från råvarutyngd till tjänstetyngd, skapar jobb istället för utsläpp och det är kul. Det är också skönt att slippa fylla folks förråd och hyllor och istället både överraska och ge bort lättnad. Vill man inte ha tjänsten är det ju lättare att låta bli att boka än vad det är att slänga något man fått.

Min gissning på tjänst ligger fantastiskt nog närmare sanningen är lågoddsaren pryl! Årets julklapp enligt Handelns Utredningsinstitut är en upplevelse.

En upplevelse som inte kräver att man ska flyga långt bort, en länsteaterbiljett, en danskurs eller ett restaurangbesök är ju egentligen både tjänst och upplevelse, klimatsmart, innovativt och skoj.

Högst upp på min önskelista står dock något som knappast kan klassas som en upplevelse, och kanske inte direkt en tjänst heller. Högst upp på min önskelista står årets politiska julklapp.

Anna Ardin har idag utsett årets politiska julklapp; en utsläppsrätt på ett ton koldioxid!

Gör en miljöinsats. Köp utsläppsrätter och minska antalet som finns till försäljning inom EU.

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , , .

Vem bestämmer vänster eller höger? (Jesus?) Den socialdemokratiska feministens jul-logotyp för nedladdning


Twitter

  • RT @KGuw: Almedalsveckan klarar inte ta avstånd från en terrorsekt som vill avskaffa demokratin med våld. "Har förståelse för att det väcke… 17 hours ago
  • RT @anderslindberg: Jag tycker förbud av tiggeri blir att sopa sociala problem under mattan. Nyss i @SR_P1morgon t.sr.se/2pg1ryC 17 hours ago
  • Papusa 84, förintelseöverlevare, fick foten krossad på Drottningg. Hon försörjer familjen genom tiggeri. 💔. Stöd henne, swish 1235885074. 2 weeks ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: