Reinfeldt Snusmumrikens syster?

2 september 2008 at 4:41 e m 1 kommentarPå DN’s förstasida idag är det en artikel om att Filippan ska sitta i SvDs styrelse. Och det är väl bra att den blev lite rödare än vad den var (eller vad tror ni?), men vad som mest slår mig är hur otroligt lik Filippa Reinfeldt är Snusmumriken.

Lika som bär, eller?

Snusmumriken tycker inte att man ska fästa sig vid materiella saker så han tittar på dem och bevarar dem i sitt minne. Joksaren, Snusmunrikens pappa, är ganska lik snusmumriken, han tyckte mycket om att lata sig och han tyckte bara att man skulle göra det som man hade lust till. Snusmumriken hatar när det finns förbudsskyltar för han tycker att man ska göra det man vill. Det finns en parkvakt som älskar att sätta upp förbudsskyltar och Snusmumriken försöker få parkvakten att förstå att inte förbudsskyltar behövs utan att allt ordnar sig ändå. Snusmumriken bor inte i Muminhuset som de andra gör utan han bor i ett tält som han fäller upp på platser han tycker ser fina ut.

Filippa och hennes parti älskar ju som bekant ”att äga”, gillar absolut inte att man latar sig och tror jag gillar förbudsskyltar ganska mycket. Jag har också för mig att Filipppa gärna bor i Muminhuset, eller väl Gargamels hus (eller var det en annan saga?).

Kanske är Filippa Snusmumrikens okända syster, som gjort uppror mot sin far och hela sin familj?

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , .

Välkomna till Broderskap Bamse och Skalman Uppfyller du SSU:s krav för att vara sossebloggare? Nej, för det gör ingen.

1 kommentar

  • 1. Markus Falieij  |  2 januari 2010 kl. 12:52 e m

    Haha, ja så kanske det är :)


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: