Fri press på Kuba

26 juli 2008 at 10:07 e m 2 kommentarer

Tidskriften Consenso eller numer Desde Cuba (från Kuba) är en progressiv skrift som startats av dem som uteslöts från Corriente Socialista och Arco Progresista på grund av illojalitet. De uteslutna å sin sida hävdar att de gick ur självmant på grund av bristande svar på sitt ifrågasättande var alla pengarna tog vägen. Konflikten resulterade inte bara i att vårt projekt med Kuba och Palmecentret avbröts (tillfälligt för Palmecentret men mer definitivt för mig). Det resulterade också i att tidskriften Consensos hela redaktion inte längre fick/ville vara med i det socialdemokratiska partiet som numer heter Arco Progresista. Det bildades två tidskrifter med namnet Consenso. Nu har dock den ursprungliga redaktionen ändrat namnet till Desde Cuba som sagt. Bra så.

Oavsett vem som hade rätt i konflikten i det kubanska socialdemokratiska partiet så vill jag slå ett slag för stöd till och samarbete med Desde Cuba. Dimas Castellanos, Miriam Celaya Gonzales och flera andra har jag mycket stort förtroende för. De är återhållsamma i sina beskrivningar, men det de säger händer faktiskt. Och enligt öststatsforskning är fri media viktigare för en lyckad transition till demokrati än omedelbara fria val eller fungerande partier. Även med mycket lite stöd har en av desde cubas bloggare, Yoani Sánches listats av Time som en av världens 100 mest inflytelserika.

Entry filed under: Kuba. Tags: , , .

Kolla hur bra din dator är för miljön Bankkunder syndigare än homosexuella

2 kommentarer

  • 1. Anonymous  |  29 juli 2008 kl. 2:44 e m

    Det s politiker misslyckas med är ju att visa på hur det fungerar i kontexten Sverige (sedan gammalt)=1000 enheter ekonomi innan och vi idag har 1 milj och i framtiden 10 milj etcHur?Resultatbaserad lön som driver utvecklingen Sen sätter man ju (per automatik) en gräns för resten (kollektivavtal eller minimilön)Kakan är stor nog så blir det ju lättare att sätta en bra och schysst och rimlig gräns Dan ska ju nu har mer skattetryck än Sverige.Utgifter?Försäkrings- och sjukvårdssystemet?Finns ju mkt där= överläkare 25% i sv (en del bra resultatbaserat men…)Handel, sjöfart och resurser (mineraler, olja, naturgas etc)

  • 2. Anna Ardin  |  3 augusti 2008 kl. 11:04 f m

    Nu hänger jag inte riktigt med i ditt resonemang…


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: