SSUs Mona for presidentkampanj – en borgerlig önskedröm i uppfyllelse

25 juli 2008 at 8:54 e m 1 kommentar

Borgarna gör en massa obehagliga saker och tar en massa impopulära beslut. Alliansens förtroende har rasat. Däremot Reinfeldts förtroende bland folket är fortfarande mycket högt! Folk tror till exempel (fortfarande) att han är mer lämpad än Mona att sköta Sveriges ekonomi. (Och detta trots att mycket talar för att Sveriges ekonomi går sämre sedan borgarna fått makten och att det var under socialdemokratisk ledning flertalet större ekonomiska kriser retts ut.)

Reinfeldt tappar inte förtroende lika fort som sitt parti och sina blåa bröder, trots att det var han som gav sitt förtroende till fifflande ministrar och han som är den ytterst ansvarige för både höjning av a-kasseavgifter och införande av FRA-lagar. Anledningen till detta är att alliansen kämpar för att hålla honom ren. Han sägs åka hem och steka falukorv när FRA-omröstningen äger rum och han uttalar sig sällan i de impopulära frågorna. Han är bara hemma i den ”billiga förortsvillan” och är tar sitt jämställda fadersansvar och är av någon märklig anledning aldrig ansvarig för den politik som folk inte gillar.

Svenskarna gillar socialdemokraterna, och det parti som lyckas verka mest socialdemokratiska vinner. Så vann alliansen valet 2006. Nu är det uppenbart för majoriteten att socialdemokraterna är mer socialdemokrater än alliansen (sic) men frågan är om Mona verkligen är mer sosse än Fredrik.

Alliansen plan är alltså att fortsätta hålla Fredrik ren och hans förtroende högt, och på olika sätt försöka utmåla Sahlin som inkompetent, kvinnlig och slarvig samt ha en stab som letar/uppfinner skandaler.

Men det är inte Mona vi ska vinna på, valsegern måste vara ett lagarbete. Om det blir Fredrik vs Mona så riskerar vi betydligt mer än alliansen. Om det däremot blir moderaterna mot socialdemokraterna, eller varför inte Fredrik mot socialdemokraterna så har vi mycket goda chanser att vinna.

SSUs kampanj med t-shirtar som säger ”Mona for president” är kanske lite gullig, men den spelar alliansen rakt i händerna. Den öppnar dörren för precis den valkampanj som borgarna vill driva. Kampanjen är ett självmål.

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , , , , .

Sluta tjafsa om kultur när du menar ras Kolla hur bra din dator är för miljön

1 kommentar

  • 1. Kraka  |  18 november 2008 kl. 10:15 e m

    Håller helt med om att ett för stort fokus på Mona kommer att få folk att rösta på Reinfeldt. Sorgligt, men sant!


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: