Lipton håll käft!

18 mars 2008 at 10:41 e m 1 kommentar

”Nu kan din lilla kopp göra stor skillnad” säger Lipton i sin te-reklam. Hur kan de påstå det? Jo, de har skaffat sig rättvisemärkning… Nej, just det! Det har de inte alls! De har skaffat jävla Rainforest alliance märkning. Vilken humbug!

Enda skälet jag kan se till att inte märka något med fair trade eller rättvisemärkt är att man inte når upp till kraven. Man vill förmodligen inte heller nå upp till kraven utan nöjer sig med nån annan slags märkning, som man med sina vapenbröder chiquita och en gäng andra tveksamma företag som varken betalar schyssta löner eller odlar ekologiskt själv har hittat på.

Kanske vill någon i grunden gott även med denna märkning men varför börja konkurrera med märkningar som äntligen vinner mark? Om man verkligen vill garantera socialt och ekologiskt hållbara produktioner – varför försöka blanda bort korten? Allians för regnskogen är ett försök till bortkollring och vilseledning av konsumenter.

Bara för att ditt te har en grön prick så betyder det inte att du gör en positiv skillnad i världen – så Lipton, håll käft och sluta förvirra oss stackars konsumenter som faktiskt vill göra en skillnad!

Originalet:

Kopian:

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , .

Castro ny president på Kuba – vilken skräll När kapitalet och patriarkatet får styra universitetet

1 kommentar

  • 1. Henrik  |  2 april 2008 kl. 4:42 e m

    Rent upplysningsvis sa är RA en New York-baserad NGO som funnits sedan slutet av 80-talet. Sant är att det ställer lägre och delvis annorlunda, mer miljöinriktade krav än RvM, men att basha det som du gör är ju ganska onyanserat.


Twitter

  • Mitt konto har inte blivit kapat. Det var bara för mycket hat som kom till det här användarnamnet. På återseende. 8 months ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: