Rapport idag: avrättning för julbord

16 december 2007 at 12:46 f m 1 kommentar

Jag fördömer avrättningen av Lisa Gris som rapporterats ha utförts av Swedish Meats i Uppsala idag. Lisa dömdes till döden redan den dag hon föddes den 22 juni 2007 endast på grund av sin ras.

Jag uppmanar regeringen att omedelbart klarlägga alla detaljer kring Lisas fall. Jag vill ha information om datum och plats för avrättningen och vem eller vilka som ätit henne och alla andra grisar som försvunnit den senaste tiden.

Detta kan klassas som en utomrättslig avrättning eftersom Lisa inte bevisligen gjort sig skyldig till brott, utan bara dog på grund av att hon var en gris.

Att döda grisar är barbariskt, omänskligt och förnedrande. Uppfödning av individer, ofta under fysiskt och psykiskt påfrestande former, i syfte att slutligen kränka deras rätt till det liv deras mammor tvångsinseminerats för att ge dem är ingenting som har en plats i ett modernt samhälle. Det finns inga som helst vetenskapliga skillnader mellan människor, hundar och katter å ena sidan – som enligt dagens Sveriges moraliska riktlinjer inte ska ätas – och grisar.

Köttindustrin och dess – i ett globalt perspektiv – enorma omfattning passar inte för de klimatmål vi måste uppnå, människor blir sjuka av att äta fläskkött, det kränker religiösa minoriteter att vi blandar gris i det som ska föreställa mat och det smakar inte gott med animaliskt flott som klibbar fast i gommen. Av dessa argument är det det sistnämnda som kommer först upp till diskussion. ”Det är ju så jävla GOTT”. Visst, och så skönt att våldta då också eller?

Jag accepterar inte att ni äter 35 kilo grismuskler var om året, att över tre miljoner grisar i Sverige och ytterligare hundratusentals andra djur måste dö för att ni gillar det.

Det är vidrigt och barbariskt att äta griskött. Jag respekterar inte att folk gör det.

Läs mer i rapporten Grisarnas liv och död – en rapport om hur grisar behandlas i Sverige.

God jul!

Entry filed under: köttindustrin. Tags: .

Feminiztfitta Avlatsbrev i vår tid

1 kommentar

  • 1. Jack H  |  23 juni 2009 kl. 12:05 f m

    Bästaste bloggtexten jag läst på länge. Grymt grymt!


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: