Det orättfärdiga embargot mot Kuba

31 oktober 2007 at 11:04 f m

FN:s generalförsamling med 192 medlemmar röstade i tisdags om USA ska häva sitt embargo eller inte. Sedan 1991 har de varje år röstat likadant, en stor majoritet säger åt USA att det är fel det dom håller på med. Förutom USA är det de inte helt opartiska och trovärdiga polarna Israel, Palau och Marshallöarna som röstade emot resolutionen som betonar att USA ska häva embargot.

Embargot hjälper till att hålla fattigdomen uppe på Kuba och folket nere. Embargot håller Castrobröderna under armarna genom att vara ett allomfattande argument för att allt de gör är rätt och alla problem beror på USA, vilket ju ligger något i men faktiskt inte stämmer riktigt.

Idag är det billigare att köpa lammkött från Nya Zeeland än från Gotland här i Sverige, priserna på tomater beror vare sig på om de kommer från USA eller Europa eller på fackliga avtal och transportsträckornas inverkan på varupriser verkar inte länge ha en avgörande betydelse. Det kan man ju tycka vad man vill om, men det är ett faktum. Ett faktum som betyder att alla problemen på Kuba inte kan bero på att de inte får sälja saker till USA, Israel, Palau och Marshallöarna, för de får ju faktiskt handla med HELA latinamerika, HELA Europa, HELA Asien och HELA resten av världen, inklusive alla sina grannar i Karibien. Dessutom får ju Kuba också köpa stora mängder varor från USA, särskilt mat.

Min analys är att Kubas problem är att de inte producerar, de arbetar helt enkelt inte tillräckligt och har ingenting att sälja förutom det de redan säljer. De försörjer ju inte ens sin egen befolkning med mat, trots den bördiga jorden!

Så: Lyssna på FN, häv embargot genast (nej, det är inte en blockad), det är inrikespolitik i USA som drabbar det kubanska folket, ta bort argumentet för diktaturen och sluta larva er!

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , , .

Lämna tillbaka! Armando García de Leon är död


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: