strategier för att hindra feminismen

16 september 2007 at 6:07 e m

Dom säger att jag säger nej, dom säger att jag är tråkig som är emot allt, dom säger att det är jag som gör motstånd till en ordning som är fast.

Men nu är det så här, att det är min väg som är den som världen är på väg mot, vägen mot feminismen, och det är dom som gör motstånd mot det. Det är ni som är baktsträvarna och nejsägarna.

Det finns många sätt att kämpa emot, och många av dom är väldigt effektiva. Här är en lista på saker man kan göra för att försöka stoppa det jämställda samhället och strävan efter detsamma:

 • Hot (hot om våld, hot om förstörd karriär eller rykte eller nåt annat skoj man kan komma på att hota om)
 • Personangrepp (”är du så bitter att du inte unnar andra något” eller kanske mer direkt ”du är ful”)
 • Biologism (alltså inte biologi, utan biologi som argument för en viss ideologin, typ ”kvinnor har fler känselnerver i händerna och det är därför de städar mer” eller vad den lysande stjärnan Annika D (uppdat 2011-03-06, läs den här artikeln om henne!) som alltid refereras till kan spotta ur sig. en favorit här är att hur bra man är på matte avgörs av hur stora bröst man har. Feminister anses här rentav förneka naturen. Tough shit.)
 • Vetenskap (i största allmänhet, dels att hävda att naturvetenskapliga metoder är mer vetenskap än exempelvis de sociologiska – där ju genusforskning oftare bedrivs och dels att hävda att all feminism grundar sig på känslor och åsikter – inte på vetenskap).
 • En feminist måste vara felfri (på samma sätt som politiker, minsta felsteg så är alla dina idéer om jämlikhet falska)
 • Påprackande av åsikter (typ ”du tycker att män är djur” eller ”varför hatar du män?” som svar på exempelvis ett påstående om att man borde dela föräldraförsäkringen lika)
 • Förminskning (är det så himla farligt då? i Afganistan måste ju kvinnorna ha burka och i Somalia skär man fittan av dom, och här kommer du och gnäller om spik i foten. Dessutom ska man gärna vara tacksam för att tjafsarna vill tjafsa med en, man ska vara tacksam att de vill ta ens tid.)
 • Osolidaritetsanklagelser (”klasskampen är viktigare” är en lite omodern, men ändå klassisk och ännu förekommande, tes, de nyare och modernare är att man inte bara får prata om kvinnors situation utan att samtidigt ta upp funktionshinder, etnicitet och sexuell läggning.)
 • Sexualisering (Du får inte tillräckligt med kuk. Feminister förväntas vara tillgängliga, inte bara för att diskutera dumheter.)
 • Förlöjligande (lilla gumman, eller som när herrsällskapet jag kritiserade på ledarsidan valde att skratta åt mig på nästa möte istället för att bemöta något i text)
 • Övertagande (Hävda sig vara en bättre feminist. Björklund sa i sitt installationstal att feminismen inte får överlåtas till tokstollar, vilka är då dessa tokstollar? De forskare vars fakta undersöks gång på gång för att hitta något fel som aldrig hittas eller jag, som inte gillar att jag ska behöva diska medan männen dricker whiskey på balkongen?)
 • Osynliggörande (när den feministiska kritik som finns mot exempelvis en kursbok i filosofi som bara är skriven av män inte finns med på kurslitteraturlistorna)
 • Falsifiering (kvinnor tjänar faktiskt inte mindre än män, hela förklaringen ligger i att de inte är lika utbildade/inte jobbar lika hårt/måste jobba hemma deltid etc. eller några andra smarta expertuttalanden. Feminister är verklighetsfrånvända och överdriver, det är absolut inte samma strukturer hos talibanerna som här. Det är något helt annat.)
 • Låtsat oförstående (att vinna poäng på att låtsas inte förstå någonting, och på att framhärda att man verkligen inte förstår).
 • Tråkighetsanklagelser (En jätteklassiker: du har ingen humor. Varför ska du alltid se det negativa, kan du inte titta på alla fantastiska framsteg. Haha, vad kul med könsmaktsordningen där jag är underlägsen! Även aggressivitetsanklagelser är vanliga förstås, liksom anklagelser för att man är överkänslig eller till och med korkad.)
 • Omdefinition (Att angripa orden och begreppen som feminister använder, hitta på nya betydelser eller göra ord fula. Alla feminister som på riktig vill förändra jämställdheten blir omedelbart extrema, då är det sjukt svårt att kunna göra nåt, samtidigt som man inte ska bli tokstolle. Även kvinnor blir därför rädda att associeras med feminister. Extremist läggs i ordets definition. Inslag av både påprackande av åsikter – man hävdar att feminism innebär ex manshat  och övertagande – folk som inte strävar efter jämlikhet kallar sig feminister).

Entry filed under: feminism.

Svarta nejlikan Mettarevolotion i Burma imorgon!


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: