Svarta nejlikan

13 september 2007 at 12:05 f m 4 kommentarer

Så söt den där Harald!

När militären jagar Allendeanhängare utanför svenska ambassaden och folk skriker efter hjälp – då kan man ju inte annat än gråta. Edelstam släppte förstås in dem, annars hade det ju inte funnits med i filmen, men hur var det på alla andra ambassaderna? Folk (sk terrorister) som sparkades och fördes bort bokstavligt talat framför ögonen på omvärlden. Palme gav inga order utan goda råd till Edelstam.

Vad skulle Reinfeldt ge en Harald idag? Vad sa Persson till Bush om dagens terroristbehandling? Är det bara vi extremister som fattar att historien upprepar sig? 30 år senare eller mer kan du bli hjälte i samma personers ögon som om det varit nutid tycker att du är överdriven, löjlig eller rentav ond. Samma personer som sitter och grinar när nån kommer ut levande från Santiagostadions tortyrkammare på film om 1973 föraktar Mehdi Ghezali när han försöker berätta om tortyren trots att alla journalisterna spekulerar i hur skyldig han var. Lite tortyr är bra för samhällsomstörtare i nutid, men dåligt förr i tiden när det verkligen var någon annans ansvar.

Se filmen, den är fin, och den riktiga Harald är himla gullig när han intervjuas i slutet av filmen.

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: , , , .

Silvio Rodriguez kommer till Europa! strategier för att hindra feminismen

4 kommentarer

 • 1. S R Larson  |  13 september 2007 kl. 6:40 f m

  Att du ens namner Chile 1973 och USA 2007 i samma mening ar ett gott tecken pa att du saknar bade etisk och historisk skolning. For att ytterligare understryka det orimliga i att likstalla behandlingen av fangar pa Club Gitmo med behandlingen av fangar i diktaturlander – har ar ett citat ur en AP-artikel. Associated Press akte ner till Club Gitmo efter att a skickat in en s.k. FOIA-begaran, och fick de efterfragade dokumenten direkt i handen:“Guards have been trained to be sensitive about religious matters at Guantanamo, where wailing calls to prayer blare from loudspeakers while traffic cones are placed next to cells during prayer time, reminding guards not to interrupt.”De muslimska fangarna far alltsa hora boneutrop fem ganger om dagen och far koner utplacerade utanfor celldorrarna sa att ingen ska avbryta deras boner. Det kallar jag tortyr, det.Nu hander det forvisso emellanat, som artikeln ocksa berattar, att fangar avbryts i sina boner. Klagomal om detta framfors da av fangar till vakterna, vilka gor vad de kan for att undvika problem. Man skickar ocksa klagomalen uppat i hierarkin for att rutinerna ska forbattras. De fangar som klagar utsatts inte for nagon omild behandling pa grund av sina klagomal.Undrar vad som hander med fangar i kinesiska fangelser som klagar over att bli avbrutna i sina bonestunder. Eller vad som hander kristna fangar som forsoker be i sudanesiska fangelser. Sedan undrar jag ocksa hur manga cubanska fangelser som slapper in journalister for att hamta information under lagen om offentliga handlingar. Men det kanske ar fragor som demokratiska socialister inte vill svara pa.

 • 2. Anna Ardin  |  13 september 2007 kl. 4:48 e m

  Men fy fan! Sluta vara så jävla DUM I HUVUDET!1. Tortyr i ett land legitemierar INTE lite mindre allvarlig tortyr i USA2. USA har utsatt fångar för tortyr, OAVSETT om de får be eller inte – har du helt glömt att folk inte får rättegångar när de sitter där. Blir det RÄTT bara för att Kina, Kuba eller nån annan diktaturstat inte heller beter sig schysst?3. JAG HAR FÖR FAN KRITISERAT KUBAS FÄNGELSER HUR MYCKET SOM HELST!Jag blir så himla sur, bara för att du försvarar fängelser med tortyrinslag i vissa länder så gör alltså INTE jag det. Jag tycker det är skit var det än händer och I VILKET TID DET ÄN HÄNDER!Läs vad jag innan du hoppar på mig med nån slags projicering av dina egna våta fantasier om sanning och rätt och paradis på jorden.Jag nämner inte Guantanamobasen exempelvis, jag nämner att Mehdi blev torterad men att folk som DU tycker att det är hemskare om det hände för 30 år sedan och gärna svärtar ner folk som skulle kunna ses som hjältar på samma sätt som Edelstam.

 • 3. Anna Ardin  |  13 september 2007 kl. 6:30 e m

  legitimerar

 • 4. Anna Ardin  |  13 september 2007 kl. 11:40 e m

  Alltså jag är fortfarande så förbannad på dig. det går helt enkelt inte över. Det är såna som du som polemiserar världen och legitimerar skit som du inte har en aning om vidden av.Jag har blivit utvisad från Kuba av politiska skäl, och du ditt enorma pucko försöker påstå att jag hymlar med förhållandena i Kubanska fängelser BARA för att jag kommenterar att Mehdi Ghezali inte blev intervjuad av svensk press om sina upplevelser i fängelset trots att han ville prata om det.Vad har du gjort för förhållandena på Kuba förutom att okritiskt hylla USA och deras sjuka embargopolitik? I vilka diktaturer har du blivit arresterad och förhörd av säkerhetspolisen pga kontakter med oppositionen? Bli det nånstans, t.ex. i Saudiarabien, så kan jag sen tala om för dig att du och dina ”demokratiska” liberalkompisar tycker att just Saudiarabien är väldens mest demokratiska land bara för att de har fin olja.Förresten så kan du sluta leka initierad och kalla Guantanamo för club Gitmo, det finns en gräns för när man blir löjlig.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: