Silvio Rodriguez kommer till Europa!

12 september 2007 at 2:14 e m 1 kommentar

Äntligen, efter 7 års väntan och sökande så ska jag få gå på konsert med Silvio Rodriguez, den 24 oktober i Barcelona.

Silvio är alltså världens – utan konkurrens – bästa (kanske genom tiderna) trovador. Det betyder trubadur, fast ordet gör att man associerar till säsongshak med fyllon, vilket förstås är helt fel, så trovador passar sig bättre. Han kommer från Kuba och har som tur är till skillnad från många andra kubaner inget problem med visum. Ibland ger han gratiskonserter i Havanna och har inte turnerat på väldigt länge och kommer kanske aldrig göra det igen och om man inte ser honom innan man dör så blir man bitter som pensionär. Så ta chansen nu!

Jag är så lycklig och kom på att jag borde dela med mig av resultaten av det stora researcharbete jag gjort för att få reda på informationen.

Här är schemat:

23 och 24 oktober – Barcelona – Teatro Musical Köp biljett här
27 oktober – Valencia – Palacio de Congresos de Valencia Köp biljett här
29 oktober – Alicante – Paraninfo de la Universidad de Alicante
31 oktober – Murcia – Auditorio Köp biljett här
3 november – Castellón – Auditorio
5 november – Granada – Palacio de Congresos de Granada Köp biljett här
9 november – Telde (Las Palmas) – Auditorio Parque de San Juan
11 november – Santa Cruz de Tenerife – Pabellón Insular
18 november – Madrid – Palacio de los Deportes

Priset är mellan 40 och 50 euro och biljetterna till Madrid, Teneriffa, Telde, Castellón och Alicante är inte släppta ännu. Rusningen är turligt nog mycket mindre än jag trodde, så man måste inte sitta de första minuterna och bevaka. Det finns ännu några biljetter kvar i alla städer där de släppts.

Hör av er om ni ska med till Barcelona!

Entry filed under: Okategoriserade. Tags: .

Inrikesminstern och dekadensen Svarta nejlikan

1 kommentar

  • 1. Anna Ardin  |  6 juli 2008 kl. 10:42 e m

    Konserten var ok, men publiken var hemsk. De skrek ”Viva Fidel”, ”Viva Raúl” och typ ”biba la reboluzjon” (leve revolutionen med värsta fulaste europeiska dialekten, typ som att säga: kul för dig som sitter i kubanska regeringen och får både resa och tjäna pengar till skillnad från alla andra kubaner efter er revolution som ni vände mot dem som kämpat, till exempel el chino som är 83 och får stå och vakta turisternas hyrbilar i trinidad för 5 spänn om dagen).Men la trova vive, och Silvio, diplomaten, bad folk lite fint att hålla tyst genom att säga ”vivamos todos” (leve oss alla). Glömde säga att trovador är ett bättre ord eftersom det finns ett ord: la trova, som är genren av tonsatt poesi, som inte skulle kunna översättas till trubba eftersom det blir för fult.Skönt att ha gått på en Silvio-konsert innan man blev pensionär och han död, så slipper man göra det igen.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: