Hallmansgården

16 juni 2007 at 9:37 e m 3 kommentarer

Gå in på den här sidan: www.hallmansgarden.se och titta på deras reklamfilm högst upp på sidan. Och SNÄLLA berätta för mig att det är ett skämt. Jag tror jag avlider av skratt, men börjar så smått tvivla, tänk om de faktiskt gjort den här hemsidan själva?

Inget på sidan säger mig om detta är sant eller ej!

UPPDATERAT 090713 Hallmansgårdens hemsida är ”tyvärr” borta från nätet nu. Men deras sjuka och hysteriskt roliga reklamfilm finns kvar på youtube.

Även den omtalade recensionen (se kommentarerna och på antigayretorik) är borta, men jag klistrar in den här!

Recension av ”Homosexualitet är synd” av Maria Hallman

Goda böcker om homosexualitet är sällsynta, trots att de verkligen skulle behövas med tanke på den ständiga debatten i ämnet. Nu har Maria Hallman kommit ut med boken ”Homosexualitet är synd” på eget förlag. Tråkigt nog tillför den inte något konstruktivt till debatten, utan förstärker bara bilden av kristna som allmänt sexfientliga och inkrökta.

Helt säkert är boken skriven i gott uppsåt, nämligen att hjälpa människor som brottas med homosexualitet att hitta en nära relation med Jesus. Gott så. Och det vore efterlängtat, eftersom många skulle behöva upptäcka mer av Jesu kärlek och nåd. Och möjligen kan hon lyckas i något enstaka fall. Problemet är bara att längs vägen hinner hon ösa ur sig en sån mängd av lösryckta påståenden hit och dit om Bibelns syn på homosexualitet, om samhällets (inte minst det svenska) förfall, om homolobbyns metoder osv. att de allra flesta torde bli fullständigt vaccinerade mot allt vad bibelgrundad evangelikal kristen tro heter. I sin iver att proklamera Bibeln, blir Hallman uppenbarligen helt blind för det grannlaga i att kommunicera evangelium i en, som hon själv skriver, snedvriden värld. Och det är detta som gör det riktigt bekymmersamt. Flera av de bibeltexter som på ett kärleksfullt och ömsint sätt skulle kunna ingjuta nytt livsmod och glädje över Jesu nåd, mals brutalt ner i hennes bibelkvarn och kvar blir en karg och ogästvänlig terräng, där risken är stor att man går vilse och går miste om det klara vattnet, som ändå döljer sig där.

Till råga på allt är boken dåligt korrekturläst, med en lång rad felkonstruerade meningar, stavfel och ibland rent av komiska felskrivningar. Att boken inte har givits ut av något av de etablerade förlagen är fullt förståeligt. Sammantaget kan man säga att knappast någon blir hjälpt av Maria Hallmans ”Homosexualitet är synd”. Det går inte att ge sig in i en så pass komplicerad debatt, utan att ha bättre på fötterna. Boken borde naturligtvis aldrig ha getts ut och att läsa den är ett direkt slöseri med tid. Köp den inte!

Erik Johansson, ordförande i Medvandrarna, samarbetskyrkopräst i Sörbykyrkan, Örebro

Entry filed under: jämlikhet, politik. Tags: , , .

The Cuban multi-party system

3 kommentarer

  • 1. fredrik  |  16 juni 2007 kl. 10:28 e m

    Det här är humor: ”Alla större svenska universitet har den.” Pliktexemplar kallas det och måste skickas till ett antal universitetsbibliotek. Men man ska givetvis få intrycket av att det finns någon slags vetenskaplighet i boken. Tyvärr tror jag att man får utgå från att hemsidan speglar någon slags vriden verklighet.

  • 2. Mattias Bjärnemalm  |  17 juni 2007 kl. 2:37 e m

    Ser definitivt ut som om det är en seriös rerklam. Kollade upp < HREF="http://sv.wikipedia.org/wiki/Maria_Hallman" REL="nofollow">Maria Hallman<> på wikipedia och hon har mycket riktigt givit ut en bok med det namnet. Finns även en recension av boken < HREF="http://www.medvandrarna.se/arkiv/recension.php" REL="nofollow">här<>

  • 3. Anna Ardin  |  17 juni 2007 kl. 2:56 e m

    Att hon har skrivit boken och att hon och hennes man har fått bibeln och moralen om bakfoten ställer jag bortom allt tvivel. Telefonnummer och annat på sidan verkar också stämma, men kan två människor vara så förryckta att de producerar en dylik hemsida?Recensionen är ju riktigt bra! Den ställer sig till de här människorna som jag ställer mig till Svensk-Kubanska föreningen!


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: