Klotter och klotter

23 april 2007 at 9:17 e m

Tips om en artikel som handlar om Rolando Jiménez Posada som var en av de 75 som fängslades under den svarta våren på Kuba 2003. Han dömdes för att att klottrat, vilket personer från Svensk-Kubanska jag pratat med besvarar med ungefär ”rätt åt honom” (andra har sagt ”det är lögn”, men jag väljer här att lyssna på rätt åt honom argumentet).

Jag återanvänder en bild från Havanna och undrar; om de kan lägga så jäkla mycket resurser på att stoppa folk från nedsmutsning och klotter, varför har de inte råd att tvätta bort annat klotter i andra delar av stan?

Personer jag träffat vittnar om att de åklagade i dessa rättegångar fick träffa sina försvarare precis utanför rättegångsalarna några minuter innan. Rolandos historia bekräftar detta, eftersom han ville försvara sig själv och inte fick. Även om det är lite skönt att det ännu inte är förbjudet att umgås med sig själv någonstans.

Åså håller vi tummarna för Ségolène.

Entry filed under: Kuba, politik. Tags: , .

Kårvalet SFS jämställdhetspris


Twitter

  • RT @KGuw: Missade ni att en möjlig terrorist tog sin bil och försökte meja ner människor vid en fredlig demonstration i går kväll? Här, i S… 1 week ago
  • RT @PappaHutten: Ska det äntligen bli förbjudet att begå brott nu? https://t.co/QZQqHS0o22 1 week ago
  • Jag kommer aldrig försvara rätten att yttra sig emot andras rätt att finnas. Aldrig. 1 week ago

Kategorier


%d bloggare gillar detta: