Kårvalet

17 april 2007 at 10:40 e m 5 kommentarer

Om du pluggar i Uppsala eller av andra skäl är med i Uppsala studentkår så pågår just nu ett val som du bör vara med i!

Plocka fram ditt gula fina kårleg och skriv in den koden på kårvalets hemsida www.karvalet.nu så kan du välja ch vraka bland partierna. Men tänk inte längre än till den 26 kl 22.00, för då är allt förbi!

Rösta gärna på mig, jag står på plats 15 för s-studenters räkning. På kårvalets hemsida står vad vi vill göra. Mina personliga vallöften om jag kommer in är att driva: ”tillåt studenter att bo flera i studentrum”, ”sluta ta betalt av studenter i form av kurslitteratur som lärare skrivit”, ”tillåt fri kopiering” och ”mer kärlek”.

Rösta inte på NSDAP (nazisterna), halvera (som folkpartister, fast helt utan koll) eller Gotiska förbundet (som miljöpartister, fast helt utan koll).

Även du som inte får rösta kan förstås gå in och kolla läget!

Entry filed under: politik. Tags: , .

Kubafestival Klotter och klotter

5 kommentarer

 • 1. Johan A  |  20 april 2007 kl. 1:48 e m

  >>Rösta inte på NSDAP (nazisterna), halvera (som folkpartister, fast helt utan koll) eller Gotiska förbundet (som miljöpartister, fast helt utan koll).<<Nu håller jag förvisso helhjärtat med om att man inte bör rösta på något av dessa tre partier; mycket hellre röstar jag på sossarna, men dina beskrivningar av de här tre partierna visar inte precis att du har så värst mycket koll, du heller.

 • 2. Anna  |  23 april 2007 kl. 9:48 e m

  Sant, jag borde vara mer seriös av min diss av dessa partier om det ska ha någon effekt.Men tro mig, Gotiska förbundet vill inget och kan inte svara på några frågor i kårvalsdebatterna. Nazisterna är två pers och svär på att de inte är nazister (smart kampanj, man kommer verkligen att få ut sitt budskap om man kallar sig nazist, olovligen har en svensk tiger som symbol och är liberal).Halvera vill en massa men har få belägg för varför det skulle bli bättre för studenterna att kåren verkar enligt deras principer. ”Endast studiebevakning” är en av deras deviser, men i intervjuer verkar de inte veta vad de själva eller andra menar med studiebevakning. Samtliga av dessa tre partier är i mycket hög utsträckning frånvarande i det dagliga kårarbetet, ingen representant från dessa partier talar med anställda och arvoderade på kåren för att arbeta fram sina förslag och har därför svårt att veta vilka argument som är valida. Till skillnad från exempelvis Bogerliga Studenter som tar sitt uppdrag mycket seriöst (de har betydligt mer koll – och intresse – än halvera trots att de inte suttit i fullmäktige innan). VSF, S-studenter och UUS har förstås också tillräcklig koll tack vare att de sitter i styrelsen och presidiet.Halvera har dessutom en historia av dålig koll, opålitlighet och förtal bakom sig. Och då talar jag exempelvis om affischkampanjen där de bland annat menade att kåren köpt oxfilé för X antal tusen för medlemmars pengar när det i själva verket var så att en utgiftspost (för köttfärs) som motsvarades av en intäktspost bestående av kuvertavgifter där kår och nationsaktiva själva betalade för sin råa köttfärs i samband med att de avtackades. Och när de försöker spara pengar (så att de kan ”halvera” kåravgiften) genom att sälja vinstgenererande verksamhet.Att sedan i princip samtliga har @liberal.se som mejladresser och utger sig för att driva opolitisk politik och avpolitisering av kåren blir det too much för mig. Typ som att folkpartiet stenhårt driver att avpolitisera universitetsstyrelsen och kvar blev bara traditionalistiska folkpartister (á la Cecilia Wikström).

 • 3. halvera.nu  |  27 april 2007 kl. 2:18 e m

  < HREF="http://www.folkpartiet.se/kontoansokan" REL="nofollow">Här<> kan även Du få en @liberal.se-adress!

 • 4. Anonymous  |  30 april 2007 kl. 11:59 f m

  Eh.. på vilket sätt är Gotiska förbundet som Gröna Studenter?

 • 5. Anna Ardin  |  1 maj 2007 kl. 5:30 e m

  Var får du det ifrån? Inga paralleller mellan Gotiska förbundet och Gröna Studenter.Däremot är de kanske lite som miljöpartiet…


Senaste inlägg


%d bloggare gillar detta: