Vem granskar om media är egennyttiga populister

13 januari 2007 at 12:33 f m

Astoria kämpar vidare för sin överlevnad, i höstas köpte som bekant Bonniers SF alla landsortsbiografer och har därmed biomonopol utanför storstäderna. Nyligen fick Astoria dock respit för skulden till svenska filminstitutet (sfi), men bara till april. Så det verkar vara en dödskamp, eftersom skulden är så stor. Det här tycker jag är stora nyheter. Kanske till och med en av den senaste tidens största nyheter.

Jag blev idag uppmärksam (tack vare Maria-Pia Boëthius) på ett ganska skräckinjagande faktum, just när detta är på väg att hända, vad händer i media? På nätet och på public service kan du få veta lite om det men VAD få man se om man tittar på DN:s förstasida?

Jo:
Halva sidan täcks av


Gratisreklam för biofilmer!

Läs mer på tellusfilm som menar att det kommer bli tråkigare film när SF (och Bonniers) får monopol.

Visste ni förresten att 90 % av media (utom public service) är borgerlig i Sverige? Visste ni att det inte finns några lagar som hindrar att Bonniers (eller Berlusconi eller vem som helst) köper upp alltihop? Plötsligt kommer moderaternas civila olydnad och stora hat mot public service i ett helt nytt ljus, ”konkurrenssäljut det med, så slipper våra kompisar få konkurrens”.

Har jag kränkt yttrandefriheten nu? För det är väl det man gör om man lyfter minsta finger för att granska media.

Jag vill också tipsa om Boëthius nya bok ”Mediatan – en oroman”, som ni kan läsa lite kort om här.

Entry filed under: politik. Tags: , .

Femtio procent används för att hindra Har du mött ditt kött


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: