Det var för många kvinnor

14 oktober 2006 at 1:55 e m 3 kommentarer

En nästan jämställd regering, jag trodde nästan inte mina ögon men det tog ju inte så lång tid att droppa av några, eller en ännu, men det kommer mera.

Frågan är nu om moderaterna kan skaka fram några fler ur sina förberedda led. Med förberedda menar jag att de måste ju ha planerat att bli ministrar för att följa lagen enligt Reinfeldt, så då kan de inte riskera att plocka in kvinnor från gatan och inom moderaterna finns det kanske inte några kvinnor. Kommer då Birgitta Ohlsson att kunna kliva in? Lite rockader, Gunilla eller Nyamko till handelsminister och så vips kan åtminstone ett område få en rimligare företrädare.

Ett tips till Reinfeldt: ta ingen från obstruk… jag menar Timbro.

Entry filed under: feminism, jämlikhet, politik. Tags: , .

Fia ville bli åtalad Socialistiskt forum

3 kommentarer

  • 1. Anonymous  |  14 oktober 2006 kl. 3:28 e m

    Menar du att hon åkte för att hon är kvinna?

  • 2. Anna Ardin  |  14 oktober 2006 kl. 5:38 e m

    Nä, för att hon är omoralisk/brottslig och olämplig som minister.Och så menar jag att det blir bättre balans jämfört med vad jag väntat mig om hon/de ersätts av några gamla moderatmän. Det är väl troligt att Reinfeldt inte vill chansa igen, och att moderaterna redan från början inte riktigt gillade Mauds 50-50-krav.

  • 3. Anonymous  |  7 december 2006 kl. 11:21 f m

    Kuba har jämställdhet inskrivet i sin konstitution, vilka andra länder har det.Ändå råder inte fullständig jämlikht på Kuba. Tyder inte det på att Fidel och partiet, regeringen osv inte har total kontroll över allt människor gör och tänker på Kuba?


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: