"Det blir hårda tag" säger (fp) om (m)

18 september 2006 at 1:33 e m 6 kommentarer

UNT A10 – Den borgerliga alliansen tar över Uppsala.

Några ljusglimtar:

Bilden vid texterna om partiernas valvakor föreställer en korthårig rakryggad yngre medelålders man, men kostym, överrock, fet cigarr och champagne. Man hör nästan hur han säger ”ha-ha, ta-ta”. Varför syntes inte fler sådana bilden INNAN valet? Nu har åtminstone vissa moderater fått tillstånd att kasta av sig den påtvingade, illa sittande röda överrocken, ska bli intressant att se om Reinfeldt lyckas tvinga dem att ta på den igen.

Kristdemokraterna hade sin valvaka på Kristallen (vid Livets Ord), underhållningen bestod enligt artikeln av ”sång och spex av talangfulla medlemmar”. Herre gud, det hade varit kul att se ett spex med satanstolkningar av socialisterna..

Sista raden på kartläggningen av alliansens valvakor heter ”underhållning”, nedan återges exakt vad som skrevs om varje parti:

Centern: Partiet spelar ”Allianslåten”, som skrivits av en av sönerna till moderata kommunalrådet Gunnar Hedberg från Uppsala.

Moderaterna: Tv och webben på storbildsskärm

Folpartiet: Nej.

Kul! Hoppas att inte detta betyder att kristdemokraterna ska driva kulturpolitiken i kommunen. Jag fattar att det inte var så underhållande på fp-vakan, men teve hade ju varit schysst. Undra om dom hade radio? Det varkar vara lätt att vara dj hos centern förresten (på pizzahaket Lucullus), Allianslåten, Allianslåten, Allianslåten, Allianslåten, Allianslåten.

Den absoluta höjdpunkten av artikeln, den bitterljuva insikten från folkpartiets Karolina Hilding och Leif Sanner. Reportern frågar dem om de är rädda för moderaternas politik typ och Karolina svarar först:

– Vi är tre partier som kan hålla emot.

Leif säger:

– Det går inte att föra en renodlad moderatpolitik. Det blir hårda tag.

Nähä?

Entry filed under: politik. Tags: , .

Ni segrade men vad ska hända sen? Ingen Joyce ska ha nåt

6 kommentarer

 • 1. Nisse Sandqvist  |  18 september 2006 kl. 2:24 e m

  Hoppas det blir hårda tag inom socialdemokratin också – att extrakongressen tar tag i problemet med partiledningen!

 • 2. Johan Lundqvist  |  19 september 2006 kl. 1:54 e m

  Hahaha, så många timmar efter valet höll den alliansen :)Tack för trevligt valsedelsutdelnings-sällskap :)Johan

 • 3. Anna Ardin  |  19 september 2006 kl. 9:37 e m

  Tack själv!Jag säger som Göran: ”senast 2010 kommer vi bilda ny vänsterregering”.

 • 4. Christian BK Aasvestad  |  20 september 2006 kl. 4:05 f m

  På väg från valvakan såg vi en spontan liten demonstration med ett gäng grabbar (för det är ju alltid bara killar!) från Heimdal. Alla i mörk kostym, flera med ”back-slick”, som skrålade medan dom rökte cigarer.”Nya” moderaterna my ass!!!

 • 5. Anna Ardin  |  20 september 2006 kl. 7:55 f m

  Jag trodde att det gäng vi mötte var Heimdal, men det var kanske sd, för vi bytte snabbt trottoar när de kom. Kanske 30-40 rakryggade mörkröstade och mörkklädda män, med en fanbärare med svenska flaggan i spetsen som skrek:– Fyra, tusen nya poliser, fyra, tusen nya poliser.Jag har aldrig tidigare känt ett sånt starkt obehag inför det kravet.

 • 6. kamikaze  |  24 september 2006 kl. 7:07 e m

  Tja! Du är utmanad! Puss


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: