Våra argument håller bättre

16 september 2006 at 10:04 f m

En folkpartist skämtade om dataintrånget som gett alliansen försprång i valkampanjerna och som nu sägs vara till fördel, åtminstone för folkpartiet, eftersom man tycker synd om dem. Kul för dem att det går att vinna röster på att göra sig lustiga på bekostnad av dem man själv utsatt för kränkningarna man skämtar om.

Nedan kan ni se både mejlet och svaret från Mattias, som gärna skulle vilja tro att deras argument håller, men som insett att våra argument faktiskt håller bättre och bättre kommer leda fram till våra gemensamma uttalade mål om ett bättre samhälle.

> From: …
> Sent: den 14 september 2006 16:38
> To: …
> Subject: I väntan på valet…
>
> Här kommer lite samhällsinformation inför söndagens demokratiövning:
>
> http://www.sapnet.se/ <http://www.sapnet.se/>
>
> Sorry, Mattias, men jag var bara tvungen :-) ___
>
>

Kul!

Apropå detta så passerade precis mannen som ska dela befolkningen i två, de som klarar språktestet och de som misslyckas. Har ni förresten fått tid för testet, för det ska väl ändå omfatta alla? Sd intervjuades i P1 igår och de förde ett liknande resonemang kring medborgarskapet fast då med betydligt mer svepande argumentation kring vad som skiljer dem från oss. Kanske kampera ihop, jag tror att de vill?

Annars så ser jag fram emot den lugna skolmiljö som utlovas och illustreras i gårdagens SvD. Ordning och reda är det. Skulle nog passat många av oss som hade lite svårt att sitta still och göra enligt mallen, tänk vad mycket vi kunnat uträtta i framtiden om vi fostrats i lydnad och disciplin. Kanske inte så mycket av kreativitet, spontanitet eller liv men vad gör väl de då de belästa eleverna troligen kommer kunna varje del av rikets bitvis undervärderade försök att bli 1600-talets stormakt genom den breda nationalismens väg. Det är ju annars en ganska bortglömd del av historien som bäst kan beses på Djurgården i form av ett havererar skepp. Skulle denna ikon av övermod inte ge tillräcklig metodinspiration kan annars Astrid Lindgrens skolskildring sedd i Madickens ögon kanske få vägleda. Ordning, bestraffning och reda.
Och när vi ändå är i farten att reformera skolväsendet så varför inte gräva där vi står? Elituniversitet i Uppsala lockar, tänk att bli av med allt dödkött och äntligen få spinna loss i full frihet med mina elitvänner! Smaka på tanken att en gång för alla göra upp med folkbildningstraditionen som nu skadat landet sedan ett sekel tillbaka. Denna våg av ambition att få dem som inte riktigt hade de utmärkta klassfördelar som vi ju delar att ändå ha en chans. Mumma. Som undergroundpolitiker för jag sedan ett par år tillbaka redan denna kamp genom att cykeln jag grenslar, detta studentens främsta verktyg, självklart är av modellen Elit. Ur vägen lågpresterare!

Hur galant buggning kan skötas har ju de egna medlemmarna lyckligen redan effektivt demonstrerat. Skulle det inte räcka är ‘1984’, om den fortfarande är tillåten litteratur i framtidens skola – den kan ju uppvigla, en rik källa till tankar om den nya ordningen.
Nej, alla goda portalargument till trots, jag satsar nog ändå på de andra på söndag. På oss som inte satt still i skolan eller inte akn stava ordentligt eller i preventivt syfte behöver jagas för brott vi ändå kommer att begå.

Det har jag med mina goda livschanser råd med. Och alla ska med, så enkelt är det.

Kram på er och lycka till med era val. Kom ihåg att ingen ser vad du och ditt samvete kommer överrens om bakom skärmen.

mattias

Entry filed under: jämlikhet, politik. Tags: , .

Det är inte värt det! En röst på Fi är en röst på moderaterna. Ni segrade men vad ska hända sen?


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: