Det är inte värt det! En röst på Fi är en röst på moderaterna.

16 september 2006 at 9:29 f m 3 kommentarer

Jag har haft ångest hela natten, det är verkligen inte värt att rösta på Fi, det är för jämt mellan blocken. Jag är säker på att om borgarna vinner kommer marginalen till en vänsterregering vara mindre än de röster Fi får. Med andra ord – att rösta på Fi är samma sak som att säga att man vill ge borgarna makten. Gör det inte!

Vi kan väl samla in pengar åt dem efter valet istället? För att ersätta det partistöd vi inte kan ge dem nu.

Entry filed under: feminism, jämlikhet, politik. Tags: , .

Kamrat 1 % Våra argument håller bättre

3 kommentarer

  • 1. Sunnan  |  21 september 2006 kl. 3:19 e m

    Snälla Anna, rösta på F! även om det känns jobbigt! När är valet förresten? Är det inte nu snart i slutet av september?Det där ”en röst på Nader är en röst på Bush”-argumentet kommer VARJE val, värre och värre varje gång. If not now, when?

  • 2. Anna Ardin  |  21 september 2006 kl. 4:42 e m

    Men en röst på Nader är ju en röst på Bush värre och värre varje gång. Det är därför vi har opinionsmätningar, för att kunna vara strategiska. Om nån ringer och frågar så säger jag kanske F!, men när det väl gäller kan man inte låte de ondaste vinna bara för att man inte stödjer de godaste bland de rimliga.Och till skillnad från dig Sunnan så tycker jag ju att sossarna är bra.

  • 3. Sunnan  |  22 september 2006 kl. 12:56 f m

    Jag ser det som att högern flyttar fram sina positioner genom att högrifiera vänstern, att vi ska rösta på de högraste inom vänster (t.ex. då sossarna) istället för obskyra trotte- eller feministpartier.Men ok man kan ju tänka som i USA, där stöder man sina kandidater fram till partiernas primaries, då flippar man till att stöda partiets utvalda kandidat – t.ex. man kör järnhårt på Kucinich fram tills Kerry (brr…) vinner demokratvalet. I.e. man kan möjligen stödja sossarna om man är engagerad i dem och jobbar aktivt för att de ska bli bättre, som du.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: