Kamrat 1 %

14 september 2006 at 12:04 e m 1 kommentar

Om Fi får en procent av rösterna kommer de att få hjälp med valsedlar till nästa val, om de får mer än 2,5 % så får de tillräckligt med pengar för att ha ett kansli under hela mandatperioden, så det är inte bara 4 % spärren som spelar roll (detta gäller förstås även andra, mindre riksdagslämpliga partier).

Nedan följer ett pressmeddelande från Feministiskt initiativ.

13 september 10 %

Sifo: mer än var tredje väljare vill ha in Feministiskt initiativ i riksdagen

Hela 36 procent, mer än var tredje väljare, tycker att det vore bra om Feministiskt initiativ (Fi) kommer in iriksdagen. 10 procent av väljarna kan också tänka sig att rösta på Fi, en ökning med två procentenheter på envecka. Om väljarna tror att Fi kommer in i riksdagen ökar andelen potentiella väljare till 13 procent. Det visar enfärsk Sifoundersökning gjord på uppdrag av Fi.

– Sifoundersökningen bekräftar det stöd som vi känner på gator och torg. Frågan är om de traditionella opinionsundersökningarna förmår att fånga den opinionsom växer underifrån, säger Gudrun Schyman, talesperson för Fi.

Den nya undersökningen bekräftar bilden från förra veckans Sifoundersökning av att nästan lika många män som kvinnor kan tänka sig att rösta på Fi. Hela 9 procent av männen kan tänka sig att rösta på Fi, jämfört med 11 procent av kvinnorna.

– Många av våra väljare kommer att bestämma sig sent, eftersom de inte fått ordentlig information om vad vi står för innan de nu möter oss på gator och torg. Jagtror att många som har räknat ut oss på förhand kommer att bli förvånade, avslutar Gudrun Schyman.

Undersökningen i siffror
Sifo frågade 1157 personer under perioden 7-11 september. Svaren nedan i procent (resultatet från föregående mätperiod, 30 augusti–3 september, inom parentes):

1. Kan du tänka dig att rösta på Feministiskt initiativi riksdagsvalet, eller kan du inte det?
Ja: 10 (8)
Nej: 83 (85)
Tveksam, vet ej: 7 (7)
Ja, män: 9 (7)
Ja, kvinnor: 11 (8)

2. Om du kände dig säker på att Feministisktinitiativ skulle klara 4-procentsspärren och kommain i riksdagen, skulle du då kunna tänka dig att röstapå Feministiskt initiativ i riksdagsvalet, eller skulle du inte det?
Ja: 13 (11)
Nej: 80 (81)
Tveksam, vet ej: 7 (8)
Ja, män: 12 (8)
Ja, kvinnor: 15 (13)

3. Tycker du att det är bra eller dåligt om Feministiskt initiativ kommer in i riksdagen i samband med årets val? (Ny fråga.)
Bra: 36
Dåligt: 36
Tveksam, vet ej: 28
Bra, män: 30
Bra, kvinnor: 42

Entry filed under: feminism, jämlikhet, politik. Tags: .

Leo är släppt ur arresten! Det är inte värt det! En röst på Fi är en röst på moderaterna.

1 kommentar

  • 1. Anonymous  |  14 september 2006 kl. 6:47 e m

    kära anna,jag tror att det inte är enkel att ett parti med bra program och medlemar får över 4% av rösterna inom kort, jag menar Fi.Det handlar om 200,000 till 300,000 väljare .Det behövs mycket jobb och tider att ett parti uppnå 4% målet.Men som du nämnde också man kan jobba vidare och nästa val blir mer sannolik.Vi behover Fi och bra politik.Lycka till !


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: