Karavanens bostadsdebatt

30 augusti 2006 at 10:31 e m 2 kommentarer

Jag var statist i valdebattprogrammet Karavanen ikväll.

Det gick ut på att Alliansen sa saker med konstig logik. Typ ”om man tar bort byggbidragen till små lägenheter så kommer marknaden att bygga billigare små lägenheter” eller att ”ett avskaffande av fastighetsskatten ska göra så att ungdomar kan köpa egna lägenheter”. Med käcka avslutningsfraser som ”det vill Allians för Sverige – för din skull” med en sugande blick mot kameran.

Som Fredrik Federley, spaaara och spaara för att få ihop 75000 spänn och sen ta ett litet lån på en eller ett par miljoner efter gymnasiet eller högskolan utan säkerhet för att köpa sitt egna-hem. Inte särskilt trovärdigt, men de vann ändå på något märkligt vis debatten!

Trots att både experten och jag-vill-ha-bostads-tjejen (ok, min kompis Sofia) uppenbart sa emot alliansens logik respektive politik.

Susanna Poopova var så jäkla pakttrogen att man ville spy och Lotta Gröning passade på att ge en känga till sossarna. Antingen får man väl ha oberoende kommentatorer eller så får man ha en från varje sida. Eller så får Gröning skärpa sig.

Efter inspelningen tjyvlyssnade jag och hörde något mycket intressant: tre personer, eller om det var en person tre gånger, hade ringt SVT och bett dem att ta en annan centerpartist än FF. Han var klart mest höger och snackade om en massa grejer typ hur sjukt bra det hade varit med marknadshyror! Läs på Centerns hemsida och se att de skriver: ”Däremot är Centerpartiet helt emot att införa rena marknadshyror.” Jag fattar att dom inte ville skicka honom. Han verkar ju helt skogstokig! Vem kunde ana att Per Bill så lättvindigt skulle släppa ifrån sig rollen som vansinneshöger i en debatt som denna. Kanske var det Esbatis placering bredvid F som satte hjulet i rullning.

När/om han kommer in kommer han hoppa av partiet, bli (komma ut som) vilde eller moderat och om pakten mot förhoppning skulle få makten kommer (c) att bryta alliansens allians.

Entry filed under: ego, politik. Tags: , .

Pest, kolera eller "annat" Sanna siffror

2 kommentarer

  • 1. Anna  |  30 augusti 2006 kl. 11:04 e m

    < HREF="http://esbati.blogspot.com/2006/08/karavanen.html#links" REL="nofollow">Här<> kan man läsa vad Esbati tycker om kommentatorerna.

  • 2. Alexander Sofroniou  |  31 augusti 2006 kl. 10:42 f m

    Med tanke på vad Maud Olofsson har gjort med centern så känner sig nog Fredrik Federley ganska hemma där.Frågan är vad som händer med folkrörelsemänniskorna i centern om borgarna förlorar valet om några veckor. Då blir det nog livat.


Twitter

Kategorier


%d bloggare gillar detta: